ОКТОМВРИ още е далече, но стигнахме средата вече! - Тема 9

• 44 880
  • 769
  •   1
Отговори
# 375
Hariom, съболезнования!
Съвет честно казано не мога да дам... Както го чувстваш-така направи! Това са неизбежни за съжаление емоции, които всеки сам изживява по свой начин. Прегръдки!

# 376
  • София
Моят преглед мина
Пъпната връв било увита около вратлето на бебето, което било често срещано, корема малко твърд
При самия преглед каза,,оо ти имаш и контракций"и при въпроса дали не са подготвителните ми каза,, какви подготвителни още ти е рано и увеличи дозата на Магнерота от 2х1 на 3х2.
21 с бебето е 409г

# 377
Оф, аз се притеснявам малко. Гледам всички са над 400 гр. в 20/21гс, а моята беба я премвриха 380гр.в 22гс. Док нищо не каза, но аз пак ще гледам да ям протеини и си поръчах протеин за бременни, който има добър отзив и от Майчин дом. Днес пуснах и хормони на щитовидната жлеза и фосфор, магнезий и калций. Вече нямам здрава вена 😂 Чакам 24 гс да направя и аз обременяването.

# 378
  • София
Дадох и кръв вчера затова че съм Б - кръвна група
Другото, което ми е интересно... Нали доктора каза че ще прави ФМ, но не го беше написал на листа както прави обикновено и искаше да направи 3д снимка на лицето на бебето, но за съжаление се беше обърнал с гръб, както и да е...... Питам се защо не пусна 3д въобще а ме таксуваха на касата 61лв, този преглед какъв беше ФМ или обикновен 🙄

# 379
Вчера мина и моята фетална морфология. Всичко си е наред с бебето. Измерена е 385 гр. в 21 г.с. +1.  На фона на останалите бебета в групата ми се вижда по-малка, но щом доктора не ми обърна внимание, приемам, че си е в границите.
Възможно ли е момченцата да са по-едрички от момиченцата? Хрумна ми да няма такава зависимост.
В 24 г.с. аз също съм на обременяване с глюкоза, тъй като имам инсулинова резистентност.

# 380
Момичета, аз като невежа на тази тема да попитам.
Мога ли да си искам направление от личния за гинеколог в момента?
Не за смяна на АГ, а за гинеколог?

# 381
  • София
Вчера мина и моята фетална морфология. Всичко си е наред с бебето. Измерена е 385 гр. в 21 г.с. +1.  На фона на останалите бебета в групата ми се вижда по-малка, но щом доктора не ми обърна внимание, приемам, че си е в границите.
Възможно ли е момченцата да са по-едрички от момиченцата? Хрумна ми да няма такава зависимост.
В 24 г.с. аз също съм на обременяване с глюкоза, тъй като имам инсулинова резистентност.
И моята девойка я измериха 380гр вчера в 21гс+1. ☺

Станислава5642, ФМ е обстоен преглед на всички органи и системи на бебето- мозък, сърце, бъбреци, ръце, крака и тн. Личицето ако успеят да го видят - добре, ако не - пак добре. Не това определя вида преглед.
Но пък ми се струва малко евтино. Аз платих 150лв.

# 382
rochi, и моята госпожица е толкова. И на мен на същия фон ми се видя малка, но явно е ок 😊
paldora, за какво ти е направление за гинеколог. Ти нали имаш вече следя лекар и ако имаш друг гинекологични проблем можеш да ги споделиш с него.
Аз също платих 120 лв. за ФМ и още 5 за изследванията. Общо ФМ ми излезе 125лв.

# 383
  • София
Има си тонове
Моля се на Господ да се завърти и Пъпната връв да си застане нормално

# 384
bubamara , имам си следящ, който се оказа, че най-голямата му болка е да издава болнични.😂
Ще остана при него, за да си ми пуска редовните изследвания, от друга клиника в града ми ще си взимам болничен и ще се следя на частно в Селена, където реших и да раждам.

Жестоки схеми просто, гръмва ми главата.

# 385
  • София
Има си тонове
Моля се на Господ да се завърти и Пъпната връв да си застане нормално
Преди 34-36та седмица бебетата се въртят като пумпали. Grinning
Не може от сега да се говори за окончателното предлежание. Така че спокойно - тепърва има да се върти и намества.

# 386
Малката ми беше с увита пъпна връв и се роди секцио, но нищо и няма.
Paldora, Аз си взимам болничен от другаде, иначе съм в Селена. Там ЛКК е 100лв. Така че ти за ЛКК можеш и другаде да идеш.

# 387
Хариом, съболезнования и от мен. Присъединявам се към мнението на Голди и Елмазче, че трябна да направиш това, което ще ти даде най-голямо спокойствие на теб. В началото на март почина баба ми и аз прецених, че не искам да ходя по гробища. Знам, че тя не би ми се сърдила за това ми решение.

Станислава 5642, и при мен пъпната връв е така. Не го мисли, в момента така или иначе нямаме какво да направим.

По повод обременяването - аз го правих в 18-та някъде и сега пак ми предстои в началото на юли, когато ще съм към 24-та г.с. Гадно е, но се преживява, а и е добре да се следят тези неща.

# 388
Момичета,имате ли дискомфорт при ставане от легнало положение или при завъртане? А от няколко дни усещам схващане на пръстите на ръката ми. Четох,че се дължи на липса на магнезий. Аз не пия все още,но ще се консултирам следващата седмица с АГ-то,дали да не започна вече. В 24г.с съм, в началото бях толкова спокойна,а последния месец нещо се повредих и започнах всеки ден да си мисля "това нормално ли е сега " Rolling Eyes

# 389
  • до най-прекрасния мъж
Хариом, моите съболезнования за загубата ви. Суеверията в повечето случаи имат логично обяснение. Бременните трябва да са емоционално стабилни и спокойни, затова не им се препоръчва присъствие на такива места. Направи това, което ще успокои теб.

Общи условия

Активация на акаунт