ОСМИ клас 2020/2021 - Епичната година е към своя край и осмокласника сега го чака рай!

• 28 195
  • 722
  •   1
Отговори
# 600
  • Между гори и планини
Боже, Доня!
Ако видя, че детето ми страда физически, поради стрес, бих си преоценила незабавно поведението! Но аз съм си мека Мара.
Той си е такъв, панира се на всяко контролно и класно. Сега водя постоянно разговори с него да е спокоен и да свиква на всякакви неочаквани ситуации, иначе какъв пилот ще ми става?
Аз нямам вина, но във варненското училище, класната се караше и на 4, че и на 5. Там се брояха шестиците и кой е по-по-най. Това си остава. Като цяло, ако мога да върна времето на зад, не съм сигурна дали пак бих го записала там, въпреки че е едно от най- желаните училища, бяха хубав клас , с прекрасна класна. Но много ги натискаха децата, и по- чувствителните го изживяват.

# 601
  • София
Аз им хвърлих по едно око на нво-тата. Този въпрос много ме впечатли с "трудността" си. Що направо не попитат кое е първото име на героят Огнянов или нещо подобно?

21. Коя от изброените характеристики се отнася за Бойчо Огнянов от главата „Радини
вълнения“ („Под игото“)?
А) Младеж на около двайсет години, тънък и висок, за когото срещата с непозната жена в гората
е единствената възможност да получи помощ.
Б) Млад идеалист и мечтател, който е изоставил спокойствието и охолството на бащиния си дом,
за да се присъедини към хъшовете в емиграция.
В) Сух и слабичък момък, който е оставил хубавата си невеста у дома, за да отиде на печалба в
далечни краища.
Г) Млад мъж, който с намесата си спечелва симпатиите на голяма част от присъстващите по
време на годишен училищен изпит

Щерката не би седнала да решава никакви нво-та. Каза, че и точките не си помнела.

# 602
  • София
Абе не знам, ама хич няма да им е полезно на децата да са вечно прилежни и изпълнителни. Пък и да се връзват на всичко и да се тормозят.
Тц.

# 603
Така е, Ред. Бързо прегаряш, когато си постоянно на високи обороти. И точно, когато дойде времето за важните решения и сериозните трудности, ти си изхабен. Балансът е трудно постижим, но не и невъзможен.

# 604
  • София
Ох, не знам, много е тънка границата на изискванията ни към децата. С тези, които са си отговорни и си гонят сами нещата е по-лесно, можеш само да им се радваш и спокойно да ги подкрепяш. Ама такива като моето, дето хич не си дават зор и се справят добре, ама виждаш, че с малко системни усилия резултата може да е много по-добър и не ти се иска да го гледаш как си се носи по течението, е доста напрягащо. Ами той миналата година втория срок го проспа, буквално. Да, имаше онлайн уроци по БЕЛ и МАТ и до там, сам нищо не седна да направи. И ми стана много тъпо когато след НВО-то случайно го чух по телефона да казва на някой, че той е нашето разочарование… А не е така, просто ми се иска да има цел и да си я гони сам, ама явно не е узрял още за това. Просто децата са различни. Ще си чакам 10 клас и това е… 😂

# 605
  • София
Аз и друг феномен прозрях.
Нещата, които се случват v.s. начина, по който се говори за тях.
Има деца, пък и по принцип хора, които може да са свършили нещо за 15 минути, но да ви обясняват обстойно един час какво са свършили. А други просто си мълчат.
Това създава грешни представи понякога.

# 606
Малкото спечелило днес 2.50, защото помогнало на някакви бояджии роми да боядисат здравната служба.
Браво на детето! Трудолюбив, общественополезен и оправен.
Колкото до заплащането, аз мисля, че е много добре за равносметка - как се заплаща труда в Бригадата. Simple Smile

# 607
Мария, не е само един ред..аз им драснах 10-тина, като се разпишеш и отваря контролата надолу Simple Smile

Този 10 клас съм го зачакала откакто беше 3-ти, заживяла съм с една надежда.. само да знам като какавидата за една нощ ли ще стане метаморфозата или да търся проявления по-рано. За сега подобно нещо не се забелязва Simple Smile

Да си на макс нито е нужно, нито е възможно.. Стресът да си винаги топ съм го изживяла аз, не искам за детето си същото, пък и той не дава подобни признаци

Последна редакция: ср, 16 юни 2021, 22:21 от скаридка

# 608
  • София
Така е, tasia!
Вярвам, че повечето момчешки майки знаем за какво става дума. За мен, разликата е в начина, по който ще натиснеш и докъде. Значение има дори и начинът, по който ще го кажеш.

ПП: Да кажа, че в последната седмица, покрай организацията и участието в НВО, установих, че младежът наистина е пораснал. Понеже аз бях решила да саботирам тези безсмислици, твърдо се запънах, че няма да питам нищо, няма да подсещам. Сам си се оправя. Днес даже сам си проверил отговорите и ми изпрати ключа от МОН с неговите отговори.
Но, не съм го видяла да учи повече, което май вас ви вълнува. 😂

Последна редакция: ср, 16 юни 2021, 22:16 от Слънчевата

# 609
  • Sofia
Значение има дори и начинът, по който ще го кажеш.
Ето тук е ключът 🤗 И не се отнася само за децата.

# 610
  • Някъде в Европа...
Доня, по улиците карат 🤣..мокри като мишки 🤣..Или пък на Света гора или Ксилифор - там пък кални до ушите. 🤣. И в Търново почти постоянно вали....В кв. Триъгълника пък се събират под колоните на блоковете ако вали много силно. Нали ти е ясно, че с колелото ВТ от край до край се минава за 15 мин 😉
Това НВО в 10 клас от сега твърдо съм решила да не го отразявам ..
Абсолютно същото мисля и аз...Така бях и в 4 клас и му го бях втълпила и на него, въпреки опита на учителите да ги стреснат - че тези матури са нищо повече от едно контролно, което дори и няма да му се отрази на оценките и ми е абсолютно все тази дори и 3 да изкара. Така и минаха, все едно нищо не е...дори не помня само по мат и бел ли беше, оценки пък въобще...
В 10 клас подозирам, че ако разбере, че може да не се явява, като нищо няма да отиде и не бих и опитвала да му променя решението...

# 611
  • София
Ох, бе! 😁
Дъщеря ми и приятелки си нямали друга работа, та подробно гледали НВО днес.
Възмутени са колко елементарно било. За първа част става въпрос.
Обаче според мен има значение и че вече са по-големи.

# 612
Хахха и при нас "големия" осмокласник така се изказа - Елементарен тест и супер лесна теза...но миналата година нямаше една написана свястна теза, та не вярвам много на преценката му Simple Smile
Седмокласника смята, че се е справил долу-горе добре. Не искам да проверявам, че имам лоши спомени от миналата година. Да мине и математиката и... Ще чакаме официалните резултати.

# 613
Ох, бе! 😁
Дъщеря ми и приятелки си нямали друга работа, та подробно гледали НВО днес.
Възмутени са колко елементарно било. За първа част става въпрос.
Обаче според мен има значение и че вече са по-големи.
Едва ли това има съществено значение.
Моята щерка си изкара много бързо 14-те точки от задачата с откриването на грешките. Пък тази година завърши трети клас. Joy

Не знам защо у моите и двамата НВО-тата будят такова любопитство. Особено пък в дребното. Явно бърза да порасне...

# 614
  • София
Между другото точно задачата с откриване на грешки беше чак обидно лесна. Точно като за третокласници.

Общи условия

Активация на акаунт