ОКТОМВРИ още е далече, но стигнахме средата вече! - Тема 9

• 44 835
  • 769
  •   1
Отговори
# 540
Относно водите, и при мен на един от прегледите  ми казаха че съм с намалено количество околоплодни води, а дори не съм забелязала да тече нещо. След 2 седмици на отново на прегледа се оказа че водите вече са супер и са точно колкото трябва.
Много странно ми стана и на мен, но важното е нещата да вървят в положителна насока.

# 541
Нормално е понякога да се притесняваме.Например тези дни чух за родилката в Благоевград и не съм на себе си.С първото ми раждане съм получила алергична реакция от упойката , затова и толкова години изпитвах страх да забременея, въпреки че много исках още едно детенце. Бях се отърсила от мисълта,че непременно трябва да ми се случи най-лошото , годините минаваха и решихме да действаме. В крайна сметка никой не знае кога може да му се наложи операция. И до момента, в който чух новините и пак започнаха кошмарите. Допълнително и родителите ми и те чули и започнаха да звънят...

# 542
По темата с водите, аз бях днес на лекар и при мен са в горната граница, каза че ще ги следим. Нямам разкритие и по време на прегледа 20-30 мин. не се показа и да има контракции.

# 543
Ами то какво лошо има водите да са в горна граница? Повишени води не са лошо нещо?

# 544
Не са желателни твърде високите количества, могат да бъдат симптом на диабет, може би и на нещо друго, но умишлено не съм се зачитала с подробности по темата.
А как установяват, че изтичат преждевременно водите? Само чрез преглед с ултразвук ли?

# 545
Не са желателни твърде високите количества, могат да бъдат симптом на диабет, може би и на нещо друго, но умишлено не съм се зачитала с подробности по темата.
А как установяват, че изтичат преждевременно водите? Само чрез преглед с ултразвук ли?
При мен го установиха на ехографа, аз не съм имала оплаквания.

# 546
Момичета, все искам да питам и се отказвам ( че съм раждала жена, а не го знам). Как усещате, че имате контракции? Като са безболезнени имам предвид - усещате ли стягане или периодично си пипате корема дали е твърд? Още веднъж се извинявам за малоумния си въпрос, ама така като не съм била почти месец на жк и почвам да си набивам филми дали всичко е наред, не знам при вас така ли се получава.

# 547
Аз не ги усещах буквално, а на прегледа се видя, че са доста силни, бебето направо беше като смачкано. Confused Много ми стана тъжно като го видях. После си дадох сметка, че предишните 2 седмици болките в кръста и в корема са се дължали именно на това, а не на тривиално разширяване на матката, както предполагах. След като разбрах, че имам контракции и започнах да пия магнерот, започнах периодично да си пипам корема дали е мек, не знам как иначе да разбера като липсва болка.

Последна редакция: пн, 21 юни 2021, 17:01 от ina-mina

# 548
Момичета, все искам да питам и се отказвам ( че съм раждала жена, а не го знам). Как усещате, че имате контракции? Като са безболезнени имам предвид - усещате ли стягане или периодично си пипате корема дали е твърд? Още веднъж се извинявам за малоумния си въпрос, ама така като не съм била почти месец на жк и почвам да си набивам филми дали всичко е наред, не знам при вас така ли се получава.
На мен корема ми става твърд, възможно е и леко напрежение, но не болка, да изпитам.
Това са тези, които усещам, ако имам други, които не се проявяват така, не знам за тях.
Иначе ако правя секс и свърша, като свършвам винаги имам контракции, става ми камък корема, но не е болезнено.

# 549
На мен корема ми става твърд, възможно е и леко напрежение, но не болка, да изпитам.
Това са тези, които усещам, ако имам други, които не се проявяват така, не знам за тях.
Иначе ако правя секс и свърша, като свършвам винаги имам контракции, става ми камък корема, но не е болезнено.

Точно заради това не се препоръчва секс, защото при оргазъм контракциите са много силни, и понякога опасни, особено при ниска плацента или друг проблем през бременноста.
Препоръчва се полов контакт при преносване и липса на контракции.
Поне ние сме спряли половите контакти още от февруари

# 550
То контракции при секс са нормални,забранено е пипането на гърдите,защото имат пряка връзка с матката,но то и без бременност при секс матката контрахира така че не е необичайно стига да не е болезнено или много силно.Иначе аз мисля че сега при стреса покрай дядо имах няколко дни чат пат ама не знам ...
Ина Мина,бебчето ще се оправи няма да е смачкано 😀

# 551
Когато има някакъв проблем лекарите изрично забраняват секса.На мен категорично ми е забранен, заради скъсяването.Това ми беше на първо място в списъка за забраните, още преди тази за да внимавам с движението.По-скоро ми е разрешено да си правя леки разходки, но за секс няма да ме огрее тази бременност 😁Но това е когато има проблем.

# 552
Joy Да, на ФМ мината седмица си беше супер, вече като няма контракции нищо не го мачкаше. Grinning А на мен ми беше станало тъжно и се чувствах виновна, защото се обвинявах, че досега не съм се усетила и стремежът ми към спокойствие и невглъбяване с цел да не търся проблем там, където го няма, всъщност са ми изиграли лоша шега. Както и да е, минало е вече, сега съм доволна, че магнеротът ми помогна. Simple Smile

# 553
Докато бях в болницата приеха момиче с разкъсана шийка след секс 😶 та,опасничък си е явно

# 554
  • София/Севлиево
И на мен миналата седмица ми забраниха секса,то не че много сме правили,ама док изрично каза без него...

Общи условия

Активация на акаунт