Зелева супа?

• 74 456
  • 260
  •   1
Отговори
# 75
Цитат на: dodo_dodo
Аз се изпортих днес/вечерта/. Embarassed  Embarassed  Embarassed
Бройте ме от утре  Embarassed

аааа ще ти звъня да те подсещам Laughing

# 76
Цитат на: Valery
Момичета да ви пшопитам, освен супата на едно ядене ядете ли други неща от разрешените. Аз напримар не мога да ям само нея и след като я хапна задължително изяждам по още нещо. Онзи ден я ядох със салата например.
Днес ми е четвърти ден и от сутринта съм яла един банан. Ще обядвам сума, а вечерта може ли да ям супа с банани?
А малка следобедна закусчица разрешена ли е?
Да не си помислите сега, че съм някаква ламя   261uu , но преди 10 дни спрях цигарита, а седмица по-късно започнах диетата, та ми идват малко множко тези две неща накуп  Sad

Бананите са единствените плодове, които не се препоръчват за тази диета. Избери си някакъв друг плод.

# 77
Ето диетата както я спазвах аз
АЛКАЛИЗИРАН ДИЕТИЧЕН РЕЖИМ ЗА РЕДУКЦИЯ НА ТЕГЛОТО

Базира се на 1-седмичен пием на зеленчукова борш супа, приемана 7 дни по схема

• 2 глави: кромид лук, 1 стрък праз (1 връзка пресен кромид), може няколко скилидки чесън (1-2 сръка пресен чесън)
• 1 глава целина
• 2-3 моркова
• 1 малка зелка
• 2-3 чушки
• 1 буркан стерилизирани домати
• 2 зеленчукови бульона
• 1 супена лъжица олио

Общото количество е около 5 литра, при което 2/3 (1/2) са зеленчукови съставки, а 1/3(1/2) – водата. Може да се пасира (крем-супа). Овкусителите са по желание – магданоз, копър, черен пипер, чесън и други растителни подправки.

ХРАНИТЕЛНИ ПРИЕМИ – 7 ПЪТИ ДНЕВНО В 8, 10, 12, 14, 18, и 19.30 часа

СХЕМА

1 ден: Започва се с плод (един вид през целия ден), който се редува със супа. Количествата са без ограничение. Забранени плодове: банани, грозде, пъпеш
2 ден: Започва се със зеленчук, който се редува със супа
3 ден: Редуването е в следната последователност: плод, супа, зеленчук
4 ден: Захранваме организма с въглехидратна храна и с млечен белтък: 8 и 10 ч. – банан (картоф), 12 ч. – супа, 14 ч. – кофичка кисело мляко (без “Данон”), 16 ч. – супа, 18 ч. – кофичка кисело мляко, 19.30 ч. – супа
5 ден: Редуват се домат, супа, бяла риба или бяло пилешко месо (варени, печени, задушени)
6 ден: Като ден 5
7 ден: Редуват се краставица, супа и бял ориз (готово блюдо за деня – 300 гр.). Начин на приготвяне: чаша ориз се сварява в съотношение 1:3,5. Могат да се сложат овкусяващи растителни подправки.

Дни 8 ч. 10 ч. 12 ч. 14 ч. 16 ч. 18 ч. 19.30 ч.
1 Плод Супа Плод Супа Плод Супа Плод
2 Зеленчук Супа Зеленчук Супа Зеленчук Супа Зеленчук
3 Плод Супа Зеленчук Плод Супа Зеленчук Плод
4 Банан Банан Супа 1 к. мляко Супа 1 к. мляко Супа
5 Домат Супа Риба/пиле Домат Супа Риба/пиле Домат
6 Домат Супа Риба/пиле Домат Супа Риба/пиле Домат
7 Краставица Супа Ориз Краставица Супа Ориз Краставица

Допълнително: 1.5 – 2 л. течности на ден (чай, мин. вода и т.н.)
Двигателен режим – 20 мин по желание
1 супена лъжица мед дневно
1 лимон дневно
Намалява се готварската сол и се включва диетична сол
Винения оцет се заменя с ябълков или лимон
Захарта се заменя с подсладител
Олиото се нямалява и св включва зехтин

Преди да сваря супата нарязах всички зеленчуци на блендера, а после добре я овкусих със зелени подправки и лимон. Така стана поносима за ядене.

# 78
А сега видях, че и грозде и пъпеш не трябвало да се яде, но то и без това не им е сега сезона.
Успех, пък може и аз да я пробвам пак тази диета.

# 79
Цитат на: Karimma
Цитат на: _kalina_k
Цитат на: diviana
Цитат на: Erica
разполагам с мноооого ограничено количество зелева чорба. В чужбина съм, няма откъде да си я набавям... Sad  А тази година за проклетия не съм слагала зеле...

Аз я направих с прясна зелка, не с кисела. Нали не бъркам нещо?

упс, оплетоха ми се цитатите Embarassed

Слънчица, нали в съветите към диетата пише, че трябва да ограничим солта - тогава как с кисело зеле да се прави супата, като то става кисело благодарение на солта? Струва ми се, че с прясно зеле трябва да се прави. Така съм я правила преди години, но тогава не успях да спазвам диетата, защото супата много раздразни стомаха ми и започнах да драйфам Shocked Супата отиде в градската канализация, а аз минах пак на плодове /беше летен сезонът/. Плодове, зеленчуци, малко сирене и месо и много движение - това за мен е разковничето. И стимул, разбира се Laughing Така преди години свалих за 6 месеца 25 кг и запазих резултата в продължение на 5 години, в които не се въздържах особено от каквото и да е в храненето /просто успях да обърна обмяната на веществата/. Е, не съм се тъпкала и без мярка с храна, де.
След бремеността и раждането обаче вече не ми е така лесно да го направя. Затова и аз ще опитам със супата/таблетките и ще пиша за резултатите.

Ами аз така я правя и така я ям (прясна зелка и разредена зелевата чорба). И свалям кг.
Правих веднъж супата само с прясна зелка, не знам защо, но ми беше адски гадна и не свалих особено.
Ще чакам Додо да сподели резултатът от диетата, ама ей на, тя се офлянква нещо. Twisted Evil

# 80
  • София
момичета днес е денят
започвам
супата не ми е гадна за сега де вчера я опитах
сготвих я както каза Diviana с малко зелев сок освен вода Wink  
нямах зелена целина което докато загрея че си е кервиз Embarassed
та така имам кантарче в къщи и ще давам отчет всеки ден

# 81
  • Sofia
От днес съм сериозна !
Просто снощи минахме през KFC и мъжът ми счете за нужно да купи една дузина царевици, пилешки филенца и още един куп други вкусни неща, чиято миризма може да те докара до колапс Imp  Успях да устискам два часа и накрая, когато и Ерик награби една кутия с пържени картофки - вече се предадох - всичко живо около мен ядеше....Embarassed

# 82
  • в шоки-land
Цитат на: dodo_dodo
От днес съм сериозна !
Просто снощи минахме през KFC и мъжът ми счете за нужно да купи една дузина царевици, пилешки филенца и още един куп други вкусни неща, чиято миризма може да те докара до колапс Imp  Успях да устискам два часа и накрая, когато и Ерик награби една кутия с пържени картофки - вече се предадох - всичко живо около мен ядеше....Embarassed

е това е най_гадното... zнам от собствен опит....не се иzдържа, колкото и да ти е силна волята.... Embarassed  Embarassed  Embarassed

# 83
Добре че затвориха KFC в Русе ooooh! Не че и аз не се изпортих снощи де, като гракнат всички в един глас "Мамооо, какво има за вечеряяяя"  Laughing
 Хич не им дреме че старата им майчица е на диета. Та и аз от днес.

# 84
Цитат на: anii
То е една голяма опаковка,в нея има шише и чаша. На шишето пише "Зелева супа".

Обърнах всички аптеки в квартала и в нито една я няма.
Дори не  СА я чували??????
Много интересно........
Обаче една дружка ми обеща да ми я намери и да се надявам утре да ми я достави.

# 85
О, да ви се оплача...

И аz един път я правих диетата (само 3,5 дена ако съм честна) и не свалих нито грам Embarassed . За сметка на това след втория ден бях качила 1 кг . Предполагам, че е било от водата дето я пиех като луда, все пак в диетата пишеше, че се пиело по 2  Shocked литра вода  на ден. И това много ме демотивира Embarassed  Embarassed  Embarassed . А на четвъртия ден вече ми се поеръщаше от мисълта да хапна от супата, въпреки че принципно я намирам zа вкусна.

И като капак на всичко като спрях диетата ме гонеше такъв кучешки глад, че качих в крайна сметка 1 кг. Пак си го обяснявам с водата дето пих и си раzшихих корема с нея.

# 86
  • Italia
Имам питане.  Макар, 4е и аз оби4ам зелевите 4орби4ки и супи4ки тип борШ май Ще искам да ми пратят хаповете та по тоя повод: като се пие супата на хап4ета ниЩо друго ли не се яде имам предвид ниЩо друго освен посо4ените плодове, зелен4уци ориз и бяло месо както беШе посо4ено в схемата? Thinking
И какво става след 7мия или май беШе 8ми ден. По4ваШ да си ядеШ нормално или какво?

# 87
  • sofia
Хей, dodo_dodo докьде стигна с таблетките зелева супа? А би ли споделела за колко време стига една опаковка?

# 88
Отслабвате, а? Отслабвате:).
Ами и аз отслабвам с хапчета, ама не със супа вътре, а с ябълков оцет. Много ми го похвалиха. Една приятелка на моя приятелка, свалила 12 кг за месец-два с тях. На опаковката пише, че за 8 седмици ще съм фиданка. От 2 дена пия по едно вечер, а от другата седмица и по две ще почна. И чакам ефекта Praynig  .
Сега съм 78 кг Shocked  Embarassed, ще видим как ще съм другата седмица. Много ще бъда щастлива, да се похваля.

# 89
Цитат на: Кремчето
Цитат на: anii
То е една голяма опаковка,в нея има шише и чаша. На шишето пише "Зелева супа".

Обърнах всички аптеки в квартала и в нито една я няма.
Дори не  СА я чували??????
Много интересно........
Обаче една дружка ми обеща да ми я намери и да се надявам утре да ми я достави.

Ами аз съм от малък град, и я намерих в една голяма аптека и то в неделя. Търси в големите аптеки. И аз доста пообиколих докато я намеря. Успех ти пожелавам!

Общи условия

Активация на акаунт