Ноемврийчета напети весело растат 2 :)

• 12 735
  • 310
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Цитат на: maria_maria
И да ви се оплача - Тони отказа да суче и да яде кърмата./аз му изцеждах,но него не го кефеше въобще/Та от 1 седмица не съм го слагала на  гърда.Но на нея ми се образуват малки бучици.Аз изцеждам /някъде около 10 мл/,но то после пак се образува. И това само на едната гърда,на дугата вече няма нищо. Ох не знам какво да правя.Ще ходя на гинеколог чак следващата седмица. Дайте съвет!

защо не си спреш кърмата? след като вече яде адаптирано мляко защо се мъчиш, ами не си консултираш с педиатъра какви хапчета да вземеш и да спреш кърмата...

# 106
Цитат на: maria_maria
И да ви се оплача - Тони отказа да суче и да яде кърмата./аз му изцеждах,но него не го кефеше въобще/Та от 1 седмица не съм го слагала на  гърда.Но на нея ми се образуват малки бучици.Аз изцеждам /някъде около 10 мл/,но то после пак се образува. И това само на едната гърда,на дугата вече няма нищо. Ох не знам какво да правя.Ще ходя на гинеколог чак следващата седмица. Дайте съвет!

И аз предлагам да си я спреш. Няма нужда да се мъчите и двамата. Можеш и без да пиш хапчета - започваш да кърмиш (съответно цедиш) само веднъж на ден и яж и пий възможно най-малко. На мен ми казаха, че по този начин за около 10тина дни си спира самичка.

# 107
Цитат на: Moni
Момичета ще откача вече:( Нашия мъник от два дена реве постояно и вчера например спеше по не повече от 15 мин между храненията а през останалото време неистов рев:( Аз немога да отида до тоалетната, а камо ли да свърша нещо. Да не говорим че дори като се носим и люлеем не спира. Направо ужас! Наште колики вместо да намаляват са много по силни и постояни и съм се видяла в чудо...
Иначе бяхме вчера на ортопед и всичко е ок:) така че поне това мина.

И ние сме така Sad И аз едва издържам вече Sad
Имаме колики непрекъснато и денонощно Sad Ужасно е Sad

# 108
  • Germany
Ние днес записахме бебо при педиатър който работи със Здравната каса / досега ползвахме частен/ и ни измериха с 800гр повече от последния път което беше преди 2 седмици и аз направо се плаша. Той милия все е гладен а пък аз доколкото знам не е добре да наддава с такива темпове, но пък лекарката нищо не каза...Иначе предния месец бяхме качили 1400 и педиатъра каза че било добре, ама на който съм казала все вика че е много, а този месец ако я кара така ще е още повече...
Ох, все си намирам нещо за което да се тормозя...

# 109
Цитат на: Moni
Ние днес записахме бебо при педиатър който работи със Здравната каса / досега ползвахме частен/ и ни измериха с 800гр повече от последния път което беше преди 2 седмици и аз направо се плаша. Той милия все е гладен а пък аз доколкото знам не е добре да наддава с такива темпове, но пък лекарката нищо не каза...Иначе предния месец бяхме качили 1400 и педиатъра каза че било добре, ама на който съм казала все вика че е много, а този месец ако я кара така ще е още повече...
Ох, все си намирам нещо за което да се тормозя...

Мони, ако предния път сте се теглили на друг кантар може да дават някаква разлика самите кантари... Ама не се притеснявай Simple Smile Дори и да е наддал 800грама сега, не значи че и следващиет две седмици ще наддаде още толкова Simple Smile Метаболизмът им се забавя все повече и повече и започват да наддават с по-леки темпове Simple Smile

# 110
  • Germany
Мерси Тони:) И аз честно казано си помислих че може да е от разликата в кантарите... Ох незнам ще престана ли някога да се шашкам за всяко нещо. Аз цяла тема пуснах, да видя как е било при другите. Освен това педиатърката ми каза че точно по колкото давам е дозата само дето трябва да е 6 пъти на ден, пък ние все още ядем 7 / на нощното давам по малко/..

# 111
Относно спирането на кърмата - не съм цедила вчера и като че ли не са толкова бучиците.Не пия много течности. Ше видим какво ще излезе.
Да ви кажа честно това ядене в 3 през нощта ме довършва. Като сомнамбул съм. Но бебо твърдо си го иска. #Puppy dog

# 112
  • тук-там
Привет и от мен, пак съм на линия  Grinning . Липсвахте ми. Та какво ново при нас? - спим все по малко през деня, папаме през 3-4 часа през деня с 8 часа почивка нощем. Много ритка, много гука, все по-комуникативна става. Много обича да я нося на ръце, не му се лежи на душицата вече. На вън сме всеки следобяд по 2 часа, та ни се позапушва нослето от време на време, ама се надявам да е временен ефект. Горе-долу това от нас, радвам се, че пак сме в отбора.

# 113
mtz,здравей!Радвам се,че сте пак тук. #Milti
Аз тази сутрин ходих да подам документите за еднократната помощ при раждане. Парите ще ги вземем чак 15-23 февруари. Вие взехте ли ги вече?Само,че забравих да питам как стоят нещата с детските и за двете деца.Че нали имам втори брак и дъщеря ми е от първия.А сегашния ни татко не е българин и не се осигурява тук.Но днес попаднах на много"услужлива" жена в общината и не посмях да питам./достраша ме да не ми ударят един шамар Laughing /.

# 114
  • Germany
Моя мъж ми подаде документите за помощта преди 10 дена и са му казали че ще я получа между 17 и 27 февруари. Детски няма да получавам защото ме осигурявха на реалните пари и нямам право:( Аз много се надявах да си взема помощта преди 4 февруари защото съм рожденичка и щяха идеално да ми дойдат, но уви нашта държава не дава лесно пари.

# 115
  • София
ние подадохме документите преди празниците декември месец и затова сега между 15 и 22 януари ще трябва да получа парите...добре, че беше една готина служителка в Общината да каже за тея пари, когато взимахме акта за раждане на малкия, че сигурно нямаше изобщо да разбера, че веднъж и държавата дава пари, а не взима Simple Smile

# 116
Mtz, welcome back Simple Smile Направо ви завиждам тайничко и благородничко за този 8 часов сън Simple Smile Ние си се будим по сто пъти от гадните колики и милото като се събуди какво ли си вика - айде тамън съм станала дайте да ям Simple Smile и все така Simple Smile
А тая нощ ми разказа играта - будеше се и плачеше на всеки 20мин по часовник Sad не знам какво беше това чудо Sad не помагаше нито гушкане, нито музика нито нищо Sad ама аз се ядосах и до 6 часа не и дадох да яде Simple Smile да знае, че няма да мине номера Simple Smile
За еднократната помощ - аз си подадох документите още към края на ноември и тия дни ще ходя да си я взема.
Мими, ако доходът на член от семейството е под минималния осигурителен доход (забравих колко беше_ можеш да получаваш детски. Искат съответно и бележка за доходите за последните 6 месеца.

# 117
Цитат на: mtz
Забравих да добавя, че моята душичка все още не ака сама. Минахме на Аптамил с надежда да отреголираме перисталтиката, ама ефект никакъв. Ще пробвам рецептата на 2 в 1, дано даде резултат.

А с термометъра не става ли ? Забравила съм какво беше писала преди... Embarassed  Embarassed
Аз попроучих въпроса и се оказа, че децата не привикват към него. Даже казах на нашата педи, че въобще не си чакам детето три дни, ами ако 24часа не е акала си и слагам термометъра и тя каза - правилно Simple Smile
Но ти си знаеш най-добре Simple Smile

# 118
Чакайте да ви разкажа сега Simple Smile Днес бяхме на консултация - качили сме 700грама и сме се удължили с 4 сантиметра за изминалия месец Simple Smile И сме доволни, че вече не растем така бясно, а си влязохме в нормалните граници Simple Smile
Вече сме 5.350кг и 59см Simple Smile
Още имаме ужасни колики и затова все още няма да пием сокчета, но започваме плодово-млечна смес по веднъж на ден Simple Smile Следобедното хранене, вече ще е половината пюре, половината млекце Simple Smile
Пъпките ни ту изчезват, ту се появяват и педиатърката каза да продължаваме да си ги мажем с Линола Фетт щом е така и да не се притесняваме Simple Smile
Главичката на Таня също се бели усилено, но се надявам скоро да спре...
Сложиха ни и две ваксини - ДТК и полиомиелит (така ли се пишеше това чудо.. Embarassed )
И вече съм решила, че наистина ще и махна нощното хранене! И аз съм човек и аз искам да спя Simple Smile

ПП: а, да! Оказа се, че сме си гукали Simple Smile Ама аз не съм знаела, че това е гукане Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile

# 119
мамчета на ваште бебоци падат ли им косичките?!

Общи условия

Активация на акаунт