Великобритания - тема {88} Лятна Локдаунска Ковидна

• 32 696
  • 728
  •   1
Отговори
# 645
  • Манчестър
Аз имам официален отговор от запитване до Министестрво на здравеопазването….

Гранична полиция нямат отношение…

МЗ издават заповедта ..

# 646
Е, пак добре,щом не са отворили и регистрейшън офиси да ги карат да подписват по летищата.  Simple Smile

Аве и  какво обясняват от мин. на здравеопазването?

# 647
  • Bristol
Мисля, че това е отговорът, ако греша, Аве ще ме коригира
https://m.facebook.com/groups/359879322166767/permalink/35992717 … p_comment_mention

# 648
  • Манчестър
Мисля, че това е отговорът, ако греша, Аве ще ме коригира
https://m.facebook.com/groups/359879322166767/permalink/35992717 … p_comment_mention

Да, това е….

# 649
Не мога да видя отговора, не си знам паролата, а ми отваря през браузъра

# 650
  • ENGLAND
Моят мъж откак сме купили билетите все чете. Утре заминаваме, направихме ПСР тест, ваксинирани сме отдавна, той си копира брачното ни свидетелство, мойта лична карта и намери изрезката от вестника, който бяха писали за нас като се оженихме, даже и със снимка. Викам му, то е на български, пък той, мен ми трябва на българската граница. Даже и брачното ни свидетелство е на български, не съм го превела на английски.
Днеска иска да се чеква , не му дават на сайта, звъня им на компанията да пита, да не би да заминабез него. Майтапа е, че тръгваме по едно и също време от Бирмингам, аз съм през Амстердам, той през Франкфурт и кацаме в София с 15 минути разлика.
Дано всичко е наред с полетите и да няма стълкновение утре на Бирмингам, че има 11 полета за по-малко от час.

# 651
  • някъде в орбита...
Като заминавахме казаха, че щом е държава в ЕС не се спират, а само се плащат в една от членките на ЕС като запазва правата за ползване на здравни услуги и в Бг.
Говорили са си да си проверяват устата. Авето е права, с декларацията за спиране на осигуровките се отбелязваше че се спират точно заради напускане на страната. Няма "запазване на правата". Омешали са малко здравното осигуряване по пребиваване, и европейската здравна карта.
Ние в началото си плащахме вноските в Бг, точно за да не загубим права. В последствие се оказа доста ненужно упражнение и си подадохме декларациите. Но това беше преди години, дадоха ни на хартия форма за попълване и после на гише (естествено), нямаше онлайн опция. Сега може и да са направили нещо.

Това ново цакане с брачните направо кърти Expressionless

# 652
Не, чак да се ползват здравни права в България, ако живееш постоянно в друга държава от ЕС, на мен не са ми казвали. Но казваха, че не е нужно да се плащат в България, щом се плащат в друга държава от ЕС и че не е нужно предварително да се подава заявление, че се осигуряваш в друга държава от ЕС. Просто в един момент като решиш да се върнеш в България, доказваш стажа в другата държава и почваш да си плащаш от момента на връщане. На практика обаче ти се прекъсват правата, което не е голяма драма. По-лошото е, че възникват задължения, които се превръщат в спънка при продажба или прехвърляне на имот, защото тогава се изисква попълване на декларация, че нямаш задължения към бюджета. Обаче имаш. Ей това е.
За Аве и Ина съм останала с впечатлението, че са тук много отдавна, вкл. и преди приемането на България в ЕС.

Дорет, как да не го водиш такъв мъж в България! Стискам ви палци да стугнете безпроблемно.

# 653
Ние си спряхме осигуровките преди доста години с попълване на някаква декларация. Правата ни са спрени съответно и ако се налага преглед си плащаме.

Дорет, защо не е можел да се чекира? Заради британския паспорт ли? Ние ще пътуваме с британските, за да сме с еднакви всички, тъй като единият български е изтекъл. На влизане ще покажем лични карти, не мисля, че ще има проблем.

Лек полет!

# 654
Аве, за колко време получи тест от Рандокс. Още не са изпратени? Вчера ги тормозих, ако и утре до някое време не ги пратят, ще ги тормозя пак. Толкова стрес не си бях причинявала скоро. Увидя ми се пътуването, честно

# 655
  • Bristol
Като въведоха здравното осигуряване в България, първоначално беше задължително за всички български граждани, независимо дали живеят в страната или не. Затова аз не успях да се отпиша. После се усетиха, че нещо не са го домислили и направиха да подаваш декларация. 2005 лятото веднага пуснах декларация към НОИ и със задна дата ми изчистиха задълженията. Не си спомням дали вадих документ за това или гледаха в паспорта, по печатите, кога съм излизала и влизала в България. От Англия никакъв документ не съм носила.

# 656
  • Манчестър
Ние си спряхме осигуровките преди доста години с попълване на някаква декларация. Правата ни са спрени съответно и ако се налага преглед си плащаме.

Дорет, защо не е можел да се чекира? Заради британския паспорт ли? Ние ще пътуваме с британските, за да сме с еднакви всички, тъй като единият български е изтекъл. На влизане ще покажем лични карти, не мисля, че ще има проблем.

Лек полет!

Съветвам те да пътуваш с лични карти, защото по заповедта на министъра английски граждани имат забрана за влизане в БГ…

Brumm, мойте бяха по време на локдаун и когато никой не пътуваше. Поръчах в понеделник, в сряда доставени.

От френдки разбрах,че ако поръчаш примерно петък вечер или уикенд, отнема повече от 2-3 дена.

Ти кога ги поръча?

# 657
Вторник. Надявам се до неделя, най - късни понеделник сутрин да са тук.

# 658
  • ENGLAND
Аз май трябва да спя сега, ама още оправям къща и багаж. Ние само двамата с мъжо заминаваме, дъщерята остава тук и приятелката и ще дойде у нас за тези две седмици. Таткото днес цял ден писа инструкции, първата "но бойс алауд". Ама то навсякъде е с камери, та детето нищо не може да направи.
Ние се чекирахме с британските паспорти, аз имам само лична карта и ще я показвам с английския паспорт. И на мен ми даде само място чекинга днес, билетите на летището. Ама върви му обяснявай на моя.
Аз съм много доволна от NWP за тестовете, най-евтини, бързо пристигнаха, веднага отговарят на телефона. В неделя вечерта ги поръчахме, пристигнаха във вторник, следобед ги изпратихме и в сряда в 4.30 следобед получихме резултатите на емейла.

# 659

Няма само Катрала да дразни положението 😃😃😃
Аз пътувах миналата неделя, приятеля ми както споменах влезе от друга страна, тъй като не е бълг.гражданин. Доста солено му излезе това пътуване, но пък пари се изкарват, важното е да си починем две седмици от всичко и да се откъснем от мрачното ни ежедневие в Англия.
Успешно пътуване на всички и приятна почивка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт