Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 31

• 38 048
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
sd.ad обръща се свободно от корем по гръб. Дори нощно време се ядосвам, че докато суче се обръща по корем и лежи по корем и суче с извита глава.

# 706
Здравейте. Идвам с малко по-различен от кърменето въпрос. Днес ме изписаха от болницата, бебчето остана в кувьоз. Искам да запазя лактацията и да нося кърма ако е възможно (чакам да излезе микробиологията)
Та се нуждая от съвет. За сега идеята е да се цедя с електрическа помпа на три часа. Към момента успявам да събера 40-45 мл, пия доста вода и чай за кърмачки. Дали така ще успея да запаза и увелича лактацията. Кърмата ми тръгна преди 2 дни и беше в доста обилно количество, но понеже ме беше страх от хиперлактация през първата нощ не се цедих, а вчера-втория ден беше драстично намаляла. Днес вече успявам да събера 30-40.
Всякакви съвети ще ми бъдат от полза. Знам, че стреса доста пречи на производството на кърма, старая се да съм спокойна, но предвид ситуацията ми е много трудно, по какви други начини мога да запазя кърмата си?

# 707
Честита рожба! Много добре сте се ориентирала!
Стимулация редовна по схема с помпата, планът към момента е добър. Ако можете, имате сили, може през деня да цедите даже на 2 часа и половина, така ще има 1-2 сесии отгоре, и двете гърди на сесия цедите (поне 15 мин на гърда). До седмица ще се увеличат количествата. Знаете ли колко ще остане бебето в болницата? В първи пост има един закован текст за недоносени дечица, ще ви е полезен.
Ако се очаква да е дълго време, може една двойна ел. помпа да е добра инвестиция.

# 708
Благодаря за реакцията, Кактусче!
Всъщност помпата ми е двойна, само трябва да ми донесат второто шише, че не е при мен. Точно се чудех по колко време и дали и двете ще трябва.
Относно престоя, надявам се до седмица/10 дни да го изпишат, бебока има ритъмни нарушения в дишането и все още не са сигурни на какво се дължат, но вярвам, че са на прав път с лечението и скоро да са сигурни, че е готов за големия свят.
Ще прочета сега поста, за малко кураж и съвети, благодаря!

# 709
Ще трябва да поизчакаш да усвои още умения и тогава ще може да прави и това. Няма място за притеснение. Simple Smile

sd.ad обръща се свободно от корем по гръб. Дори нощно време се ядосвам, че докато суче се обръща по корем и лежи по корем и суче с извита глава.

# 710
Аз чак сън докато се кърми не бих го нарекла, но дремя там и съм благодарна, че не ставам да джуркам шишета. 😊

# 711
Момичета, здравейте! Пиша ви много притеснена. На 24.08 се роди моето дете в 32г.с. и до 25.09 беше в неонатология. От тогава вече си е вкъщи. Роди се 1700кг, падна до 1520кг, изписаха го 2230кг. На изписването ми казаха, че са го хранили 8 пъти дневно с адаптирано мляко по 55-60мл. Аз успях да запазя кърмата си и откакто си е вкъщи го храня с кърма от шише. Първия ден и половина беше доста зле, изяждаше не повече от 20-30 мл, но след това свикна и сега си яде по 50-60 мл на хранене. Пишка и ака доста, на всяко хранене сменяме пълен памперс, жизнен е. Но не е качил нито грам откакто е вкъщи. Купихме везна и вчера и днес го теглим пак 2230кг.
В болницата качваше по 30-40 гр на ден. Не знам вече дали да не се откажа от кърмата ми и не си му давам от млякото, което е приемал там.  Приема желязо и фолиева киселина на капки и прахче. Другото, което мислех е да му давам 1 доза кърма и 1 доза АМ като редувам на храненията. В болницата никой никакви насоки не ми даде. Ще съм много благодарна на всяко мнение!

# 712
  • Седмото небе
Важното е че сте вече заедно у дома. И най-хубавото е, че сте си запазили кърмата, поздравления! Много на ваше място биха се отказали... Според мен не се шашкайте излишно още в първите дни, изчакайте още малко и тогава мислете за дохранване. Което пък ми се вижда излишно, ако имате достатъчно кърма. Кактусчето може би ще каже дали по-често или малко повече количество да не давате, не знам. Но не се отказвайте. Аз все си мисля, а и повечето които познавам са все така, че дохранваните с Ам или изцяло на такова, май почти винаги качват повече отколкото изцяло кърмените.
С моята девойка само първите 3-4 дни в Болницата се хранихме смесено и вече 8+ месец се кърмим. При нас пък захранването не върви много, тя си предпочита гърда. Понякога си търси да я дохранвам, друг път не, нощем суче поне по три пъти, заспива около 21 и се буди окончателно в 7. Е да де, ама все така си качва на абсолютния минимум, както си е от първия месец още. И всички ми казват, че не е слаба, а на мен ми се вижда само така. Сега е 7,8 кг на 74 см, роди се 5 дни преди термин 3,340 кг на 50 см. Сегашните и мерки дали би трябвало да ме притесняват или се шашкам излишно?

# 713
Важното е че сте вече заедно у дома. И най-хубавото е, че сте си запазили кърмата, поздравления! Много на ваше място биха се отказали... Според мен не се шашкайте излишно още в първите дни, изчакайте още малко и тогава мислете за дохранване. Което пък ми се вижда излишно, ако имате достатъчно кърма. Кактусчето може би ще каже дали по-често или малко повече количество да не давате, не знам. Но не се отказвайте. Аз все си мисля, а и повечето които познавам са все така, че дохранваните с Ам или изцяло на такова, май почти винаги качват повече отколкото изцяло кърмените.
С моята девойка само първите 3-4 дни в Болницата се хранихме смесено и вече 8+ месец се кърмим. При нас пък захранването не върви много, тя си предпочита гърда. Понякога си търси да я дохранвам, друг път не, нощем суче поне по три пъти, заспива около 21 и се буди окончателно в 7. Е да де, ама все така си качва на абсолютния минимум, както си е от първия месец още. И всички ми казват, че не е слаба, а на мен ми се вижда само така. Сега е 7,8 кг на 74 см, роди се 5 дни преди термин 3,340 кг на 50 см. Сегашните и мерки дали би трябвало да ме притесняват или се шашкам излишно?

Не мисля, че е слаба. Добре си е детенцето. Моята се роди със същите мерки 3,330 кг и 50 см. В момента е 6++ и тежи 8,100 кг и е 73 см, но има значение и генът - бащата е доста едър мъж при нас, а и тя си похапва твърда храна с апетит. Не се притеснявай и за захранването, знаеш че си имат периоди дечицата, особено пък сега при вас зъбоникненето най-вероятно допринася. При нас също има дни, в които хапва в началото уж нетърпеливо твърда храна и след 3 мин. вече гледа настрани и изобщо не иска да хапне повече, търси си гърдата.
За мен кърменето е толкова лесно и мързеливо, а като се сетя в началото колко трудности имах и такъв стрес преживях, на няколко пъти се отказвах и си казвах, че няма да го бъде, но сега съм много благодарна, че не се отказах Heart с това захранване е такова мазане и цапане, не знам за вашите бебета, но моето е цялото в храна Grin ако можеше само на кърма, нямаше да се занимавам с други храни, но вече не се засища само с мляко.
А за съветите на докторите… мисля, че всяка майка в тази тема е чувала всичките тези небивалици… и да, интересното е че не само старата школа говорят глупости, вече масово и 25 годишни акушерки ги говорят тези глупости Rolling Eyes

# 714
Дами , след 7 +++  на кърмене  мисля , че дойде ред да използвам замразената кърма ( повечето е коластра) . Все още се кърмим , но искам да и я дам .
Много бих желала съвет под каква форма да и я дам за да я хареса и как да я размразя и приготвя за да запази максимално вкусови и ценни свойства .
Хубав ден ❤

# 715
До колкото съм запозната кърмата май може да се ползва замразена максимум до 6 месеца. Аз за съжаление трябваше да изхвърля моята, защото от фризера имаше някакъв гаден дъх на хладилник. Бебето отказа многократно да я пие и я изхвърлих. Sad

# 716
  • София
water nymph, колко хранения имате на ден? В болницата е било на 3 часа най-вероятно, щом сега сте на кърма, трябва по на честичко, нищо, че изпива същото количество.

# 717
Моята е в контейнери . Няма дъх . Аз знам че от 6-12 месеца е на -20 градуса трайността.
Някой по-компетентен и сигурен ?

# 718
Горчива, водих се по режима от болницата - 8 хранения на 3 часа. Но детето си е гладно май и от снощи започнах на 2,5 часа. Аз дори мислех, че с кърмата ще се засища повече отколкото с АМ, но явно не е така.

# 719
Не е така, кърмата се усвоява за час- час и половина, за разлика от АМ. Давайте му по-често.

Общи условия

Активация на акаунт