ОКТОМВРИ още е далече, но стигнахме средата вече! - Тема 9

• 44 804
  • 769
  •   1
Отговори
# 615
Аз пия сутрин едно кафе с мляко и следобед ако ми е много сънливо или унесено си правя безкофеиново фрапе или Фредо еспресо, правя го много слабо.

Не мога без кофеин, АГ-то не ми е казал и да е проблем.

# 616
  • София/Севлиево
Аз пия цикория Simple Smile Кафе по веднъж на 4-5 дни при това съвсем късо в огромна чаша допълнена с мляко.
За хемоглобина съм на Сорбифер ,през май ми бе 126,през юни-127,поне не върви надолу,и вит.Б12 1000 мг на Нейчър Фактор.

# 617
Ох, какъв съм карък... Днес ми мина прегледа при АГ и детето ми сервира, че още като съм я завела на ДГ сутринта и едно от децата е било цялото с пъпки, поради което сестрата се обадила на майката да си го приберат. Аз съм карала карала шарка като тийн, но се чудя дали това би могло да навреди на бебето. Triumph Изумявам се на безотговорността на някои родители, как е възможно да проявяват такова отношение и нехайство спрямо здравето на детето си и това на околните! Triumph

# 618
Ина Мина,те поввчето шарки не повтарят

# 619
И аз така мислех, но една колежка ме наплаши, че варицелата може да се повтори. По-скоро се притесних дали е възможно да стана преносител, без да имам симптоми и съответно да заразя и бебето.
А на половинката колко ме е яд, добре че все още не ми е пред очите! Сякаш щеше да му се счупи ръката, ако ми беше звъннал или писал докато бях на преглед. Поне можех да питам АГ имам ли повод за притеснение...не, че има какво друго да се направи.

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 18:25 от ina-mina

# 620
Точно тя не повтаря на една приятелка детето беше и бях контактна 3ти месец (не знаех че има шарка то стана вечврта обривите) личната каза не не повтаря само и единствено скарлатина!

# 621
Здравейте,  имам въпрос към тези от вас, които са лекували бактерии с антибиотик и след това са получили редцидивираща инфекция...
Преди месец на микробиологията ми излезе свръх растеж на гарднерела и трябваше да пия антибиотик. На контрола две седмици след това бактерията не се беше изчистила напълно, но беше в минимални количества. Миналата седмица ми пуснаха нова микробилология и пак излезе свръх растеж. Според лекарите тук (не живея в БГ) след първоначално третиране с антибиотик нямало нужда от follow up лечение при повторно наличие на бактерията, което ми е много странно и определено ме притеснява...та исках да разбера, ако на някоя от вас й се е случвало на каква терапия е била след това.

# 622
Здравейте,  имам въпрос към тези от вас, които са лекували бактерии с антибиотик и след това са получили редцидивираща инфекция...
Преди месец на микробиологията ми излезе свръх растеж на гарднерела и трябваше да пия антибиотик. На контрола две седмици след това бактерията не се беше изчистила напълно, но беше в минимални количества. Миналата седмица ми пуснаха нова микробилология и пак излезе свръх растеж. Според лекарите тук (не живея в БГ) след първоначално третиране с антибиотик нямало нужда от follow up лечение при повторно наличие на бактерията, което ми е много странно и определено ме притеснява...та исках да разбера, ако на някоя от вас й се е случвало на каква терапия е била след това.
Аз лекувах инфекция, но не знам дали се е изчистила, понеже АГ-то ми каза, че трябва да мине един месец след приключване приема на антибиотик. След този един месец се правило микробиология защото иначе щяла да даде фалшив резултат.
За това може би са ти били различни резултатите за тези седмици

# 623
Момичета, правихте ли си вече обременяване с глюкоза и какви са резултатите, аз имам резултат, но отстрани няма референтни и не мога да се ориентирам. Също така хемоглобина ми е паднал на 113 и ще пия желязо…

# 624
Лабораториите нямат референтни стойности за бременните, но лекарите се водят по някакви техни таблици. Една приятелка с такива проблеми ги е виждала в лекарския кабинет на ендокринолога.
Аз още не съм се изследвала, а честно казано вече не помня с предишния г.диабет какви ми бяха стойностите. Върти ми се, че след първия час ми беше към 11, а след вторият над 9 или 10.

# 625
А какви са нормалните стойности на хемоглобин при бременни? В смисъл под колко се смята за нисък?
Сещам се, че обсъждахте и нивото на кръвната захар по време на бременност и че там също има разлика от обикновено. Какво трябва да е, за да е в норма?

# 626

По принцип при приема на АБ се нарушава микрофлората и е препоръчително да се слагат и глобули който възстановяват (напр.лактобацили), такъв препарат е Гинофилус.Препоръчва се и пробиотик за чревната микрофлора, че силните Аб предизвикват доста неудобства..
Вагиналните инфекции ся много упорити, ако е необходимо започни и втори АБ заедно с глобули, или слагай само глобули след като си приемала Аб.
Консултирай се с Аг, аз приемах Аб заедно с два вида глобули.
Може да се прецени и за инфекция от повишените левкоцити.
Вземи си интимна пяна Гинексид, аз я използвам и съм доста доволна,подходяща е и за бременни, топ на пазара за 2019.
Инфекциите не са много за подценяване, с правилната терапия ще се оправиш.
Късмет!

# 627
Да ви се оплача мен ме оставиха за 3 дни в болница засякоха 1 контракция и за всеки случай ...

# 628
Хариомче само за една контракция ли😲Като чета колко момичета ги имат постоянно ми се струва невероятно за това да те оставят, но щом така е преценила лекарката.Бързо да ти минава времето 😊

# 629
Даже не засече апарата а на пипане...

Общи условия

Активация на акаунт