Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 31

• 38 048
  • 747
  •   1
Отговори
# 690
Лекарят ще ви изпише автибиотик според нуждата, не определяте вие какъв да бъде антибиотика, а медицинското лице. Когато имате предписана терапия, ще го проверя антибиотика. Личните лекари не са специалисти по лактация и не са запознати със съвместимостта. Много малко антибиотици не са съвместими. Не е ок и ще докладвам обсъждане на медикаменти ей така, без да са предписана терапия. Оспен е съвместим, но това не значи да си го искате за пиене. Съвместими са още безклайно много други медикаменти.

# 691
Привет, ходих до аптеката да си купя Pregnacare за кърмачки. Обаче аптекарката като ми е давала опаковката, вместо за кърмачки е сложила за бременни. Проблем ли е да изпия тези, че не намирам и касовия бон 🙄

# 692
Цък, пий си ги, разликата е доколкото видях, че за кърмачки са с повече калций и омега 3, та няма проблем.

# 693
Здравейте, имам следното чудене - дъщеря ми е на 3 месеца, първи и втори месец беше на смесено хранене, но след доста усилия от моя страна, успяхме да минем само на кърма. Първи и втори месец качваше съответно по 1кг. и 1,2 кг. Сега на консултацията за 3 месец стана ясно, че е качила 600гр. Трябва ли да се притеснявам, че е качила по-малко заради това, че е само на кърма и нещо не й достига или пък си е нормално да качва вече по-малко? Thinking

# 694
А как е организирано храненето в момента, колко хранения има за 24 часа и от двете гърди ли суче?
Не е оптимално 600гр за 3ти месец, гранично е. Вероятно може да се реорганизира храненето малко. Но от тук насетне наистина ще качва по-малко, за 4-6 месец средната норма е между 90 и 150гр за седмица.

# 695
Ако бебето се дохранва с ам за част от храненията дали има нужда да даваме вода, тъй като не сме на 100% кърма?

# 696
А как е организирано храненето в момента, колко хранения има за 24 часа и от двете гърди ли суче?
Не е оптимално 600гр за 3ти месец, гранично е. Вероятно може да се реорганизира храненето малко. Но от тук насетне наистина ще качва по-малко, за 4-6 месец средната норма е между 90 и 150гр за седмица.

Суче и от двете гърди на хранене, на поискване я кърмя, та не мога да дам точна бройка, но средно са около 9-10 хранения. От 1,2 седмици започна да прави нощна пауза със сън по 6-7 часа. Преди паузата беше 4-5 часа. Все се чудя дали кърмата й стига, тъкмо се зарадвах,че минахме само на кърма и сега това наддаване от 600 гр. ме срина леко Frowning1

# 697
Няма нужда от вода към Фалан това.

Бибонс, няма нужда от сриване, положението не е за паника, моят съвет обаче е да се проследят броя хранения и да има поне едно нощно хранене в периода 1-6 часа. Като бройка да са около 10 (или около 2часа и половина макс между храненията през деня).

# 698
Може ли да повдигна въпроса за продължителността на кърменето като време прекарано на гърда? Незнам защо като кажа на преглед че оставям детето да си суче колкото иска и се почва едно мрънкане как трябва да е максимум 15 минути (той е вече на 4 месеца), да съм го била махала от гърдата, разглезвал се не сучел след 15 минута било само лигавене.
Грешно ли е да си го оставям да си стои колкото иска или не?

# 699
Не е грешно. Просто повечето лекари нито разбират, нито подкрепят кърменето. На мен сега с второто акушерката изрично ми каза по 10 мин на гърда, а беше дори млада, не от старата школа. Също да давам вода, че кърмата щяла да доведе до гъбички в устата..
Аз не засичам време, като пусне или видя че не яде, ами почва да хапе ли просто стиска, приключваме.

# 700
Грешно било, тия лекари... пак пример, как се месят в начина на живот на хората,  което няма общо с медицински състояния.

Значи с детето ми съм "кърмила" и по един час и нагоре. Тя си суче, спи, аз чета книга и си почивам. Тя доволна и аз доволна. И да, наяждаше се още първите 10 минути, после просто си почивахме.
Сега тук до няколко седмици ще раждам пак. И понеже ще си гледам и голямото детенце, няма как да си позволя същото нещо. Така че като се наяде бебето, отлепям го и в слинга ще спи или в кошарата.
Та всичко е въпрос на възможности и предпочитания, ангажименти и т.н.

# 701
Здравейте! Навсякъде чета как майките кърмят нощно време и си спинкат спокойно, а бебето си суче, когато му се прииска. И аз недоумявам как се случва това нещо. Моето бебе, дори да спи точно до мен, се събужда с рев и си отваря устата и чака я придърпам и да я насоча към гърдата. Направо в устата трябва да я сложа. Денем е същата работа. Гушвам я и тя отваря уста и чака. На какво би могло да се дължи това? Реално би трябвало да има инстинкт и сама да се ориентира. На 5,5 месеца е, вижда си добре, обръща глава на всяка страна, така че не би трябвало да има проблем.

# 702
А може ли да се обръща бебето? Ако още не се движи активно, е нормално да чака.

# 703
Днес бяхме на преглед и педиатъра ми се скара как може да кърмя на поискване .Било безразсъдно трябвало на 3 часа със строг режим 3,6,9… детето било порастнало с 4 см за 3 седмици, трябвало да е 3 см за месец . Плачело от прехранване . Не можело бебе , хранено на кърма да има колики. Сега не знам как да действам. Мисля, че бебето ми е наред . Обикновено се кърмим на 2-1,5 часа. Естествено , когато е неспокойно също го успокоявам с кърмене . Моля да ми кажете греша ли наистина някъде.

# 704
В избора на педиатър, ако имаш възможност, сменяй, ако не, кажи му че метъра му не е точен. Интересно как дете трябва да порасне точно с 3 см, защото всички деца и възрастни сме еднакво високи ли 🤣

Общи условия

Активация на акаунт