Керем Бюрсин в "Почукай на вратата ми" (тема 91)

• 29 553
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
За трети път тази седмица Wink

Gift Heart

Бамби Heartpulse

Последна редакция: пт, 11 юни 2021, 11:49 от mi_si

# 586
  • Плевен / София
За трети път тази седмица Wink

Този Сървайвър до кога е...Още по времето на ДЕК  вървеше...
Сега относно Серкан и неговите терзания...Не обичам мъже, които едно мислят, друго казват...Аз не съм баба Ванга пророчица, че да усетя какви са истинските му желания. Мисля, че когато се отнася до връзка между двама зрели хора всичко, което се случва между тях трябва да е ясно...Кой, какво иска трябва да се казва на четири очи и то гледайки в лицето на говорещият, за да няма после неразбрали и засегнати....Не вярвам Серкан да не е казал и показал категорично, че не иска Еда в живота си...Унизително е за мен, като жена, да чакам след всичко преживяно кога ще е сватбата...А сватба няма, защото Серкан е решил да се обезсмърти и да остави следа след себе си, не чрез дете и преживяно с любимата жена, а чрез построени бездушни сгради....

39 серии Серкан нагазваше лука и все имаше оправдание за това...за доброто на Еда...да не и причини болка...Видяхме, че не му се получава....Винаги след като тя си тръгваше той се сещаше, че не може без нея и тръгваше да и доказва любовта си....Сега гледаме същото...
Не вярвам скоро да ги видя така...

Скрит текст:
Два - три дена ще си починете от моите писаници в темата....

# 587
  • Пришълец
...
Избрал е съзнателно или несъзнателно да се превърже към работата, която може да породи всякакви чувства, но не и ....сърцебиене като я погледне...
Напълно съзнателно според мен е предпочел да се отдаде на работата. Особено ако е било под съмнение дали ще се излекува напълно. Серкан има страх от изоставяне, но вероятно го плаши и мисълта, че самия той може да изостави любимата си, евентуално и детето си ако имат такова. Затова по-разумно му се е сторило да се разделят, да поеме Еда по своя път и да потърси щастието далеч от него. А той просто да се примири с празнотата оставила след себе си и да се крие зад работата.

В никакъв случай не гледа на децата като заплаха за човечеството и не са му безразлични. Черешка спечели сърцето му от първия момент, щом я дочака да си набере плодове и да му цапа колата. Stuck Out Tongue Winking Eye Да видим как ще намерят път един към друг и ще порастват заедно...

Гости, и аз така - обичам откритите отношения, всичко да е ясно.

# 588
  • София
Аз да попитам - няма ли вече превод на лайфа от сряда? Този, по-дългият, който Ханде пусна. Thinking

# 589
Аз да попитам - няма ли вече превод на лайфа от сряда? Този, по-дългият, който Ханде пусна. Thinking
😉

# 590
Здравейте, момичета Simple Smile
Много ми допадат постовете на Leddel и mari Hands Plus1 Hands Plus1
И аз се опитвам да "вляза" в душичката на Серкан, защо наранява в любовта си. За мен е ясно, че ако душата на Еда плаче в спомените и разказа й на вечерята, душата на Серкан също плаче в очите му, в несъзнателното въртене на жълтото цвете в пръстите му (така и незавърнало се накрая в букета - символ на хармонията в първичната природа), в стона на цигулката, която озвучава тази вечер. Страхотна сцена, изпипана до най-дребния детайл. И майсторски изиграна и от двамата. Hands Clap
Дала ли ни е Айше Кутлу ключ към тази душа? Според мен - да. И не един.
- В разговора на Еда с дъщеря й за: "червения господин" от "Малкия принц", занимаващ се само с отчетите си; за планетата Уран, на която вероятно сега се намира ("леден гигант" с особен наклон на оста си на въртене, причина за въртене и по посока на часовниковата стрелка, и обратно на нея - "ретроградно въртене"); за принца - "черна кутия", който не е един и същи отвътре и отвън (в същото време Серкан отваря сейфа си, за да извади колието -цвете на Еда).
- В спомените на Еда от времето на лечението на тумора: изблика му с изхвърляне на чорбата - "Аз съм болен, не съм дете, не се дръж като майка с мен"; последвалото извинение - "БОЯ СЕ!!!", "МНОГО ТЕ ОБИЧАМ!" И в думите му за плюсовете от раздялата им, че е продължила образованието си, вместо да му бъде бавачка.
Според мен от тези факти може да се направи извода, че страхът е водещ мотив в действията на Серкан от преди 5 години. И това не е страх за себе си, а страх за  любовта им, водеща към отказ от любов и от себе си като пълноценно живеещ човек. Разбираме и че продължават контролните му прегледи. Аз мога да си представя какво означава всеки един такъв преглед, от там и нервността му в отношенията с другите. Защо се е капсулирал в работата си - дали тя е начин за отвличане от реалността или стремеж към безсмъртие в предметния свят, който оставя след себе си? Според мен е първото, защото не го виждам и щастлив в работата си. Утихва, че даже и замира, когато пред него е Еда. Предстои му да осъзнае, че в безнадеждността спасението е човекът до него, а не затварянето в "черната си кутия". В този смисъл съм съгласна с на пръв поглед противоречивото твърдение, че е виновен и невинен едновременно. Формалната логика изключва верността на подобно твърдение - или едното, или другото, няма трето. Но този закон не действа при преходни състояния, а Серкан за пореден път се намира точно в такова състояние. И Еда ще го разбере и този път, защото го обича, защото е помъдряла и защото нейният "черешов цвят" е в състояние да разтопява ледени планети.
Накрая - отличен епизод. Хич не се притеснявам от рейтинга, като гледам конкуренцията на другите летни сериали - поне с единица са под нашия сериал.
Приятен ден на всички ви! Hug

# 591
  • Пришълец
Heart Flowers Cherries
Хайде и аз...

Катя, страхотен анализ Hands Clap

Последна редакция: пт, 11 юни 2021, 13:15 от Маргарита Н.

# 592
# 593
Още от началото на Aynen Aynen. И Ураз е на сета.
Всъщност той е качил снимката.

https://www.instagram.com/p/CP-dc12DSE0/

Тези са качени от Нилпери.
https://www.instagram.com/p/CP-fle5sNGi/

И ви напомням, да се включите в анкетата на Dizilah. Simple Smile Гласува се до 10 пъти на ден.

Best Actor
Best Actress
BEST TELEVISION SERIES
Best Couple
BEST OVERALL CAST
BEST VILLAIN     Тук са включили Селин в анкетата, но така и не успях да я възприема като "злодей" и не гласувам.
FANDOM OF THE YEAR Тук изискването е феновете да им изпращат кратък клип, свързан със сериала.

https://guzelawards.dizilah.com/

Последна редакция: пт, 11 юни 2021, 13:44 от midnight__sun

# 594
Добро утро! Изгледах няколко пъти новия фраг и за пореден път съм възхитена от актьорското майсторство на Керем и с опънати нерви от Серкан- нагъл, нахален, самоуверен, убеден във влиянието си на Еда и с отвратителна дълга рижа брада. А нашата фея колкото и да се дърпа се е предала- не може да му устои и това си е.Загледах се и в разговора на Серкан с Черешка и видях в погледа му зад привидното раздразнение от малката скрит интерес .
 Хубав и успешен ден!:sparkling_heart:

Този Серкан не мога да го възприема... Впрочем Керем... Влюби се това момче и съвсем се изчанчи.. Какви коси, какви бради.... Ааааааа, Ханде да се взема в ръце... Той за любовта, горкия, и косата, и брадата ще прежали ... Само няма да пипаме "баклавата"...  Smirk Sparkling Heart

# 595
Гаджето на Нилпери коментира: те не оставиха буза да се целуват  а тя е отговорила: Ти да не ревнуваш

https://twitter.com/hanker_news/status/1403306144974655488?s=20

На тези снимки сякаш е с по къса брада и или на мен така ми се иска да е

Последна редакция: пт, 11 юни 2021, 14:04 от sani1212

# 596
  • Пришълец
Скрит текст:
Добро утро! Изгледах няколко пъти новия фраг и за пореден път съм възхитена от актьорското майсторство на Керем и с опънати нерви от Серкан- нагъл, нахален, самоуверен, убеден във влиянието си на Еда и с отвратителна дълга рижа брада. А нашата фея колкото и да се дърпа се е предала- не може да му устои и това си е.Загледах се и в разговора на Серкан с Черешка и видях в погледа му зад привидното раздразнение от малката скрит интерес .
 Хубав и успешен ден!:sparkling_heart:

Този Серкан не мога да го възприема... Впрочем Керем... Влюби се това момче и съвсем се изчанчи.. Какви коси, какви бради.... Ааааааа, Ханде да се взема в ръце... Той за любовта, горкия, и косата, и брадата ще прежали ... Само няма да пипаме "баклавата"...  Smirk Sparkling Heart
+1.
Колкото и да се опитвам не мога да го възприема такъв, със зализана коса и козя брада Crossing Arms

# 597
  • София
Май само аз харесвам Керем сега - просто си падам по по-авангарден външен вид. Точно на Керем много му отива. Аз съм доволна. В началото на миналия сезон също беше супер, но беше един такъв прекалено спретнат и скучен, бих казала. Сега ми е чок, чок готин. Sunglasses

# 598
Стори на Керем

Стори на Ханде

Последна редакция: пт, 11 юни 2021, 15:06 от sani1212

# 599
Страшна, шокираща диагноза. Удря те изведнъж и те зашеметява. Приемаш смъртта като неизбежност, но винаги ненавреме дошла. Да преминеш през кръговете на ада и я пребориш с търпението и обичта на най-обичния ти човек. Осъзнаването на живота като крайност, непредсказуемост и нелогичност, връща демоните от миналото. Страх, безнадеждност, и незнание как да продължиш, без да нараниш. Завихрен в епицентъра на болката, безконтролно пропадаш в обсебваща тъмнина...Страхът те променя до неузнаваемост. Вероятността за връщане на заболяването е толкова депресираща. В главата ти тупти мисълта, че не би могъл да изминеш отново трънливия път и обезсмисля живота. Изпитано средство - отдаваш се на работа с перфекционизъм и страст, подхранвани от илюзията за безсмъртие... 

Болката може да изговори толкова странни и страшни неща. Дяволски думи, трудно достигащи до ума. Правещи рани - обиди. Какво означава: - "До сутринта да те няма в живота ми!" Отправени към жената, усмихваща деня ти и сочеща пътя в тъмната нощ. Раненото его е сляпо за неистините, родени в изкривения от страх глас на болката.
Наранявайки защитаваш. Кого? Любимата или себе си? Кого спасяваш? И от какво?
Когато загубиш пътеката на щастието си, най-лесно е да влезеш в коловоза на отъпкания стар път. Да бъдеш старото си "аз" -  като спасение, като най-познатото ти състояние. И от чувствителен и обичащ, се превръщаш в саморазрушаващ се от болка човек. Все по-егоистичен, студен и безчувствен. Наказващ себе си и всички около теб. Прикрил душевността си зад егоистични, груби, цинични фрази.

Трудно е да живееш с грешките си. Особено ако  засягат друг човек. А ако този друг е душата ти? В какъв огън гориш? Когато жест, усмивка, аромат, всяко цвете, надпис, дори картоф, те връщат при нея. Когато, колкото силен и корав да се правиш пред другите, всяка секунда е изпълнена с нея до степен да не различаваш реалност и видение.
Грешка от любов? В името на свободата и щастието на другия. Саможертва или поредната игра на егото? Защитен механизъм, начин да скриеш страха си и неспособността да обичаш без комплекси, без резерви, всеотдайно и преоткривайки се в другия.
Висш егоизъм е да нараниш любимата си, поддавайки се на страховете си, криейки се зад мисълта, че я спасяваш от себе си. Още по-голяма наглост и егоизъм е решението да я върнеш в живота си, без да се съобразиш с нея.
Но нали все се надяваме, че любовта ще ни спаси. Даже от самите нас.

Съдбовна любов, ранена любов. Вечен трепет и болка. Когато нощите полудяваш от раните и', а утрините намяташ маската на жив човек и потъваш в ежедневието, правейки се на един от всички. Когато прегърнеш мечтите си като спасение. А когато усетиш чудото на живота в теб и станеш нужен и важен за някого, осъзнаваш, че ти самият си чудо, и че любовта има безброй измерения.

Чудесен каст има този сериал. Новите актьори се вписаха много естествено. Малките ангелчета сякаш са минали генетичен подбор. 😃 Много професионална игра на всички. Красиви, докосващи сцени между Еда и Серкан.
Кратко, но толкова реално е пресъздадена борбата с тази коварна болест. Затрогващи моменти на обезвервяване, отчаяние, гняв, надежда и болка, и толкова човешки признания за страха, за загубата, за обичта.
А прегръдката при първата им среща...толкова естествена, като да се завърнеш у дома.

❤Момичета, чудесни коментари и споделяния!
 🍀 Усмихнат ден!

Общи условия

Активация на акаунт