За бебета и деца от 0+ месеца : Бързи въпроси, отговори, съвети -93

• 21 638
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
Благодаря, просто се притеснявам да не би да навредя на детето. Има група във Фейсбук, там пишат майки, че на първия месец са заместили и чак ми стана странно.

# 391
Водете се по детето и не бързайте с нищо. За съжаление има майки дето на 5 месеца вече ги хранят с каквото са сготвили за у дома (с все съставки и подправки). Така че, каквото и да четете го филтрирайте през ситото на вашето дете. А наистина до годинката храната е само за опознаване на вкусовете и тест за алергични реакции

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 23:27 от Vivru

# 392
Благодаря, просто се притеснявам да не би да навредя на детето. Има група във Фейсбук, там пишат майки, че на първия месец са заместили и чак ми стана странно.
Simple Smile Не се притеснявайте, майките редовно се хвалят с разни странни неща. Захранването не е състезание. Водете се по детенцето. Моето на 6 м. започна да се захранва, много време след това ядеше съвсем символични количества. Е, порасна и си яде нормално.

# 393
Няма с какво да му навредите, насила нищо не става. Всяко дете е различно, някои хапва, други - не съвсем. Всичко с времето си.

# 394
Аз също се присъединявам към коментарите, че храната до годинка е  само за опознаване, млякото е основен източник на всички хранителни вещества. Но всяко дете е различно, има различни нужди и си показва кога какво му е необходимо. Бързането и настойчивостта никога не са ми помагали в нищо свързано с децата. Само търпение и вслушване.

П.С. Пропуснах да споделя, че жегите изобщо не помагат на апетита на възрастните хора, камо ли на децата.

# 395
  • Германия
Здравейте момичета. Ние днес отново бяхме при педиатърката. Качила е 100грама от миналата седмица вторник, но беше пила доста вода и закусва в 8:30. Докторката каза да спрем млякото напълно и да намалим порциите още. Как, ще се случи незнам. Аз и намалих яденето, тя започна да се буди по два пъти за мляко през нощта. Настоявах за изследвания, едва навих докторката. Вторник, ще пуснем кръвни. Тя казва, че детето е здраво и няма нужда от изследвания, казва че наддава от храната. Мисля да търсим нов педиатър. Много съм разстроена. Съжалявам, че го казвам, но тази жена не може да бъде педиатър. Объркала е документите, още с влизането си гледа гърлото и ушите на детето. Малката се уплаши и започна да плаче, а докторката казва, че детето ме турмози и не ми дава мира. Държи се с нас все едно сме престъпници. Блъска, тръшка документите, хвърля си очилата. Ужас.. Казах и, че намерих детски диетолог, но те работят с деца над пет години. Отговорът беше, че детето няма нужда от диета и диетолог. Защо ме праща по кленеке за отслабване тогава?!.. Та чак ми даде упояващ крем, да намажа китките на детето, че да можела по-лесно да вземе кръв. 😒🙄🙄

# 396
Мале, стига бе, какъв е тоя крем, ужас...бих се изнесла заедно с детето...кви са тия хора
Съчувствам ти!

# 397
  • Несебър
100 грама не е качване. На възрастен човек теглото от сутрин до вечер може да варира с 2-3 килограма, заради задържането на вода,при децата също е нормално. Дадоха ли ви съвет за онлайн консултация с някой специалист, не знам, но това е добър вариант.

# 398
  • Германия
Писах в немска група, от този крем не уж не ги боляло, незнам...  Ами нямало нужда от специалисти, ще видим как, ще излязат изследванията. Докторката мисли, че няма да има проблем ама иначе ни праща на лагер за отслабване.

# 399
Здравейте момичета. Ние днес отново бяхме при педиатърката. Качила е 100грама от миналата седмица вторник, но беше пила доста вода и закусва в 8:30. Докторката каза да спрем млякото напълно и да намалим порциите още. Как, ще се случи незнам. Аз и намалих яденето, тя започна да се буди по два пъти за мляко през нощта. Настоявах за изследвания, едва навих докторката. Вторник, ще пуснем кръвни. Тя казва, че детето е здраво и няма нужда от изследвания, казва че наддава от храната. Мисля да търсим нов педиатър. Много съм разстроена. Съжалявам, че го казвам, но тази жена не може да бъде педиатър. Объркала е документите, още с влизането си гледа гърлото и ушите на детето. Малката се уплаши и започна да плаче, а докторката казва, че детето ме турмози и не ми дава мира. Държи се с нас все едно сме престъпници. Блъска, тръшка документите, хвърля си очилата. Ужас.. Казах и, че намерих детски диетолог, но те работят с деца над пет години. Отговорът беше, че детето няма нужда от диета и диетолог. Защо ме праща по кленеке за отслабване тогава?!.. Та чак ми даде упояващ крем, да намажа китките на детето, че да можела по-лесно да вземе кръв. 😒🙄🙄
Успокойте се Simple Smile Правилно искате да смените педиатъра, направете го. Изчакайте и да видите изследванията. Най-добрият вариант, разбира се, е детето да е здраво - пожелавам Ви го Simple Smile Много е трудно да се сложи дете на диета, така че по-спокойно - колкото - толкова. Вече писахме, че ще е чудесно, ако можете да измислите с какво движение да я занимавате, спорт или повече разходки извън къщи. Всичко ще се нареди!

# 400
Melii, съжалявам за главоболията, които имате.
Да, ако отношението и вниманието не ти харесват, сменете педиатърката, но и не игнорирай съветите за смяна на хранителните навици.
Няма ли начин да се приберете за малко в България и тук да минете през добър детски ендокринолог и да пуснете изследвания?

# 401
Момичета, колко време трябва за да мине обрива от претопляне? Вече четвърти ден, и се появяват все нови и нови пъпки, вече подозирам, че може и да е някаква шарка...

# 402
  • Германия
Да Rocket, ще минем и там. Другата седмица живот и здраве се прибираме. Само да разберем къде е проблема. Сега чакаме да пуснем кръвни чаааак вторник.

# 403
Да Rocket, ще минем и там. Другата седмица живот и здраве се прибираме. Само да разберем къде е проблема. Сега чакаме да пуснем кръвни чаааак вторник.

Ще е чудесно ако може да се консултирате с ендокринолог. Струва ми се, че тези килограми няма как да са само от храненето.
А според педиатърката къде бъркаш в храненето? Казва ли от къде се получават тези килограми и къде е грешката?

# 404
  • Несебър
Шарките имат и други симптоми, не само пъпки. Това трябва да е последното нещо, което може да ви хрумне!? На колко е детето? Какво е яло? Ще минат за няколко дни. Ако продължава да се поти обилно, е възможно да са от топлото.

Общи условия

Активация на акаунт