Митница – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 8

• 70 056
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте, искам да поръчам нещо от Алиекспрес за около  60лв, съответно ще има митница. Интересува ме колко ще платя на Български пощи,за да ме представляват пред митницата и какво трябва аз да попълня(някаква декларация, пълномощно...)? За колко време реално освобождават от митница? Благодаря!
AliExpress автоматично начислява таксите преди да платиш. Взимаш си пратката от пощата без да се занимаваш, с каквото и да е.

# 316
Добре,няма да има митница, а само заплащане на ДДС. За това какво е нужно, колко ще струва в Български пощи и какво се подава? Чета на сайта на пощата и там пише

В тази връзка от 01.07.2021 г. е въведена Митническа декларация с намален набор от данни по колона Н7

Цената за услугата от 3,90 лв. и начисления ДДС се заплащат от клиента в пощенската станция при доставката на пратката.

Нещо аз трябва ли да попълвам?

Благодаря!

# 317
ДДС го плащаш на Алито при финализиране на поръчката. Виж си в кошницата, има VAT...това ти е данъка.

# 318
Много благодаря!

# 319
Не винаги Алито начислява ДДС. Имам пратка в момента, продавачът и от Алито, но няма ДДС регистрация ( упоменато е и във фактурата ми). Така, че трябва да си платя ДДС.

# 320
Алито е регистриран по ддс. Аз от него купувам.

# 321
  • Бургас
Не винаги Алито начислява ДДС. Имам пратка в момента, продавачът и от Алито, но няма ДДС регистрация ( упоменато е и във фактурата ми). Така, че трябва да си платя ДДС.
за каква сума е поръчката

# 322
# 323
  • София
Здравейте, имам следния казус:
Трябва да ми изпратят пратка от Австралия. За първи път. Човека не ми е близък, изобщо. Освен страна, град, имена (три ?) и телефон ми иска и имейл и домашен адрес. Каза ми че е нормално да се иска тази информация и без едно от тези, няма да може да се изпрати. Аз не знам дали е така… чак имейл и домашен адрес. Защо да не може да я изпрати до офис на фирмата-куриер. Попитах, но ми подмина въпроса. Заради всички измами които стават.. не знам какво да направя. Все пак имейл адреса е свързан с много неща.
Не знам с коя куриерска компания ще се изпрати колета, ако разбера ще пиша.

Благодаря 🙂

# 324
  • Sofia
Честно казано, не разбирам въпроса... Как така да изпрати пратката до офиса на фирма-куриер?!

# 325
  • София
Честно казано, не разбирам въпроса... Как така да изпрати пратката до офиса на фирма-куриер?!
От офис, до офис…
Да не се изпраща на домашния ми адрес. Да отида да си я получа в офиса на куриерската фирма.

# 326
Коя ще е тази куриерска фирма с офис и в Австралия, и в България.
Иначе домашен адрес аз си давам постоянно за доставки, имейл също се изисква при поръчка и регистриране в сайта, от който поръчвам.
Ако те притеснява имейла, направи си един нов и дай него.

Ако пък те притеснява изпращача, откажи пратката ... не знам казусът какъв е, не е близък, какво изпраща, защо го изпраща..ти си знаеш и си прецени.

# 327
  • София
Коя ще е тази куриерска фирма с офис и в Австралия, и в България.
Иначе домашен адрес аз си давам постоянно за доставки, имейл също се изисква при поръчка и регистриране в сайта, от който поръчвам.
Ако те притеснява имейла, направи си един нов и дай него.

Ако пък те притеснява изпращача, откажи пратката ... не знам казусът какъв е, не е близък, какво изпраща, защо го изпраща..ти си знаеш и си прецени.

Както казах за първи път ми е. Абсолютно нищо не знам. Не знам кое е нормално да дам като информация и кое не. Знам че това което иска не е кой знае какво, но все пак.. Точно затова писах.

# 328
  • Стара Загора
Другият вариант е да позлва някой превозвач - дава адреса на склада и ще е спокойна.

# 329
Има ли превозвачи, които карат от Австралия? Сложно ми се струва...
Ако се налага освобождаване от митница, кой ще се заеме с тези разправии...

Притесненията май са свързани повече с изпращача и личността и коректността му, отколкото от техническата страна на нещата, аз така подразбирам, но може и да бъркам.

Общи условия

Активация на акаунт