ОКТОМВРИ още е далече, но стигнахме средата вече! - Тема 9

• 45 018
  • 769
  •   1
Отговори
# 225
Привет, бременеещи момичета!
Днес посетихме Бебемания и като цяло ми беше интересен този форум.
Тъй като с ММ сме обсъждали въпроса за съхранение на стволови клетки, днес се срещнахме с представители на три от банките предлагащи това. От информацията получена днес клоним към една тъканна банка, но все още сме на етап проучване. Получихме пълните набори с документи и тепърва ще се запознаваме с предимствата и недостатъците на всяка една.
Бих искала да споделите какво е вашето мнение, вие бихте ли съхранили и ако да в коя банка.
А за дамите с дечица дали са съхранили стволови клетки при раждането на децата си и ако да къде.

Относно болките в кръста и малките и бавни крачки преди раздвижване, аз съм така повече от месец. Много трудно мога да си обуя някоя дреха, защото повдигането на левия крак ми е страшно болезнено в кръста.
Споделих с наблюдаващата ме АГ, която ми отговори "нормално е, таза се разширява". Не ми е предписала нищо за облекчаване на болката и неразположението.
Вероятно и при вас се случва, но аз като лежа и си променям позата или ставам от леглото навсякъде "пукам". Не е болезнено, но е странно като звук.

Това със стволовите клетки е просто бизнес на гърба на бъдещите родители, които са лесно уязвими. Лечението с тях е експериментално(и няма данни това да се промени скоро) и ако се наложи наистина трансплантация на стволови клетки като крайна мярка, то при живи роднини, никой няма да търси замразените. Мнението ми е на база разговори с лекари, защото и аз бях склонна да замразявам на първото дете, но категорично ме разубедиха, освен ако не е за моя утеха.

# 226
  • София
Аз също се отказах от замразяването на стволови клетки. Обаче мисля евентуално да ги даря на Александровска болница, които биха могли да ги ползват, ако намерят съвместим нуждаещ се.

# 227
Ние за първото дете съхранихме в Future health. (Живея в чужбина) условията ни допаднаха, имаме и нещо като застраховка, за която не мисля ч плащахме отделно.Ако не дай си боже ни потрябват, те  изпращат клетките до всяка точка на света +  сума за разходи по пътуването и лечението.
Сега пак ще сме с тях, за повторно използване на услугите им имат 20% отстъпка.

# 228
Ние бяхме твърдо решили да запазваме стволови клетки, докато не проучихме по-подробно с лекари и научни статии в чужбина. Имайте предвид, че почти всички статии на български по темата са платени от някоя банка.

Тук има цялата информация, която и лекарите ни разясниха, а и е от достоверен източник. Надявам се да е полезно. https://iamn.bg/wp-content/uploads/2020/02/Umbilical-Cord-Blood- … pMUGdu75O4dK34CP0

# 229
Момичета, аз си ви чета редовно, но не помня дали съм писала в началото в темата Simple Smile И аз се следя при Вецев, с близнаци съм и тъкмо днес влязох в 24 г.с. На 2ри бях при него и ми пусна кръвни изследвания и урина. Каза, че като цяло са супер, но трябва да пия Тотема (желязо) до края на бременността по 1 на ден. Питах го за обременяване с глюкоза и каза да го направя в 26 г. с.

# 230
  • Казанлък(Бургас)
Здравейте, момичета!
Най-накрая ви изчетох. Нямам много време тези седмици. Местим се от апартамент в къща, и е лудница. За съжаление нямам на кой да разчитам - майка ми и сестра ми са на 200км, със свекърва ми не си говорим от 2 месеца (от качи, когато разбира, че съм бременна). Веселба. И въпреки умората и напрежението съм много щастлива. Бебчо рита, малката и кучето шетат из двора и селото, уверени, че е тяхно, всеки от батковци те си има собствена стая, а ние с ММ си имаме мечтания двор. Каним се да ходим на море с палатки първите 2 седмици на юли. Дъщеря ми след 2 дни е рожденичка и съм пред дилемата дали и къде да поканя свекърите, при положение, че се скарахме заради новия член. Още се чудя дали събота да не направя детско парти в двора. Такива ми ти работи. Това да ми е дерта. Grinning
Елмазче, прегръдки от мен. Знам, че ще се справиш. От опит ти казвам, че всичко ще се нареди по най-прекрасния начин. Успокой се и се наслаждавай на живота и бременността. Съветът ми е все пак да се посъветваш с адвокат(пак от личен опит).
За възглавниците за бременни и кърмене, и аз ги считам за много удобни.
Естествено или секцио?! Аз винаги са била на позицията: "Нож се вади в краен случай" 😁 Но за мен това си е лично решение. И със съжаление ще допълня, че имаш ли работа с болница и лекари, нещата са до късмет.
Желая ви лек и усмихнат ден!

# 231
rochi , даже четох ,че има изгорели хора от тези фирми за стволови клетки след фалит.
Аз няма да замразявам.

# 232
Може ли малко помощ момичета за резултата пише редуцирани лактобацили и 2-3 левкоцита,означава ли инфекция,док не ми е отговорила още

# 233
Според мен щом няма антибиограма, значи няма инфекция.
Може ли малко помощ момичета за резултата пише редуцирани лактобацили и 2-3 левкоцита,означава ли инфекция,док не ми е отговорила още

# 234
Всичко ти е наред. Аз редовно съм с редуцирани или липсващи лактобацили.
В заключението пише, че не е изолирано нищо.

# 235
Да, благодаря чух се с докторката според нея не трябва да се мия по 3 на ден с интимен гел ... Ще ми прати някакъв пробиотик да слагам

# 236
  • София/Севлиево
Мина ФМ ,всичко с бебо е наред,450 гр в 22+2 г.с.Обаче аз съм с плацента превия и ми забрани да ходя на море и да се отдалечавам на повече от 100 км от София.Обременяване ще правя след следващия преглед,който е на 14.07.Дотогава съвсем леки разходки и повече почивка.Аз му казах,че почти само това правя,а пък той ми каза,че някои бременни усещали някак вътрешно ,че трябва да се пазят.То още на първия преглед в 9 г.с.ми каза,че плацентата ми е такава,но се е надявал да се вдигне.Е да,ама не.Здраве да е.Шийката ми е 4,6.

# 237
Ели, няма страшно 🤗Ще си излежим бебчета и ще си ги гушкаме живи и здрави октомври.Време за море после с бебоците колкото искаш.

# 238
Хариомче , недей да се миеш по 3 пъти на ден . Премила си се , така най много да си докараш бактериална вагиноза. Купи си пробиотици има и за бременни и пий. И се мий сутрин и вечер само.
А за спането оохххх аз спя само на ляво , ама голяма мъка ми е ... искам и на дясно да спя а в същото време като легна на дясно , натискам бебко и рита и не му е ок ....

# 239
Минах и аз днес при др Вецев.Утре ме приемат и в петък евентуално ще е серклажът.Шийката от 31-31мм мин седмица,днес беше 22мм.,като на моменти се отваряше.Обясни ми,че е динамична и няма за кога да се отлага.Беба расте,в 19седмица е 290 гр,9оне всичко с нея е нормално.Каза,че е трябвало да пия намастин или аспирин и да пускам често ЦРП,ама кой да каже

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 11:11 от jiraf4e86

Общи условия

Активация на акаунт