За бебета и деца от 0+ месеца : Бързи въпроси, отговори, съвети -93

• 21 552
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Не мъчи детето, моя от бебе предпочиташе наляво да си му стои главата. Дори не ми вярваха, че толкова малко бебе си я завърта сам. Аз ползвам възглавница от първия ден вкъщи и това не помогна. След 5-я месец започна повече да се върти и се оправи сплесканото.

# 601
  • София
Малкият почти винаги спи с гръб към прозореца, легнал на дясната си страна. Хич не се занимавам да го въртя, няма смисъл.

По едно време имаше леко сплеснато отзад, но само се оправи. Спи и по корем, спи легнал на ръка, спи по гръб, почти винаги е на дясно.

# 602
Специално помирисах моето: също намирисва странно 😂
Здравейте, някой има ли този слънцезащитен лосион на wooden spoon? Само с натурални съставки е. Странна ми е миризмата му, малко като гранясало, и си е така от отварянето. Вие усетили ли сте нещо странно като миризма или си е такъв просто?

Моето е същото, малко е неприятна миризмата 🤢

# 603
А колко време давате сироп за кашлица? Давам един сироп, вече три дена и все още кашля бебе на 20 месеца... На листовката не пише да се дава само три дена, като на тусирол например, който е за възрастни. Дали да продължавам да го давам? Лекарката не си вдига телефона днес. Сиропът е някакъв Easybronchial kids, не съм в България...

# 604
  • Благоевград
От кой сироп за суха кашлица (в начален етап) сте доволни? За дете на 2+г.? Педиатърката винаги изписва Проспан или МариаМед, но никога не стопират процеса.

Аз съм довлолна от LichenSed (Лишен сед)

# 605
Тъкмо мислех следващият слънцезащитен да е на wooden spoon, че ми хареса съдържанието. Ама малко ме отказахте. По принцип няма много химии като другите и е възможно миризмата да стане по-неприятна по-бързо. Другото, на което се бях спряла е на веледа ☀️, но пък нещо не го откривам в аптеките..
При нас май имаше предпочитания само, когато беше  в слинга. Само на едната страна искаше да й стои главата.

# 606
Майчета, започнах от понеделник да захранвам със заешко месо, на Plasmon. Дадох на бебето (6 м) една лъжичка и половина, във вторник пак същото, в сряда беше на зеленчуково пюре, а вчера на такова с жълтък.
Днес, отворих ново бурканче на Plasmon, и се чудя колко месо да сложа-2 чаени лъжички добре ли е? Доколкото разбрах от прочетеното за дете до 1 г количеството месо е 20 гр, тоест супена, пълна лъжица. 🤔 Също така, мога ли и утре да дам пак месо и да изхвърлям бурканчето, на което пише за 24 часа да се консумира.

# 607
Miya-73, wooden spoon е масло и малко бавно попива. Не знам как е бебче с търпението, при мен като го мажа на себе си бая търкане пада, не знам при бебе как би било. На мен това ми е основният негатив за wooden spoon. Иначе използвам маслото им за след баня върху бебето и много добре хидратира дори склонна към атопия кожа

# 608
Майчета, започнах от понеделник да захранвам със заешко месо, на Plasmon. Дадох на бебето (6 м) една лъжичка и половина, във вторник пак същото, в сряда беше на зеленчуково пюре, а вчера на такова с жълтък.
Днес, отворих ново бурканче на Plasmon, и се чудя колко месо да сложа-2 чаени лъжички добре ли е? Доколкото разбрах от прочетеното за дете до 1 г количеството месо е 20 гр, тоест супена, пълна лъжица. 🤔 Също така, мога ли и утре да дам пак месо и да изхвърлям бурканчето, на което пише за 24 часа да се консумира.

Ако не се лъжа в едно бурканче на Плазмон има 24гр месо, тоест почти цялото може да се даде. Може да дадете на следващия ден.

# 609
Здравейте мами.
Бебчо е на почти 8 месеца.
Нашата баба му подари проходилка стандартната на която бебето седи във нея.
Искам да попитам мога ли да го слагам във нея за по пет минутки.

# 610
Момичета вашите бебенца плачат ли , когато видят не познат човек … не говоря хората по улицата ами , днес сестрата на мъжа ми пристигна в България и дойде да види малкия , тъй като не го е виждала откакто се е родило е такъв рев , пищи и се тръшка , на някой случвало ли се е .

# 611
Да, като беше по-малка, под годинката. Особено под 6м. не търпеше да й навлизат в личното пространство. Но нямаше проблем да ги наблюдава от разстояние.
За проходилки и бънджита е указано да се ползват 15-20 минути макс на ден.
Colourful life, съвсем ме отказа. Grinning Не за друго, ами като излезем на разходка и ще събере всички боклуци по краката и ръцете. Grinning

# 612
  • Пловдив

В Плазмона заешкото е 30%, аз давам половин бурканче. Ще се оглеждам вече да взимам месо и да си го правя на порции.

# 613
И нашия човечец като беше по-малък плачеше. Плачеше и от моя татко - сега много му се усмихва ☺️ Но пък явно вече го е срам. Като види някой и започва да се вре в мен 😀

# 614
Ооо моля ви се моята ревла е почти на година и половина от окт.миналата г не сме били при прабаба й и прадядо й и днес рев,залепена за нас на ръце ....😴
Давала съм Гринтус и Проспан,мисля че Проспан й подейства повече.
За проходилки нищо незнам не сме ползвали,но ще ми е инт да видя от кога и колко време

Общи условия

Активация на акаунт