Великобритания - тема {88} Лятна Локдаунска Ковидна

• 32 750
  • 728
  •   1
Отговори
# 630
Аз не съм почвала да попълвам нищо, хвърлих поглед само на първата страница, видях много полета за попълване и затворих прозореца. Та може и да не е това или вече да не е това.

# 631
  • Манчестър
Излезе новата заповед на МЗ, валидна до 31 Август.

С ваксини и ПСР тест = няма карантина
Документ за преболедуване и ПСР тест = няма карантина

Ако от горната комбинация има липсващ документ = карантина, но се отменя с тест в рамките на 24 часа.

Влизане с ПСР тест само = под карантина, но с право на отмяна с тест до 24 часа.

Деца от 12 до 18 г - ПСР тест и нямат карантина.

# 632
  • UK
🤣🤣🤣
Благодаря Аве, оправиха И-то, но да видим след 31.08 какво ни чака.

А каква е причината тези заповеди да са за три дена, то обстановката не се променя така бързо.

# 633
  • Манчестър
🤣🤣🤣
Благодаря Аве, оправиха И-то, но да видим след 31.08 какво ни чака.

А каква е причината тези заповеди да са за три дена, то обстановката не се променя така бързо.

В какъв смисъл оправено? Не е, защото да избегнеш карантина се иска пълен ваксинационен курс И ПСР тест в 72 часа прозорец.

# 634
  • UK
Ако нямаш ваксина, а покажеш тест до 24 след влизането не отменя ли карантината?
А, явно аз съвсем друго нещо съм прочела.

Последна редакция: чт, 29 юли 2021, 00:06 от GreenP

# 635
Ако нямаш ваксина и влезеш с Пср, имаш право да направиш още един пср до 24 часа и да отпадне карантината. Ако не те бърка карантината, може да пътуваш без пср и да си седиш дома 10 дена. Аз още мисля кое да изберем.
С документите от трета страна за здравните не съм наясно. Ако все пак се прибера до бг, ще се осведомя. Така или иначе вашите случаи касаят задни периоди (нали) когато Великобритания все още беше в ЕС?

# 636
  • London
Тоест за неваксинирани ПСР - са два, а за ваксинирани 1. Това е разликата това за да няма карантина. Аз не мисля, че нормален човек вече иска да пази такава така или иначе.....

# 637
Ударих първа ръка боя на парапета на стълбите. То ръбчета, ъгълчета, чупки... уж малко стълбище, ама ми се зави свят накрая. Утре трябва да повторя.

Памперс, има ли някакво положително развитие проблем ви с къщата?

# 638
Ако разберете за работещ модел как да си спрем здравните осигуровки след излизането от ЕС, моля споделете. И аз искам да го направя, а не ми се иска да го отлагам много във времето.

Блу, ще споделя като има😔

# 639
  • Манчестър
Спирането на здравните осигуровки не мисля,че е свързано с това дали си в ЕУ или не….Със спирането им декларираш, че ще живееш извън България.

# 640
Аз осигуровките ги спрях преди да замина, научих си урока, след като ме накараха да платя, като се прибрах, след години работа в Сащ.
Памперс, разглеждам тези дни къщи, има обяви за продажба със sitting tenant, няма ли да се навие така да я пусне вашият хазяин?

# 641
Мнооого е топло в София, направо се варя в собствен сос. За капак и цял ден по доктори и зъболекари

# 642
Спирането на здравните осигуровки не мисля,че е свързано с това дали си в ЕУ или не….Със спирането им декларираш, че ще живееш извън България.

Като заминавахме казаха, че щом е държава в ЕС не се спират, а само се плащат в една от членките на ЕС като запазва правата за ползване на здравни услуги и в Бг. За това и не ни ги спряха. Сега вече сме извън ЕС и не искам да ми се трупат задължения. Предпочитам да си ги спра.

Veggie той я иска за себе си и чак след смъртта му ще се продава. Терминално болен е и иска да си умре вкъщи.

# 643
Това по чл. 40 ли беше,където се попълва една декларация? Ние всички сме ги спряли преди години.Но за дъщерята стана така,че беше ученичка тогава и казаха,че нямало нужда,а и ОК беше в ЕС.Сега обаче не знам дали трябва да се прави някаква декларация и да се отписва....Всъщност гледам,че е със спряни здр. осигурителни права.То става автоматично като не се плати 3 месеца и системата те изхвърля.
Тя сега завърши университет,но като няма да живее в БГ не знам дали е добре да се попълва нещо и за нея .Всеки различно се изказва.Да не би един ден да искат нещо да им плаща,не знам....Или един ден ако реши да живее там ще и искат да показва някаква форма,че тук е плащала ли или ще я карат да плаща за минал период назад, за да я включат.Не ги знам какво може да искат...Не знам дали сега може да се прави направи нещо или един ден тя да му мисли ако реши изобщо да се връща там.

Момичета,чета в групата за пътуване че са започнали да искат и свидетелство за граждански брак при смесените двойки,които пътуват за БГ. Т.е. съпруг/съпруга на български гражданин, трябвало да предостави копие от свидетелството за граждански брак,иначе нямало да го качат на самолета.Около 40 души на Хийтроу не били допуснати да се качат...ново двайсет.
Сега ще започнат и да се женят/подписват.
Така,че го имайте в предвид това,ако половинката ви не е бг гражданин.

Ние лятото го караме тук на хлад...обикновено си ходим края на септември,началото на октомври,но още не сме решили.

Последна редакция: чт, 29 юли 2021, 18:39 от Zhani

# 644
На Хийтроу малко са си превишили правата. Днес имаше много хубав пост в групите за пътуване. Беше отговор от гранична полиция на запитване как може да се докаже, че някой е част от семейството. Последният вариант беше писмена декларация, че живеете на съпружески начала. Доста варианти имаше предложени, общи сметки, общ адрес и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт