Есен пъстра вън е вече,стяга се за зима ЮНСКОТО човече

• 9 911
  • 277
  •   1
Отговори
# 75
Вили 1,Таталинка, аз също благодаря за полезните сайтове newsm51, но много се надявам да не ми се налага да ползвам нищо от описаните неща там newsm17
Няма да ползваш от моя саит нищо Naughty , но от този на Таталина има какво! Wink
Момичета и днес ще е слънчево в София така че няма да пропусна да се измикна на вън smile3503
Пожелавам много хубав ден на вас и вашите слънчица.Целувки!  love001
Честита месечинка на Хрис на Агнеша и на други месечковци ако си имаме ! Two Hearts smile3504 newsm67

# 76
  • Варна
Добро утро!
Лида, накара ме да се замисля newsm78..и Крис няколко дни вече реве неутешимо, предимно вечер. И не спи спокойно, буди се на 2-3 часа  #Crazy А през деня се хили на всички навън. Аз не вярвам на такива неща, но...ще си носим май гривната със синчетата. А милслех, че е от зъби. Кажи моля те нещо повече по въпроса.

Честита месечинка на Хрис на Агнеша!Tada

Вили, завиждам ти (благородно Wink) за разходката  1stroller. Тук е студено, ветровито и мрачно  cold Дано се оправи скоро.

# 77
Добро утро, хубавици!:)Simple SmileSimple Smile
Хубавици -да:)Simple SmileSimple Smile Едно време като бях студентка и бяхме много жени на куп ( имам в предвид , че живях в студентски град) и винаги си правехме комплименти с моите дружки. Действаше ни чудесно. Тъй-като не винаги можехме да го очакваме от половинките или въобще от колегите.
Да речем 8 март не го тача много, но щом е повод да си направим комплимент, да се поздравим и да си пожелаем нещо хубаво - съм за. и познайте получавам само смс-и и поздравления само от моите дружки Simple Smile и съответно аз подздравявам до безкрай.
Положително започвам деня, защото съм си седнала с кафето на рс-то -любим момент( е не е задъжително да съм на пс-то) , Стефи заспива бавно ( имам в предвид че става около 7.30-8.00 и след час , час и половина заспива за 1 час). Изплаква се малко, но аз го оставям сам да заспи. само през деня му помагам леко с полюшкване.
Вие пиете ли кафе -кърмещите майки. Аз си купих от БИЛА сагафредо без кофеин- не могада се лиша от чаша ароматно кафе.
у нас всички са болни - свеки, свекъра, зълва ( ние сме биг фемъли:)) , само мъжа ми е още читав, да чукна на дърво) и се хващам за главата. уж те стоят в др. стаи но....не знам как ще се развият нещата. Стефи мина вече 1 път вирусната инфекция и то с не лека кашлица. Сега почнахме пак превантивно с витамин С. Давам му и чай от мащерка и лайка ( за лайката знам че е алерген).
да ви питам - имат ли вашите бебчовци трескички, имам в предвид тези на главичката. Стефи успях да го изчистя лятото, но пак се появиха, явно трябва 3-4 пъти да се почисти и се появяват през дадаен интервал. Моята кума ме предупреди че ако не ги изчистя и ако не се омазнява главичката, за в бъдеще ще се проявава проблема и кожата ще бъде суха. аз почнах да го омазнявам с олио и тем подобни, но да ви кажа най-голям ефект даде преварена мас. в началото не давах дума да се издума въобще да се прилага такова нещо - но... вече не мисля така. след като и линола фет не ми помогна против изсушаването на гънчиците, съответно само маста повлия. Та позволих си само малък участък на главичката да намажа с мас за 2 часа преди баня. и след като го изкъпах , не може си представи какво нещо се появи, което до преди това не съм виждала с просто око. и така омекналата кожичка разчесах с гребенчето на Чико и след това с четката го изчистих. това направих онзи ден. днес ще повторя процедурата и смятам че ще го изчистя окончателно.
последен въпрос , че се улях - къпете ли бебките всеки ден ??аз започнах през ден , след като Стефи се разболя. като в деня в който не го къпя  задължително омазнявам гушката, вратлето и мишничките с тампон, дупенцето, крачетата и прочее. смятам, че не е нужно да се мие главичката всеки ден, изсушава се прекалено.
а вие как процедирате???
айде хубав ден   bouquet  bouquet  bouquet. в бургас е още няма слънце. чакам го

# 78
  • София
agne6a, слава Богу, че всичко е минало добре Praynig.
Дано на никой да не се случва Praynig Praynig Praynig
Аз май избързах с похвалата, днес бебка ми повръща на фонтан и спрях пюрето, много е неспокойна, появиха се и колики................... Cry
Буболина, аз за това избягвам да се хваля, при мен се получава абсолютно същото. Ти каша даваш ли? Моята педиатърка каза, че на бебета, които повръщат им се дава по малко каша и спирали да повръщат. Ох дано и вашите проблеми отшумят, че и ти се измъчи.  bouquet
Иначе както очаквах Мартин престана да се храни (както всеки път след ДТК), все още е нервен, капризничи, ми а бе шоу си е при нас.
Лек и усмихнат ден   bouquet

# 79
agne6a   newsm59 Честита месечинка   на Хрис bigdance2Желая му щастливо детство. newsm32
Люта чушка   Аз пробвах с каша оризова на MILUPA но изобщо не я харесваме, а иначе си хапваме зеленчуково пюре с голямо удоволствие.
Момичета разбрах че МАММА е болна и се нуждае от нашата подкрепа , ако не сте го направили ето тук можете да го направите.http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=135062.0
При нас времето се оправи и тръгвам на разходка 1stroller
Лек и усмихнат ден.
Целувки на бебчетата. newsm03

# 80
Здравейте мами и бебчовци!
Влизам да ви се оплача - след вчерашното посещение при педи се оказа, че Руми има алегрия и затова и се зачервява и лющи кожата. Предполагат че е от храна кото съм изяла аз и тя я е приела чрез кърмата. И сега съм на строга диета - мога да ям само картофи, ориз, заешко и пуешко месо и от плодовете ябълки и грозде. Не знам колко ще продължи това, но според мен са много смотони тези лекари - това си е стреляне на посоки. Да спра да ям всичко без да сме разбрали към какво е алергична ми се струва много тъпо. И как ще ми намалее кърмата само, не ми се мисли. Така като бях истинала и нямах апетит много ми намаля. Ох дано се оправим скоро, че иначе  Shocked
Mari-Anna, за коричките по главата и ние имаме, но аз я мажа със зехтин преди банята и също дава добър резултат после след разресването, но щом сте си преварили мас и ви действа дорбе полвайте този начин Peace. Колкото до къпането ние си се къпим всяка вечер, като през вечер я къпя само с водичка за да не и се исушава кожичката и смятам да съм на тази схема до към годинка. Ще видим как ни понася и ако нямаме проблеми ще караме така.

Последна редакция: чт, 19 окт 2006, 11:32 от didi_b

# 81
  • Ямбол
Здравейте!
честита месечинка на Хрис!Много здраве и щастие!
Тук времето е доста мрачно и сигурно днес ще пропусним разходката.А чух, че днес ще е слънчево и се бях настроила за излизане.
Мири-Анна, моята бебка имаше многоооо корички.Първо ги мазах с Клоран, после с Мустела.Незнам от кое и се зачерви главата , цялата стана на рани и така изпадаха заедно с косичката.Те добре падаха, но самата кожа на главата беше ужасно зачервена и като възпалена.Майка ми постоянно ме караше да я мажа с преварена мас, но аз бях на мнение, че при наличието на такава хубава козметика,няма да използвам мас.И 1 един я оставих да я гледа и тя я намазала и ефекта беше поразителен.Направо ме разби.Още след първото намазване главичката и не беше вече огън червена.Та аз, която бях против тези"бабешки" мазила продължих да я мажа с маста.Сега няма такъв проблем.Та майка ми добре ме увика, че не съм я послушала/макар че е акушерка/,а намен ми стана кофти че съм"измъчила"бебка.
Бебка я къпя всеки ден.
Люта чушка, и ние сме без апетит като минат 2-3 дни след ваксината.
Това е засега от мен...

# 82
  • на брега на Дунав
Здравейте маминки. Аз нямах нет два дни и само успявах да ви чета от компа на мъжо в клиниката. Направо незнам от къде да започна.  Mr. Green
Честита месечинка на мъничето ти Агнеша. Само приятни могове да ви носи това детенце. Съжалявам за преживяния лош момент, но както каза и Кабранска за съжаление подобни неща се случват. Лошото е, че спомените ни преследват дълго след като всичко е отминало и треперим да не се повтори. Нашия тати след като се прибрах с Еми от болницата беше изпаднал в жестока депресия. Такова нещо не бях виждала при мъж  Shocked. Не искаше да се прибира в къщи, все се притесняваше да не се случи нещо на бебето. Беше до толкова отнесен в тези мисли, че една вечер като се прибра аз бях сложила малката на канапето в хола, а той все едно гледа ама не вижда и се засилва да сяда върху нея  Shocked. Нямах време дори да отреагирам ви казвам, добре, че в последните няколко сантиметра той се усети и се отдръпна уплашен, какво е можел да направи. Дълго време след това виждах как мъжо сяда върху бебето. Сега като се сетя малко ме избива и на смях, ама тогава си беше голям шок. Знам, че това не е като твоята случка Агнеша, но исках да кажа, че каквито и да са случките притеснението винаги е едно и също. Няма страшно ще отмине и ще забравиш неприятния инцидент.
Емси радвам се, че всичко при вас е минало успешно. Радвай се на детенцето си вече на спокойствие   bouquet.
Всички бебоци както винаги са супер, и доооста пораснали вече. Да са ни живи и здрави.
Днес и аз съм си вкъщи, че голям студ е пак навън тъй, че ще пиша пак, за да не се оливам още в тоя постинг.

# 83
  • София
Здравейте момичета!   bouquet

Честита месечинка на Хрис! Да е здрав и весел и да радва всички вкъщи!

lida, Анита, нервността на бебоците не е защото "много очи хваща", а най- вероятно, защото навън им е много интересно, трупат впечатления и това ги уморява. Simple Smile
Ени е същата след разходка - или не може да заспи и мрънка, или заспива от раз и спи непробудно доста време.

Мари-Анна, за съжаление си права за мъжете и малките жестове.... при мен е същото, само мама се сеща понякога да ми донесе цвете, просто за да ми повдигне малко настроението.
На другите ти въпроси - Ени има малко такива люспички по главата и гледам, че сами си се изчистват. Почти не ги пипам. Иначе, я къпя всяка вечер. То си ни е част от ритуала по заспиване, така че без това не можем. Simple Smile

Хубав и усмихнат ден!

# 84
  • Велико Търново
Честит четвърти месец на Хрис!Желая му да е много здравичко дете,да папка и да слушка!  party023  :bigdance2:
 Ха сега здравейте и от мен! HugКато воайорствам вече няколко дни в старите теми на арабските мами сега ще има да пиша,пък който има нерви  и време да чете Blush
Emsy,желая ви това да са ви последните тревоги покрайй адаша,а пък него го нацелувай по дупето.Каня ви да дойдете да видите Мол-а! Simple Smile
Агнеша,ужасно преживяване,но важното,че малкия сладур е добре Hug.Дано такова нещо никого,никоя мама вече да не преживява Praynig.

Вили,Таталинка огромно благодаря за полезните сайтове! newsm51

Mari-Anna,Божа не е имали никога крусти по главата.От осмия ден и мия главата с пяната за новородени на Мустела Peace.В клиниката ги миеха мисля,че с Пенатен.Малко не ми се връзва да я мажа със свинска мас,зехтин или нещо такова,но това си е моето мнение Peace.Другата козметика,която ползвам за нея е медицинска и до сега сме нямали проблеми.Къпя я всяка божа вечер,здрава,болна това е положението.Отоплявам от два дена,защото с мъжа ми на глава не можах да изляза,той искаше от преди една седмица да топлим.Аз,съм зла и категорична Twisted Evilдетето ще се кълява.
Кафе пия кофеиново,черно,силно и по много,защото с това ниско кръвно не се знам на кои хора съм Mr. Green.На Божа не съм забеляза ла да и влияе.Само на кърма сме!Това се чуда,след 11 дни става на пет месеца и с какво и как ще я захранвам нямам идея newsm78.
Ето една снимка от началото на октомври!

# 85
  • Велико Търново

# 86
  • Бургас
Здравейте сладсурки
При нас е мрачно и вали а такаааааааааака ми се излизаше, че вече втори ден сме затворени в къщи.
Честита месечинка на сладкия Хриси и повече да не плаши така мама.
За къпането ние се къпем всяка вечер и всяка сутрин-без главичката, защото така се оакваме, че имаме чак до врата и др начин няма.
Засега трески по главичката нямаме и се надявам да не се появят.
Момичета юлките така са се скарали, направо ужас надявам се при нас такова нещо никога да не се случи, защото мнооооооого ви обичам всички.

Целувки

# 87
  • Велико Търново
Отвратителна история стана при тях Twisted Evil.Ася,като им пишеше всеки ден и като им помагаше беше добре,но сега вече не им трябва.За съжеление това май ни е присъщо на българите,това са мои наблюдения.И аз ви обичам всички и ви чувствам много близки! Hug

# 88
Ето Гери , и ти си изпитала действието на СВИНСКАТА ПРЕВАРЕНА МАС. Аз пак казвам в началото, като се роди Стефи и дума не давах да се изрече за такова нещо. Още повече че мъжа ми беше в Австрия и Германия, преди да родя и ми донесе цялата серия на PENATEN. По отделно олио, тоалетно мляко и забележете OLBALSAM, т.е. тоалетно мляко и олио( две в едно). Съвсем малко количество е достатъчно за намазване на цялото телце.Тука на нашия пазар вяра нямам. За JONSON&JONSON не искам и да чуя. Kато гледам серията на BUBCHEN, нещо ме изненадва, защото съм живяла в Герамания и горе долу им знам серията, но тука се предлагат странни по-малки разфасовки. Е МУСТЕЛА е наистина истинска, но доста скъпа, за да си позволиш всичко от тази серия.
Като става дума за алергии - настръхвам. Не го пожелавам на никога. Но е много странно. Ето чувала съм че ядките са алергени, други твърдят че засилват лактацията. в крайна сметка кой, както прецени.
на Стефи му се появяват на бузките малки пъпчици, с бели връхчета. Странно! Утре сме на консултация и ще питам, вие знаете ли нещо??

# 89
  • Варна
Здравейте, мами!
Благодаря за пожеланията Hug. Ние се прибрахме от лекар, но не ни биха ваксината, заради задавянето му. Отложихме за другата седмица, за да сме сигурни, че всичко е ОК. За протокола сме точно 6 кг и 57,5 см дълги. Сега сме с друг проблем. Незнам кога ще спрат. Забелязах, че Хрис все си държи главичката килната на ляво. Върти я и в двете посоки, но по-често е отпусната на ляво. Споделих с доки и се оказва, че може мускулчето от ляво може да е по-късо от това в дясно. Казаха, че се оправя това нещо, но утре ни пращат при специалист. Стискайте палци да не е нещо сериозно.Благодаря  bouquet
siska79, голяма сладурана тази Божа  love001 ама ти си го знаеш Peace
Mari-Anna, Хрис вече няма крусти. Аз го решех с четка след баня или ги махах с ръка и вече е чист(пу пу пу). И ние имаме пъпчици и днес доки каза, че е от това дето го целуваме и каза да не го правим. Иначе го къпя и сутрин и вечер и той е много щастлив.
korneliia_h, мога да си представя какъв ужас си изживяла като си видяла как тати е тръгнал да сяда върху бебока.
И при нас времето е кофти и ще пропусна разходката, ама така ми се пуши, но не смея да оставя Хрис и за 5 мин сам и да отида на терасата.
Лек ден на всички и didi_b, не се притеснявай. Всичко ще е ОК. Ако към диетата на която си подложена прибавиш и притеснение, то тогава със сигурност ще ти намалее кърмата.
  love001

Общи условия

Активация на акаунт