Митница – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 8

• 71 816
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Днес , след 100-ното позвъняване ми вдигна една любезна дама и ми каза да чакам пратката в рощенския клон до 2-3 седмици Hushed Наистина ли толкова се бавят ?
Поръчката ми е за подарък за рд, той ще мине дотогава.
обикновенно на куриера са му нужни 2-3 дни за да манифестира пратката. След това да се свърже с получателя и да вземе необходимата информация. Да изготви МД и да я подаде. Да пристигнат ДДС по сметката на митница - ако се направи това експедитивно - отнема около 4-5 дни за документалното изчистване. След това документите за приключена декларация се дават на куриера и от него зависи кога ще го достави.
Което не пречи от ден 1-ви на статуса за доставка да стой, че вносителят(т.е. вие) не сте представили необходимата информация и затова пратката е задържана на митница (последното не е вярно, т.к. пратката е в склада на куриера и митница хал хабер си няма кой, къде са му нещата)

На 11.08 изписа, че са на митница, на 13-ти ми звъннаха за да подам документи. Пуснах ги на 16-ти и на 17-ти сутринта ми писаха, че документите са окомплектовани. Остава ми да се надявам да дойде скоро.
Благодаря за отговорите.

# 181
Здравейте ,  днес получих пратка UV102733372DE от iherb, която е от 18.06.21, пристигнала е в митница на 02.08.21 . Получавам по пощата наложен платеж ,пратката ми струва 14. $ което е  25 лв. , плащам ДДС 30.90 лв, , без никакво обяснение , отделно 3,90 пощенски услуги. Никой не вдига на телефоните за информация , защо дължа тази сума.  Не знам къде мога да си търся правата

# 182
  • Sofia
Каква е декларираната на пакета стойност на пратката? Пак ли $14?

# 183
  • In transit
На телефона на митницата в София трябва да сте изключително настоятелен за да ви вдигнат. Два пъти звънях, единия път чаках 40 минути, другия на 20-тата ми вдигнаха.

# 184
Здравейте ,  днес получих пратка UV102733372DE от iherb, която е от 18.06.21, пристигнала е в митница на 02.08.21 . Получавам по пощата наложен платеж ,пратката ми струва 14. $ което е  25 лв. , плащам ДДС 30.90 лв, , без никакво обяснение , отделно 3,90 пощенски услуги. Никой не вдига на телефоните за информация , защо дължа тази сума.  Не знам къде мога да си търся правата
Как така наложен платеж?..В  този сайт като пазаруваш си плащаш всичко предварително / стойност на продуктите+ ДДС+ доставка/Всичко това ти е описано на кашончето на пратката, както и какво съдържа..Като пристигне тук само 3,90лв за освобождаване от митница, няма друго.

# 185
На телефона на митницата в София трябва да сте изключително настоятелен за да ви вдигнат. Два пъти звънях, единия път чаках 40 минути, другия на 20-тата ми вдигнаха.
Обаждате се на пощата, не на митница. Митница работи само с имейл и RLN.

# 186
Да стойността  е 14 $ , безплатна доставка,, свързах се с митница пощи 02 8922666, но ми дадоха друг номер който не вдигат  028922616, . Аз преди съм пазарувала много от iherb, до последно беше до 30 лв и не дължиш ДДС, ако  съм имала пратки над 30 лв , задължително плащам и мито, но сега това е абсурд. Може би няма да поръчвам с тези такси.

# 187
Да стойността  е 14 $ , безплатна доставка,, свързах се с митница пощи 02 8922666, но ми дадоха друг номер който не вдигат  028922616, . Аз преди съм пазарувала много от iherb, до последно беше до 30 лв и не дължиш ДДС, ако  съм имала пратки над 30 лв , задължително плащам и мито, но сега това е абсурд. Може би няма да поръчвам с тези такси.

Мито има само за пратки над 150евро и сега е така..Промяната от 01.07.2021 засяга само ДДСто, преди това до 30лв нямаше, а сега има, но ти си го платила предварително онлайн при самата покупка..Най-добре им се обади, но те не вдигат, направо им напиши мейл и остави тел, те ще ти звъннат.

# 188
Не си платила ДДС, но с новите промени след 01.07 ще трябва да платиш ДДС 20%. Без значение, че пратката е изпратена преди промените.
Не разбрах тази сума от 30.90лв. ти е САМО ДДС?

# 189
Да, не е платила ДДС, чак сега обърнах внимание, че пратката е от 18.06.21...Еми сега ще го плати, чрез пощата + 3,90лв.таксата.

# 190
Не си платила ДДС, но с новите промени след 01.07 ще трябва да платиш ДДС 20%. Без значение, че пратката е изпратена преди промените.
Днес с хиляди усилия успях да се свържа с митници и ми казаха, че  са ми таксували вместо ДДС за 14 $, за ми начислили  ДДС  на 94$, просто някоя служителка не си е сложила очилата. Казаха ми да подам жалба в български пощи , но това е като мисия невъзможна. Не знам къде мога да си потърся правата

# 191
  • Добрич
Защо не пробвате да изпратите по e-mail фактурата от сайта, извлечение от банката за плащането и декларация за представителство от бг пощи,  като посочите номера на пратката. Би трябвало по тази информация да Ви пресметнат ДДС за пратката. Таксата от 3,90 не зависи от стойността.
Бяхме коментирали по-напред в темата новите доставки.
Така ми освободиха две пратки от 30.06., поръчани от iHerb.

https://bg-mam.ma/p/1344333/43219395

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 20:22 от Вела

# 192
Днес с хиляди усилия успях да се свържа с митници и ми казаха, че  са ми таксували вместо ДДС за 14 $, за ми начислили  ДДС  на 94$, просто някоя служителка не си е сложила очилата. Казаха ми да подам жалба в български пощи , но това е като мисия невъзможна. Не знам къде мога да си потърся правата
Бъркате митница с български пощи. Говорили сте с митническия отдел на пощите, т.е. хората, които от ваше име и за ваша сметка подават митническата декларация към митницата. Правилно са посочили, че трябва молба към пощата.

# 193
Здравейте! Първо питам вас, после ще се пробвам да отида и до пощенския клон в града, че съм в Абсурдистан нещо... Днес получавам Уведомително писмо от Пв митница, че имам пратка от Недерландия Flushed  и възможност от пощата в града да ми я освободят (има декларация на листа под писмото).... Чудя се, пуля се, аз последните 2 месеца имам само две поръчки от Алиекспрес, които СЪМ Получила!!! Веднага обвинявам ММ, че е поръчвал нещо на мое име или поне е плащал от моя ПП... човекът проверява, кълне се, няма нищо такова Sweat Smile
Проверявам номера https://track24.ru/?code=LT815768048NL
Ето този тук, да, има пратка, мога ли да разбера какво е поне, че да зная дали си струва това "Освобождаване", като никой от нас не помни да е поръчвал нещо.

# 194
Кажете , че искате да я освободите сама и те ще ви изпратят документите придружаващи пратката. Там ще видите каква е стоката

Общи условия

Активация на акаунт