Митница – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 8

• 70 025
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
  • Sofia
Явно ти е трудно да го схванеш.

Мисля, че на теб ти е трудно да сгрееш за какво пишем, но слагам точка на спора тук. Wink

# 346
Блек кет, подарък, значи че тя може да не знае какво е, с какви размери, и какво тегло. И в един момент да се окаже неприятно изненадана че ще дава едни немалко пари на превозвач. Изобщо не е едно и също...

А това, че имало теми тук, как й помага, ако тя не ги знае, и ако не е ползвала превозвач досега...трудна работа.
Да, казали сте някакви неща, но това не е помощ за нея. Според моето виждане.

Анета, имай предвид, че ако ползваш превозвач, се налага да му заплатиш такса, която зависи от теглото и обема на пратката ти. Отделно ако не си от София или друг град, където превозвача има офис, ще се наложи да платиш и още една такса на еконт, за да ти достави до твоя град. Това не е изгоден за еб вариант, при описаните от теб обстоятелства.

# 347
  • Sofia
Блек кет, подарък, значи че тя може да не знае какво е, с какви размери, и какво тегло. И в един момент да се окаже неприятно изненадана че ще дава едни немалко пари на превозвач. Изобщо не е едно и също...

Ще мисли, ще сравнява варианти, ще си преценява... Както правим всички, всъщност. Споменах, че няма как цялата информация да е поднесена на тепсия (особено от един-единствен потребител). Тук ѝ даваме идеи само, никой не е тръгнал да поръчва, вместо нея. Ако ѝ се занимава, ще се възползва от написаното.
В крайна сметка, не на всеки му се разправя с такива "схеми" и това е нормално. Аз предпочитам да си спестя едни пари, затова понякога поръчвам по алтернативни пътища. Но на някои хора хамалогиите им идват в повече.

# 348
За пореден път - тя не поръчва. За това и част от съветите са неадекватни.

# 349
Добре, обяснявам :

1. Може да се поръча до офис само ако се работи с куриер. С пощите не.

2. Всички куриери и пощи работят с Австралия.

3. Подарък - няма такова нещо за митниците. Всичко си има стойност.

4. Тата75 е вредна за тази тема

# 350
  • Sofia
За пореден път - тя не поръчва. За това и част от съветите са неадекватни.

"Поръчва", "получава международна пратка"... Въпрос на семантика.

# 351
Jedinait, чудех се кога ще пишеш нещо по казуса. Grinning Аз мисля че за международни пратки, няма услуга доставка до офис. Поне Fedex и DHL нямат опция. (освен ако на адрес не посочиш адреса на офиса??)

Четох ви през ред, но ДДС няма да се плати два пъти. Пратката се облага само със ставката на държавата на получателя, независимо през кои държави преминава. Нарича се фискална митница. Не знам обаче дали за ФЛ се прилага.

Аз също съм за нов мейл адрес, ако проблема е толкова голям. Simple Smile

# 352

Четох ви през ред, но ДДС няма да се плати два пъти. Пратката се облага само със ставката на държавата на получателя, независимо през кои държави преминава. Нарича се фискална митница. Не знам обаче дали за ФЛ се прилага.
Безумната идея беше да се прати до офис на превозвач в Англия - която се явява държава на получаване. Посочените превозвачи  ( от рода на ГГБГ) нямат транзитна гаранция и не са регистрирани като куриери - 100% ще се наложи да се плати VAT

# 353
Jedinait, чудех се кога ще пишеш нещо по казуса. Grinning Аз мисля че за международни пратки, няма услуга доставка до офис. Поне Fedex и DHL нямат опция. (освен ако на адрес не посочиш адреса на офиса??)

Аз също съм за нов мейл адрес, ако проблема е толкова голям. Simple Smile
На товарителницата се пише името на получателя и "hold for collection" като уточнение.

# 354
Не бих си го причинила, да изпращам до офис. След 3-таят ден се праща магазинаж 12 лв/ ден
Говорих с двама от най-големите куриери - не приемат доставка до офис ( за международни пратки иде реч)

# 355
То магазинаж се плаща и без да е до офис... Абсолютно може да се изпрати до офис, стига да са правилно попълнени документите.

# 356
Казх ти какъв е отговора на UPS и Fedex.
Според законите на страната изпращач няма възможност нещо да се изпрати до офис на куриер, колкото и да твърдиш че може.

# 357
Добър ден! Бях си поръчал доста неща на веднъж и първите 10 пратки дойдоха заедно без мито, но 11 тата дойде по-късно и ми изпратиха съобщение по телефона че дължа митнически сборове. Самата пратка е бански, който предполагам че нямат и половин килограм, както и струваха едва 12 долара. Някой знае ли какви такси ще ме накарат да платя и има ли начин да ги избегна, тъй каот повтарям само половин месец преди това бях получил огромна пратка с 10 неща и не ми искаха такса за нищо, тъй като самите пратки са с безплатна доставка.

# 358
  • София
Здравейте, имам следното питане каква е дефиницията за малък пакет?
Ще обясня на кратко, дъщеря ми ни праща подаръци за коледа от Южна Корея с UPS (не е имала друга опция) пратката пристигна буквално за часове. След което тук идват мъките ми, куриера се свързва с мен и ми иска такса за да освободи пратката ми, която е 54 лв. иска от мевн да си вадя номер от Митницата и да пиша куп декларации, естествено се съгласих с тези опции, но познайте дали пратката ми е освободена до този момент, ще Ви улесня все още не е.
Сега проверявайки в темата виждам, че не е трябвало да плащам нищо, а за чакането няма да го коментирам.

# 359
Дефиницията за малък пакет е пакет с малки размери.

В контекста на митницата размерите на пратката нямат никакво значение.

Общи условия

Активация на акаунт