Защо се разпада българското семейство?

• 24 358
  • 956
  •   1
Отговори
# 120
Меркантилността и сметките да ни водят във връзките, разбира се....

И откога анализът и мисленето са меркантилност? Анализът все пак включва и отговор на въпроса "А обичаме ли се?" и съвсем не е задължително да обхваща меркантилни съображения. макар да е хубаво двамата да са горе долу равни - по произход, възпитание, социален статус, религия, доходи, образование, възгледи... И за да се види дали е така се ползва главата. Ама това било сметки??? Ми който иска да не прави сметки и да си носи последствията.

# 121
  • Най-красивата страна
Някои девойки в днешно време много лесно се съгласяват да заживеят с някого и да си играят на семейство.Запознават се с някого,преспиват на първата среща ,а на първия месец вече живеят заедно.След няколко месеца вече реват от Мунчо и си събират багажа...После се местят при следващия...Все едно са клошарки и нямат дом...Късмет е ,ако не са забременели...
Докато станат на 30 години ,вече са сменили десетина къщи.
Има и жени,които на тази възраст вече имат по 60-100бройки...

Та за какъв морал говорим..

За Мунчовците-на тях им е много изгодно това.Хем не поема отговорност-няма брак,деца не иска,хем момата му слугува,ако си делят разходите ,още по-добре за него,а като му омръзне,може просто да я натири..
Колко такива теми сме чели тук..

# 122
  • София
Кое не може да види едно хетеросексуално дете в хомо двойка, коя динамика - на скандалите ли?
Включително динамиката за разрешаване на конфликти. И защо трябва именно върху скандалите да се фокусираме? Те какво - задължителни са при хетеросексуалните?
Няма кой знае каква разлика. В групата на сина ми в детската градина се сближихме с такова семейство (едното им дете беше в групата на сина ми). Ами същите проблеми и динамика като средностатистическото хетеро семейство.

# 123
  • Далечният изток
Меркантилността и сметките да ни водят във връзките, разбира се....

И откога анализът и мисленето са меркантилност? Анализът все пак включва и отговор на въпроса "А обичаме ли се?" и съвсем не е задължително да обхваща меркантилни съображения. макар да е хубаво двамата да са горе долу равни - по произход, възпитание, социален статус, религия, доходи, образование, възгледи... И за да се види дали е така се ползва главата. Ама това било сметки??? Ми който иска да не прави сметки и да си носи последствията.
Този въпрос кога си го задаваш? Преди да се омъжиш/ожениш или преди да се разделиш?

# 124
Добре, ако хомо двойка мъже отглежда момиченце, откъде това дете ще придобие някаква представа за женствеността? За това какво прави една жена в семейството? Реално то няма родител жена и за мен това би било крайно объркващо.

# 125
Когато още от детска възраст няма нищо, което да е ценно, да се възпитава елементарно уважение към традиции, обичаи, по-възрастни хора, няма как да се очаква детето, превърнало се във възрастен, да има сантимент към създаване на семейство или въобще да гледа на семейството като нещо ценно.
Това си е нормален ход в еволюцията на хората, не е типично само за нашите ширини. И по-интересно ще става.
Сега е супер да си единак, евентуално с по-интересна сексуална ориентация, да имаш готини снимки и да шерваш разни постулати за богатствата на живота извън тъпото сиво ежедневие и стандартен начин на живот.

# 126
Ами същите проблеми и динамика като средностатистическото хетеро семейство.

Сори, ама само на пръв (и много повърхностен) поглед.

И да добавя: в традиционното семейство няма толкова възможности за печалба на бизнеса. Оттам и едни големи пари се наливат в разрушаването на този модел.

# 127
  • София
Добре, ако хомо двойка мъже отглежда момиченце, откъде това дете ще придобие някаква представа за женствеността? За това какво прави една жена в семейството? Реално то няма родител жена и за мен това би било крайно объркващо.
Това е лична нагласа на всяка жена. Моята представа за това е много различна от тази на майка ми и, слава богу, никой не може да ми диктува неговата представа за моята роля. Още един плюс на съвременните отношения.

Ами същите проблеми и динамика като средностатистическото хетеро семейство.

Сори, ама само на пръв (и много повърхностен) поглед.

Скрит текст:
И да добавя: в традиционното семейство няма толкова възможности за печалба на бизнеса. Оттам и едни големи пари се наливат в разрушаването на този модел.
Никак не е пръв и повърхостен – вече от години ги виждам отблизо. Знам им скандалите, знам им компромисите, знам им сдобряванията...

Последна редакция: чт, 10 юни 2021, 11:41 от milenaka

# 128
Кога е необходимо да се разведеш за да не даваш лош пример на децата си и кога е просто прищявка? Решила си, че вече не те кефи тоя начин на живот и с лека ръка драсваш. Стига с това лично щастие. Вярно, важно е - в някои случаи наложително да счупиш семейството, но много се обобщава, а всъщност процентът на тези дето и те не знаят защо се развеждат и след това продължават да не са щастливи е доста голям.

# 129
Представа за женственост не е задължително да се добива от родител, близко обкръжение също е вариант. Така или иначе, в "традиционно" семейство съществува вариант и за добиване на изкривена представа за женственост. Както и всякаква друга. Хетеро не е равно на нормално, не е равно и на правилно.

# 130
Кога е необходимо да се разведеш за да не даваш лош пример на децата си и кога е просто прищявка?

Koгато запазването на брака с прилагане на всички сили е по-вредно за детето от развода. Или когато живота и здравето на поне единия родител е сериозно застрашено от партньора. Другото е завоалиран егоизъм и за сметка на децата.

Представа за женственост не е задължително да се добива от родител, близко обкръжение също е вариант.
Не е задължително, но е много по-действено. А другия вариант по-често го няма или е недостатъчен.

Така или иначе, в "традиционно" семейство съществува вариант и за добиване на изкривена представа за женственост.  Както и всякаква друга.
Но с далеч по-малка вероятност.

Хетеро не е равно на нормално, не е равно и на правилно.
Напротив - хетеросексуалността е статистическа (и еволюционна) норма.

# 131
Никой не дава гаранции за нищо, от хората си зависи.

# 132
  • София
Кога е необходимо да се разведеш за да не даваш лош пример на децата си и кога е просто прищявка? Решила си, че вече не те кефи тоя начин на живот и с лека ръка драсваш. Стига с това лично щастие. Вярно, важно е - в някои случаи наложително да счупиш семейството, но много се обобщава, а всъщност процентът на тези дето и те не знаят защо се развеждат и след това продължават да не са щастливи е доста голям.

Когато не си щастлив, когато търпиш, когато компромисите станат прекалено много или са прекалено съществени...

# 133
  • София

Избрали са несигурното щастие, пред сигурното нещастие.

Както винаги, отговорът е в границите. Кога "не ми се занимава и се врътвам при първия проблем" преминава в "не мога да търпя повече това". Бракът на всяка цена, и разводът заради най-малкото, са еднакво глупави.

А моралът е много комплексна тема. Лично аз смятам, че човекът, в същността си, не е морално създание. Създава морални рамки с разнообразни съображение, но му е трудно да се придържа към тях. Моралът често се оказва угоден, когато другите го имат спрямо теб, но не и когато ти трябва да го имаш. В крайна сметка моралът е лично решение, обикновено водено повече от разума и в дълбоката си същност, обслужващо личния интерес, чрез очакване за огледален отговор. Аз съм за морала, намирам го за нещо хубаво, когато е в смислени граници, но изобщо не се заблуждавам да мисля, че е присъщо на хората, някога или сега.

# 134

Не на последно място, педофилията е 10 пъти по-разпространена при хора с хомосексуална ориентация.

Иска ми се да коментирам това. Така, както го разбирам аз, хомосексуалната ориентация за мен е влечение към другия пол, с неговите типични полови белези - влечение към вече оформен индивид. Педофилите пък имат влечение към малки деца, които общо взето са все още безполови. Това не прави ли двете, хм, ориентации взаимно изключващи се? Сексуалното посегателство върху деца е друго и не отричам, че има всякакви, които го правят. Може би това имаш предвид?

Общи условия

Активация на акаунт