За бебета и деца от 0+ месеца : Бързи въпроси, отговори, съвети -93

• 21 678
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Meli, не мисля, че нещата са като в представите ти.  Simple Smile
Не искам да те плаша, но ако не вземете мерки за проблемът с теглото и той се задълбочи, ще повлече след себе си и други неща.
Разбира се, може да говориш с личната лекарка да пробваш още 2-3 месеца ти да коригираш нещата в къщи и ако не стане, тогава да те насочи към клиниката.

# 196
  • Германия
Днес отново, ще взема час, за да разбера каква е идеята на тези клиники. Вчера просто не бях там, мислех си само за "клиниката". Не искам да остават с впечатление, че не искам да се занимавам или не ме интересува как се развива детето, за това и не отказах директно. Аз от личен опит знам, че тези излишни килограми пречат страшно много. Освен на външния вид, на сърцето също. Помня, как ми биеше сърцето, след пет минути тичане в училище. За това искам да помогна на дъщеря ми, докато е време.

# 197
Ако вие с таткото сте с наднормено тегло, със сигурност бих търсила решение.

# 198
Немците не са от най- топлите хора, но определено не биха държали детето гладно. Още повече, че тя не яде много.
Не се паникьосвай, страхът лъже. Ще направят някое друго изследване, ще бъде на храна приготвена от тях и ще следят нещата просто. Плюс някое друго упражнение. Не вярвам да е друго. Бъди спокойна и разучи.

# 199
  • Германия
Meli, каза ли ти къде точно иска да ви прати? Ако знаеш за коя клиника конкретно става въпрос можеш да погледнеш в интернет за какво точно става въпрос. Никой няма да държи детето гладно, не се вкарвай в излишни филми.

Помня че и преди си писала за теглото на дъщеря ти, явно педиатърката се притеснява и вижда че “проблемът” все още е на лице. По-добре сега да се вземат нужните мерки, каквито и да са те, отколкото да рискуваш нещата да се задълбочат и дъщеря ти да се бори с наднормено тегло цял живот

За справка, дъщеря ми на 4г тежи 20кг при ръст 107-108см, а тя също винаги е била “едра” и масивна откъм структура

Последна редакция: ср, 16 юни 2021, 14:05 от TeoM83

# 200
Нашата девойка пък е фина, но добре изглеждаща. Като ходихме на гастроентеролог и каза, че като започне да хапва повече месо и ще започне и да качва кг. Аз хляб давам само ако поиска .Макар, че на мен вашето менюто ми изглежда балансирано. Но ако искате може да ограничите червените меса и по-рядко да давате. Също така и тестото. В клиниката ще ви дадат по-добри съвети и си искайте изследвания да направят. А не само диета и спорт. Отделно в Германия клиниките трябва да са в пъти по-хубави от нашите, та.. проучете и клиниката, запишете си въпросите към специалистите, които искате да зададете.

# 201
  • Германия
Забравих да напиша, че тази педиатърка е нова и за първи път вижда детето ми. Нашата, която гледа дъщеря ми от раждането, вече не работи. Тя познаваше детето, винаги казваше да внимаваме, че наддава много, но вземаше предвид и ръст, размера на краката, нашите размери, като по-малки. Тук или в България, ще пуснем изследвания, ще искам ендокринолог да я види, също. След това, ще съберем всички мнения, ако се налага, ще ходим и по саноториуми и клиники.

# 202
Мели, Индексът на телесната маса на детето ти излиза 20,4,  което е в горния край на свръх тегло, от 20,5 нататък вече е затлъстяване според таблиците. Определено бих обърнала сериозно внимание, направете изследвания, говорете, ако трябва с няколко специалисти.
Аз бих се притеснила, ако дете под две години е затлъстяло.

# 203
  • Германия
В момента търся курсове за деца на нейната възраст. За сега намерих само плуване, но все е нещо.

# 204
  • Германия
В момента търся курсове за деца на нейната възраст. За сега намерих само плуване, но все е нещо.

Kinderturnen няма ли в някой Verein? Дъщеря ми много обичаше да ходи, беше на възрастта на твоето дете като тръгна

# 205
  • Германия
Търсих и това, но ми изписва, че са временно затворени, заради вируса. Ще говоря с докторката сигурно, ще знае нещо.

# 206
  • Германия
Търсих и това, но ми изписва, че са временно затворени, заради вируса. Ще говоря с докторката сигурно, ще знае нещо.

При нас от миналата седмица пак се състоят, след мнооооого дълга пауза. Може да звъннеш един телефон да питаш, може да не са си обновили инфото на сайта

# 207
  • София
Мели,мисля да се успокоиш първо.Да изключите здравословен проблем първо
Моята е 18 кг на ръст 107 и възраст 3,8 м.и определено изглежда едра сред връстниците си.
Абсолютно няма значение в общият случай колко сее родило детето за последващо развитие.

# 208
От няколко дни яденето става ад. Не знам какво да направя. Слагам го на стола , хапва 5,6 пъти и започва да реве , да ми бута ръцете... Реших, че иска да яде сам. Давам лъжица показвам, но не. Всичко се хвърля на пода със все храната. Чудя се иска да яде сам и се ядосва, защото не може и ако е така какво да направя или проверява до кога ще го търпя..... Някой? Идеи ?

# 209
На колко е детето? Навсякъде се споменава, че покрай зъбите отказват храна. Дали не е от това?

Общи условия

Активация на акаунт