Ноемврийчета напети весело растат 2 :)

• 12 731
  • 310
  •   1
Отговори
# 90
Аз нямам идея по колко ядем защото сме само на кърма Rolling Eyes . Не съм се цедила да и дам с шише само за да видя колко ще изяде, колкото си иска суква си бузанката, но щом спи 5-6-7 часа нощем значи хапва добре Sunglasses . Иначе се нахранва за 10-15 мин и се дръпва самичка. След 4 дни сме на консултация та ще видим за какво става дума. Laughing Но доста дрешки вече прибрахме като неизползваеми, почти сменихме гардероба Wink .

# 91
Тони,много ме улесни с това да не сменям кирилицата. Simple Smile
Та,адашчето ти на първата консултация тежеше 4,400 гк. Сега чак на 24.01. ще ходим,но като се има предвид,че е на адаптирано от 2 седмици,може и повече да е дръпнал.Снощи правих опити да го премеря на дължина. От 54 см на 20.12 сега е 58 см.
А относно яденетата - 3, 9, 12,15,18 и 21./горе долу в тия порядки/. Май трябва да му махна това ядене в 3 часа,ама не виждам кака ще стане.Трябва той сам да го откаже.

# 92
Да ви се похваля - днес дадох на Мишенцето сокче за първи път, много го хареса. От няколко дни няма колики, и се надявам сега от сокчето да не се възобновят. Иначе все още е само на кърма, като се напапква за 15 - 20 минути, а сутрин - за 10, защото тогава имам най-много кърма. Сега е 4800, което си е почти 2 кг. за наддаване за 2 месеца.
Кажете биха ли ви втората ваксина и как го понесоха бебоците? На Мишето ще й я бият другата седмица и се притеснявам, та сега събирам инфо.

# 93
  • Germany
А ние пък след 2 дневния кошмар тази нощ спахме / е хранихме се в 3 но после пак сън / и аз след 7 часа сън се чувствам като след едновремешните си 10 часови дремвания:)
Днес сме на ортопед и малко се притеснявам така че стискайте палци всичко да е наред.
А за ваксината още ни е рано май, но  четох тук във форума, за някаква която се биела в чужбина за 5 а не 3 болести и сега смятам да проуча въпроса и да си я набавим.
А ето какво прочетох:

"тази ваксина Пентавак, независима от другите ли е, или се слага допълнително и за какво е?   

Абе тази ваксина не се слага в България, но понеже с таткото имаме възможност да пътуваме често до чужбина (сега само той пътува де), решихме от нея да му сложим. Тя представлява всъщност това, което в България се слага като 3 отделни ваксини (ДТК, полиомиелит и пожелателната Act Hib) или с други думи с една инжекция детето се ваксинира против 5 неща - дифтерит, тетанус, коклюш, полиомиелит и менингит.
Абе в края на краищата, ако не успеем да я вземем ще го ваксинираме с обичайните за България ваксини, само здраве да е... "

# 94
Цитат на: 2 в 1
Ами ние до скоро проспивахме яденето в 12, но пък задължително папкахме в 3 часа. Обаче два дни се буди да яде и в 12 часа. Пък моето дребосъче яде май много малко, около 70-90 ml. Вие по колко ядете? то вярно че сме най-мънички ама .... За първия месец сме качили 1,200 кг и сега тежи 4,300, това добре ли е? как бяхте вие в края на първия месец?
От два дни имаме УЖАСНИ  колики и миличката хапва по един час и то с писъци. Кога ще свършат тия болки, плачка на сън и то високо и със сълзи, толкова е обезсилена от тези болка и безсъние, че дори не се буди и как намира силички милата да се усмихва и гука понякога

Уф, Таня два дни проспа едното ядене и сега пак започна да се буди Sad Хубавото е, че ядем през 4 часа, че иначе не знам как щях да я спирам тази ламя... Ядем по 140мл и ако и дам по-малко - не става - плаче, а и е много тази храна... трябва по-мъничко .... Ламята Спаска....
Иначе сте екстра на килца Simple Smile И сте наддали перфектно Simple Smile
Ние качихме 1900 първия месец и станахме 4600, обаче всички казаха, че било прекалено.
А за коликите - абсолютно същото нещо е и тук Sad Напълно те разбитам Sad И сме така вече месец и половина Sad  И аз вече се чудя това нещо край има ли SadSadSadSad

# 95
Здравейте,
днес бяхме на консултация.Вече сме 5.050 кг, 58 см. Мисля да мине Ния на 5 хранения през 4 часа.Щом си наддава както трябва нека да и увелича интервала м/у храненетата. Не ми каза лакарката какво ново да прибавя към храната и.Ако някоя от вас имам информация нека я сподели. Чета по етикетите на бурканчетата,че има за над 12 седмица.

# 96
Не знам как е при вас ама при мене колкото повече расте бебо, толкова повече не смогвам. Вече спи по-малко и почва да пее и да вика докато не я взема, друг въпрос, че бабите й като дойдат и така я научиха.
Днес например не можах да се обърна да си кажа името, чак сега успях да седна на комп-а и въобше да свърша нещо. Смятайте щом я сложих в кенгурото да простирам с нея, щото иначе не става и не става, тя не спира..
Направо не знам как ще е нататък, как сте вие?

# 97
Цитат на: evpraksia
Не знам как е при вас ама при мене колкото повече расте бебо, толкова повече не смогвам. Вече спи по-малко и почва да пее и да вика докато не я взема, друг въпрос, че бабите й като дойдат и така я научиха.
Днес например не можах да се обърна да си кажа името, чак сега успях да седна на комп-а и въобше да свърша нещо. Смятайте щом я сложих в кенгурото да простирам с нея, щото иначе не става и не става, тя не спира..

Ах, колко познато... А аз знаеш ли как простирам - Таня в шезлонга на терасата с мен - с единия крак я люшкам и простирам едновременно. Иначе плаче. И на всичкото отгоре таткото като я гушка не било същото и докато не я взема аз - тц - реве. Покрай тия колики така си я научих.. а уж не рабирали.. и айде сега все още не ми е такъв проблем - не е чак, много тежка, а и таткото спасява положението по за един два часа на ден, за да свърша къщната работа. Ами като стане 10кила ?...

# 98
  • София
Цитат на: T o n i
Цитат на: maria_maria
Аз вече съм в шок. Тони е изцяло на адаптирано мляко. Давам му 150 гр.Но едвам изкарва 4 часа между храненията.А през нощта в 4 часа му направих дозата от 150 гр,но той такъв рев нададе,като го изпи,че се принудих да му направя още 90 гр.От тях изпи 50 гр.Значи е изял общо 200 гр. #Shocked  #Shocked

И ние сме вече почто само на адаптирано - кърмя я само вечер и даже не и стига за цяло хранене. Таня изпива 140 адаптирано (4 лъжички) и често пъти огладнява на около 3 часа и половина, но аз си и давам като ревне. А имате ли колики, че забравих ? Че с толкова храна... 150 според мен бива, ама 200 ми се виждат малко множко.. да не му се разшири много стомахчето... а с вода да залъжеш после пробвала ли си ? Аз бих звъннала на педи да каже мнение Simple Smile

И ние сме горе долу така, само дето Лори папка по 120 грама, но пак през 3 часа. През нощта си продължава да се буди и да си папа, но поне между 2 ядения има 4-5ч. пауза, а после пак е през 3 часа.
От днес започнах да й давам сок от ябълка и ще видим как ще го понесе в последствие;)

# 99
  • София
Цитат на: Sim
Да ви се похваля - днес дадох на Мишенцето сокче за първи път, много го хареса. От няколко дни няма колики, и се надявам сега от сокчето да не се възобновят. Иначе все още е само на кърма, като се напапква за 15 - 20 минути, а сутрин - за 10, защото тогава имам най-много кърма. Сега е 4800, което си е почти 2 кг. за наддаване за 2 месеца.
Кажете биха ли ви втората ваксина и как го понесоха бебоците? На Мишето ще й я бият другата седмица и се притеснявам, та сега събирам инфо.

И аз днес направих сефтето със сокчето, но Лори нещо не беше на кеф, та не мога да кажа как го е понесла. Утре ще видя като й дам пак;)
Времето за което яде е различно, но общо взето и тя до 10-на мин. е изгълтала млякото - ние сме на адаптирано, обаче понякога почва едно напъване и почти винаги връща.
А ваксината, тази ДТК на нас ни я отложиха, защото Лори първия месец беше зле с грамажа и ще й я бият като направи 3 месеца. Иначе поне добре се развиваме с качването - за последните 10 дена е качила 400г. и дръпнала с 2,5 см Grinning  

# 100
  • София
Цитат на: T o n i

Ядем по 140мл и ако и дам по-малко - не става - плаче, а и е много тази храна... трябва по-мъничко .... Ламята Спаска....
Иначе сте екстра на килца Simple Smile И сте наддали перфектно Simple Smile
Ние качихме 1900 първия месец и станахме 4600, обаче всички казаха, че било прекалено.

Тони, верно е много бе за един месец Shocked Внимавай с това темпо, защото при бързото наддаване опасноста от рахит е по-голяма.
Вие с Мария ме изумявате - и тя с тези 200г. на едно ядене, но всичко си е до детенце. Явно сравнявам с Лори, но пък тя малко изостава, та и тя е е в нормите, но скоро и това ще стане, поне се развива добре вече Grinning

# 101
  • София
Цитат на: evpraksia

То май повечето сме така. Аз с моята караконджулка съм на същото дередже Stuck Out Tongue От днес едва в 19ч. успях да включа компа, а виж кога успях да пиша - по нощите.
Сутрин като се събуди в 6-6.30 за ядене и не ще да заспи после, та будувам с нея, а после съм като парцал. Днес реших да си дремна следобяда с нея и много добре ми се отрази. А тя е голяма маймуна - като я гушна да спиме двете, спи като бубица. А за напред направо не ми се мисли какво ще е #Silly

# 102
Най-накрая и аз успях да се дореда до компютъра в къщи,че от мъжа ми и дъщерята вече е почти невъзможно.Тони също бая се поглезва.Вече няма колики,но си иска внимание,ако може някой да го носи на ръце непрекъснато.Това с кенгурото и простирането ми е познато,но аз правих сок тогава. #Puppy dog Поне се опитах.Не иска да заспива сам.След ядене започва да гука и вика някой.Като никой не му обърне внимание,той започва настоятелно да вика - ееееее и после настава рев.
През деня му давам 30мл сок от ябълка и морков,редувам ги.Мисля,че зеленчуковите пюрета бяха по-късно.Чак 3-4 месец.Поне такъв спомен имам.

# 103
И да ви се оплача - Тони отказа да суче и да яде кърмата./аз му изцеждах,но него не го кефеше въобще/Та от 1 седмица не съм го слагала на  гърда.Но на нея ми се образуват малки бучици.Аз изцеждам /някъде около 10 мл/,но то после пак се образува. И това само на едната гърда,на дугата вече няма нищо. Ох не знам какво да правя.Ще ходя на гинеколог чак следващата седмица. Дайте съвет!

# 104
  • Germany
Момичета ще откача вече:( Нашия мъник от два дена реве постояно и вчера например спеше по не повече от 15 мин между храненията а през останалото време неистов рев:( Аз немога да отида до тоалетната, а камо ли да свърша нещо. Да не говорим че дори като се носим и люлеем не спира. Направо ужас! Наште колики вместо да намаляват са много по силни и постояни и съм се видяла в чудо...
Иначе бяхме вчера на ортопед и всичко е ок:) така че поне това мина.

Общи условия

Активация на акаунт