Страшки от форума - 3

• 88 772
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Не знам как стои  въпросът с плуващите, но скоро се наложи едни капки за очи, та прочетох - за плувци.щом специално капки има...

# 76
Како Сийка, благодаря! Не знаех ...
Как стои тогава въпросът с редовно плуващите?

Ами... Оценка на риска.
Не искам да всявам паника, просто преди време попаднах на някакви изследвания на учени, които стигат до много любопитна теория защо жените страдат много по-често от заболявания на щитовидната жлеза в сравнение с мъжете. И отговорът е – заради почистващите препарати. Традиционно с подобни дейности се занимават предимно жените. А хлорът е от групата на халогените, към които спада и йодът. Много от почистващите препарати съдържат хлор, който блокира рецепторите и в резултат организмът не може да усвоява йод, откъдето следват и проблемите с щитовидната жлеза, които пък са свързани с проблемите с панкреаса, млечните жлези и яйчниците.
Не знам доколко е вярно. Но звучи логично... И е единствената логична теория, на която аз съм попадала, която обяснява връзката между щитовидната жлеза, панкреаса (ИР, диабет), млечните жлези (мастопатии, тумори) и яйчниците (СПКЯ, тумори).

# 77
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Как' Сийка, в моето семейство баба ми е била с Базед, баща ми отключи Диабет тип 2 с възрастта, аз и сестра ми сме със щитовидни проблеми. Баба ми е родена 1923 г., едва ли е ползвала много препарати с хлор на село.
 За мен е съвкупност от ген и начин на живот. Но да, учените нито занаят все още какво го отключва, нито как да го лекуват.

# 78
Не че нещо, ама проблеми с щитовидната е имало и в предишни времена. В определени райони обаче.
Днес са масово, навсякъде.
На нас в училище ни даваха по едно време профилактично таблетки с йод – преди аварията в Чернобил, ако някой реши, че има връзка. Просто съм от ендемичен район.

https://bg.regionkosice.com/wiki/Iodine_deficiency

# 79
В болшинството си тези заболявания са наследствени.
Но сигурно има и неща, които могат да предизвикат такива заболявания при хора при които не е генетично заложено, както връзката между затлъстяване.
Белината е много вредна и за дробовете при вдишване. За връзката със щитовидната не го знаех.
     Не съм експерт, но между белината и хлорът с който се хлорира водата има разлика. Може би в концентрацията на хлора или в това доколко е активен. Ама в басейна не ни избелява банския както от белина. Или поне не веднага Joy

# 80
Много от почистващите препарати съдържат хлор, който блокира рецепторите и в резултат организмът не може да усвоява йод
Има само един недостатък тази теория. В същата група попада и флоурът и ако един елемент блокира усвояването на друг всички които си мият зъбите са под опастност от недостиг на Йод. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 81
Да, и майка ми, като беше отишла на кардиолог, заради региона и заради леко изпъкналите очи се беше усъмнил, че има гуша и ѝ оглеждаше шията.

# 82
Как'Сийке, масовото разпространение в днешно време по-скоро се дължи на няколко фактора: масовото използване на бързо въглехидрати за пълнеж в различни храни, стрес, претоварване, но в същото време и заседналост.
В последните години не толкова, но доскоро жените работеха на три смени: работа, чистене, гледане на деца. Все повече мъже започват да се включат, но вредата е нанесена вече. Заседнала работа на бюро, а преди и след нея търчане, преумора, стрес.
Като сложиш, че най-евтините и бързи за приготвяне (полу фабрикати) са пълни със безмислени калории, които не дават нищо на организма, но му разбрицват системата, стига се до затлъстяване, което води да всичко, което си изброила.

Кукумицинка, за такива случаи си нося антибактериални кърпички. След пипане ги ползвам, а после във вкъщи влизам директно в банята, съответно и да сваля дрехите.
Но точно Доместос прави ръцете по-меки, защото сваля горният слой на епидермиса. Поне при мен така се получава.

# 83
  • Варна
Медицинският спирт е отличен за почистване на ръце. Агресивните хим.припарати са опасни. Моя приятелка загуби дете, след употреба на Белина. Отключи и базедова болест.

# 84
Е, определено трябва да е имало по-сериозен проблем от употребата на белина, че да загуби дете, ако не е плувала в белина. Въобще, такива неща се отразяват, но не веднага и не така смъртоносно и бързодействащо, че да се изведе някаква корелация между събитие А (употреба на белина) и събитие Б (загуба на дете) и В (болест). Това, че е употребила белина и след това се е случило нещо, не означава, че от едното следва другото.

Използвам Доместос, чисто автоматично, защото има болести, като панлевкопенията, при които за дезинфекция на вируса дават като  решение единствено белината, не спирт и пр.

# 85
При бременност е противопоказно употребата на белина. Сигурно не е случайно. Възможно е загубите от белина да са много редки, 1 на 100 000 например, ама ако ти се случи точно на теб, статистиката не те грее.

# 86
Аз не се и съмнявам, че е вредно, ама по-скоро вреди до някакви малформации, а не до директна загуба. То и употребата на алкохол, цигари, наркотици и пр. са доказано вредни, ама не се помята веднага след еднократната им употреба.

# 87
Мисля, че това с белината е прекалено. От години вкъщи чистя пода с белина всеки ден.
Това включва и цялата бременност.
Знам, че не може да се обобщава "щом на мен не се е случило, не може да се случи", но наистина мисля, че е по-скоро съвпадение.

# 88
Мисля, че това с белината е прекалено. От години вкъщи чистя пода с белина всеки ден.
Това включва и цялата бременност.
Знам, че не може да се обобщава "щом на мен не се е случило, не може да се случи", но наистина мисля, че е по-скоро съвпадение.
Извинете, защо си причинявате това? От любопитство питам.

# 89
  • Варна
Явно медицинскитете становища са "некомпетентни". Но корозивните препарати са опасни за човешкия организъм. Дори в упътването е упоменато.

Общи условия

Активация на акаунт