За бебета и деца от 0+ месеца : Бързи въпроси, отговори, съвети -93

• 21 663
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Ох, не съм сама♥️И аз се чудя дали да не я сложа по-рано да ляга ...най много да й разместя режима много не смея,уж да спи повече.Май ще се примиря и аз 😄

Яде,яде тя незнам от кога не е теглена аааа последно 10.200- април на година и три месеца ...слабушка само яде,а не качва аз не се притеснявам за това.По скоро ако е пълна и не се движи ще се притесня.

Имаме познати бебе на 6м -8кг,прати ми снимка майката ами  една пухкавела,ръцете на катове Мишелинче ♥️

# 256
При захранването ако има алергия към зеленчук, от първия прием ли се проявява? И къде точно е обрива, как изглежда? За 4ти ден яде морков и днес има 5,6 пъпки на лицето. Дали е това или от слюнки, жега?
Алергиите обикновено избиват по меките тъкани, сгъвки на ръчички и крачета и провлачват, по тялото, оточни са. Червени и сърбящи. Пъпки няколко само единични по лицето едва ли са алергия.

# 257
Rocket, на последната консултация премериха малкия и казаха, че е качил 250гр . Цитирам - добре си хапва очевидно. Разбрах го като тънък намек , че хапва в повече. Тъй че явно е нормално да не се качва вече скоростно, не се притеснявай. А и като вземеш предвид, че не се спират си е разбираемо

# 258
  • Германия
От три дни намалих храната на детето до минимум, в смисъл яде по-малко количество от преди. Но започна да се буди нощем по два пъти, иска мляко. Не може да заспи. Имаме час чак за другиата седмица, четвъртак.

# 259
  • Пловдив
Аз откакто захраних, ако ми се събуди през нощта му правя 210мл вода, но вместо със 7 лъжици АМ, слагам 4-5.

# 260
  • Германия
Аз откакто захраних, ако ми се събуди през нощта му правя 210мл вода, но вместо със 7 лъжици АМ, слагам 4-5.
Незнам кое е по-добре. Да яде, колкото преди и да не пие мляко вечер, или да яде по-малко през деня и да пие половин ритър мляко вечер... Незнам от храната или от млякото наддават повече.

# 261
Незнам кое е по-добре. Да яде, колкото преди и да не пие мляко вечер, или да яде по-малко през деня и да пие половин ритър мляко вечер... Незнам от храната или от млякото наддават повече.
Нощното ядене е много вредно, не само за зъбите ами и за тялото. Общо взето сега нищо не правите. Детето е мъничко, оставете го да яде без ограничения в количеството, а в промени в състава на храната. Намалете хляб, баници и съдържащи захар храни, увеличете чистото месо и зеленчуци на място на тестените/сладките, увеличете движението.

# 262
Явно не съм единствената, която "трепери", при преглед при педиатър. Все нещо не е наред и все очаквам някой недостатък да намери.
Вчера, малчо пак не искаше да се изправи и да стъпи на ходила. Лекарката препоръча да му купим бънджи. Та, да попитам доволни ли сте и помага ли бънджито детето да стъпва добре на стъпалата си? 😔

# 263
  • Пловдив
Взехме комбинарана проходилка с бънджи. Използва само бънджито, не знам дали от там свиква да стои на цяла ходило, защото и преди това го държах при подмишниците и той си подскачаше.

# 264
От бънджито не започват ли да вървят на пръсти 🙄

# 265
Явно не съм единствената, която "трепери", при преглед при педиатър. Все нещо не е наред и все очаквам някой недостатък да намери.
Вчера, малчо пак не искаше да се изправи и да стъпи на ходила. Лекарката препоръча да му купим бънджи. Та, да попитам доволни ли сте и помага ли бънджито детето да стъпва добре на стъпалата си? 😔
Лекар е препоръчал бънджи? Направо я сменяйте. Оставете детето да се занимава само на земята с привлекателни за него предмети и ще почне доста добре да тренира да се изправи и стъпва. Бънджитата ги държат в поза на стъпалото, в която се развива неправилно сухожилието на стъпалото. Заради бънджи, наши близки посещаваха дълго време рехабилитация, за да се коригира ходене на пръсти и едно много специфично оттлаксване на крачето при стъпване, което се получава точно от бънджи или тези неща тип паяк.

# 266
  • Германия
Ние купихме бънджи, но да късмет малката не и хареса и го прибрахме. Също и проходилка почти не сме ползвали. И никога не е стъпвала на пръсти. Тукашните лекари са много против. По магазините дори почти не се продават проходилки, няма такъв избор, като в България.

# 267
  • Пловдив
Моя поне не е на пръсти, бънджито е с тип амортисьори ли и аз не знам схемата, височината му се регулира спрямо детето. Той си се изправя сам по принцип вече и си се задържа за кратко, но никога не ми е бил на пръсти. Навън като излизаме и като го държа на земята прав, пак си е на ходило, като започне да прави опити за прохождане не знам как ще е. Вкъщи е бос /не знам дали това оказва влияние/, навън с маратонки.

# 268
Нито бънджи, нито проходилки и уолкъри сме ползвали, то и тя не искаше, имам от сестра ми, всичко искаше да го прави когато реши и както реши, и да Ви кажа това при дъщеря ми бе най-правилното, развива се по своя си темп, без намеса и се чувства чудесно, лекарката ни само е хвалила колко е променена и голяма вече, от една шепа бебче вече е малко детенце. Стъпваше на пръсти в началото когато се изправяше и имаше такъв период. Щом проходи това се промени и вече не е така. Боса е вкъщи, при родителите ми има голяма външна тераса и там обикаля боса сега като е топло и играе с колички с кукли за бутане. Със сандали на Биомеханикс е, а за маратонки на ДД Степ. Радвам се, че при нас хич нямаше период на водене за ръка и подобни, че е голяма мъка за кръста на родителя, тя просто по никакъв начин не иска да й давам акъл, не искаше за ръка, не искаше нищо от стандартното, чудех се кога ли ще реши, че имало и посока напред с крачетата, все обикаляше по мебели и пълзене, в един момент почна да открива стоеж с пуснати ръце, после изведнъж след поне седмица направи 2-3 крачки и после 10 и хайде от там няма спирачка, видях че тогава са били готови крачетата, тя си е усетила, преди това не е искала като не е била готова.Децата имат уникално чувство за свое темпо.

Последна редакция: пт, 18 юни 2021, 10:32 от Orion_Sagitta

# 269
Детето е точно на шест месеца. Не знам дали има значение за стъпването. Просто, рядко стъпва на цяло ходило, това е проблема.
Май ще се откажа от бънджито. Точно педиатър и то вчера ни го препоръча.Разгледах из нета, имаше за закачане на врата, но ММ каза, че няма да дупчи вратата и такова, като... столче, ли, как да го опиша, с масичка и играчки.

Общи условия

Активация на акаунт