Ноемврийчета напети весело растат 2 :)

• 12 736
  • 310
  •   1
Отговори
# 120
  • тук-там
Цитат на: Mags
мамчета на ваште бебоци падат ли им косичките?!

Пада и още как. Тука там е плешивичка, ама нема как, ще минем и през това.

# 121
Нашата коса още си седи, не съм забелязала да пада, но Таня така бясно си върти главата наляво надясно, че очаквам съвсем скоро да оплешивее отзад Simple Smile

# 122
ние сме си направо плешиви

# 123
Цитат на: Mags
мамчета на ваште бебоци падат ли им косичките?!

Да, и то отдавна, най-вече отстрани на главичката и сега вече взе да расте нова.

Ние днес бяхме на ваксинация ДТК - боднаха му я в двете крачета...милото ми как плака newsm45 .Вече е 5200кг, и 56см, ама като гледах как го мерят....въобще не ми се вижда правилно.
Ние продължаваме да сме на 7 хранения и вечер поне 10 минути е на гърдата ми.....после като се разбуди и няма заспиване.Аз спя - той си се смее newsm53 Направо ми идва да  newsm77 ама на душичката тогава му се играе. newsm44
Иначе за сега сме само на кърма, водичка и чайчета - нищо друго не давам.

Ами това е от нас....

А да...продължаваме и с коликите...преди два дни милото ми не спря да го боли целия ден.Изкарахме го двамата плачейки и разнасяйки се ......дано всичко отмине по-бързо....пожелавам ти го и на теб Тони...

# 124
Цитат на: T o n i
......Сложиха ни и две ваксини - ДТК и полиомиелит (така ли се пишеше това чудо.. Embarassed )....

ИСкам да те Питам как се отРази на бебочката Ти ДТК вакСинатА??? Tada

# 125
  • Germany
Да, пишете как им се отрази на бебоците ви ваксината? Аз мисля да купя от аптеката, защото педиатърката ми каза, че тази която се заплаща е със сведени до минимум странични действия.

# 126
Днес ни сложиха ДТК-то, никакви странични ефекти не откривам, нито неразположение на беба, като изключим рева, който ни е от 1 седмица, а не от днес

# 127
  • тук-там
Тони,

Честит имен ден на Таня! Предполагам, че ще празнувате. Весело изкарване!

А каква е тая ваксина, която се палща?

# 128
Цитат на: mtz

А каква е тая ваксина, която се палща?

И аз се интересувам, въпреки че днес ни я сложиха вече. На мен педи-то изобщо не ми каза, че има такъв друг вариант със заплащане

# 129
  • Germany
Ами тя ми е написала следното - Infanrix.
Аз четох и някъде из форума че има и платена и я питах иначе може би нямаше да ми каже...

# 130
За ваксините - ДТК-то си ни я сложиха тяхна си някаква и нищо не сме плащали, а тази за полиомиелита си я купихме (imovax polio се казва - педито ни каза, че е по-добра и ако искаме да си я купим, за да заменим някаква капкова. ДТК ни я сложиха на ръчичката, а другата в крачето. Педито каза тази в крачето направо да забравим, че са ни я слагали, защото нямала никакви странични ефекти. А тази в ръчичката каза, че сигурно ще се зачерви леко ( и така и стана) и да си сложим на едно памуче спирт и риванол и да и вържем ръчичката с бинт с това памуче за през нощта и утре да го махнем. Каза да я пипам от времена време и ако ми се стори топличка да и дадем Панадол. Но до момента бебка не е нервна и не е вдигала температура. Надявам се да се е приключило вече Simple Smile
Ами това е Simple Smile
Ако се съм пропуснала нещо - питайте Simple Smile

# 131
Цитат на: mtz
Тони,

Честит имен ден на Таня! Предполагам, че ще празнувате. Весело изкарване!

Много благодаря Simple Smile Трогната съм Simple Smile Ами ние с тати тихо и кротко с кренвирши и пържени картофки отпразнувахме Simple Smile бебка намаза само малко пюре от круша Simple Smile

# 132
Здравичка да ти е именницата Тони (малко на патерици ама чак сега влизам), и на нас днес ни сложиха втората имунизация в крачето и ако не се лъжа беше против хипатит (или греша, не помня такива работи ) И Жужка като вас плешивее - интелигентската (отстрани и отгоре, отзад е с голяма коса). До лятото дали ще има перушинка за някоя джувка !? а?! Аз почнах сокчетата и ги спрях защото имаше много колики (според педиатърката не може да е от тях ама понеже съвпаднаха по време ....... )
mtz, при нас се получава така, че сутрин помагам на бебка да се изака (по вашия метод, за което много благодаря за информацията) и от там на татък тя си ака по един два пъти на ден сама, ако обаче не помогна сутринта цял ден се мъчи и направо ме моли миличката и нищо не може да направи сама.
Знаета ли какво ми хрумна?! Започнах да си копирам темите за ноемврийските бебета в един лърдовски файл и знам ли ....... един ден може да е интересно четиво , пък и да не е ..... той файла хляб и вода не яде нека си го има, един вид си водя дневник
за тези мигове си струва всичкото безсъние и грижа

# 133
Цитат на: maria_maria
mtz,здравей!Радвам се,че сте пак тук. #Milti
Аз тази сутрин ходих да подам документите за еднократната помощ при раждане. Парите ще ги вземем чак 15-23 февруари. Вие взехте ли ги вече?Само,че забравих да питам как стоят нещата с детските и за двете деца.Че нали имам втори брак и дъщеря ми е от първия.А сегашния ни татко не е българин и не се осигурява тук.Но днес попаднах на много"услужлива" жена в общината и не посмях да питам./достраша ме да не ми ударят един шамар Laughing /.

Ами при мен ги  изравниха детските Мария и сега ще ги получавам заедно, а след 6 месеца ще подавам само една молба за подновяване.

# 134
  • София
Цитат на: T o n i
Чакайте да ви разкажа сега Simple Smile Днес бяхме на консултация - качили сме 700грама и сме се удължили с 4 сантиметра за изминалия месец Simple Smile И сме доволни, че вече не растем така бясно, а си влязохме в нормалните граници Simple Smile
Вече сме 5.350кг и 59см Simple Smile
Още имаме ужасни колики и затова все още няма да пием сокчета, но започваме плодово-млечна смес по веднъж на ден Simple Smile Следобедното хранене, вече ще е половината пюре, половината млекце Simple Smile
Пъпките ни ту изчезват, ту се появяват и педиатърката каза да продължаваме да си ги мажем с Линола Фетт щом е така и да не се притесняваме Simple Smile
Главичката на Таня също се бели усилено, но се надявам скоро да спре...
Сложиха ни и две ваксини - ДТК и полиомиелит (така ли се пишеше това чудо.. Embarassed )
И вече съм решила, че наистина ще и махна нощното хранене! И аз съм човек и аз искам да спя Simple Smile

ПП: а, да! Оказа се, че сме си гукали Simple Smile Ама аз не съм знаела, че това е гукане Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile

Браво на вас, само така;)
А с това пюре не е ли още рано, не знаех, че от сега се почва Confused
Моята мома пък сока нещо не го възприема, не ще да го пие и го повръща. От начало как го давахте сока - с лъжичка или с шише? Ми тя Лори и вода не пие (не иска) та се чудя какво да правя!?  

Общи условия

Активация на акаунт