Лека и безаварийна на тези, които карат ШОФЬОРСКИТЕ - 14

• 71 108
  • 764
  •   1
Отговори
# 735
В петък е изпита ми пред ДАИ във Варна. Умирам от притеснение, страх, всякакви емоции бушуват. 😀
Вие от първия път ли изкарахте книжка? Ако не - каква беше причината да ви скъсат и как го приехте?
И ще съм благодарна за някакви съвети относно успокоение преди изпита, защото направо имам чувството, че ще събера границите зад волана. 😀

Как мина, взехте ли успешно изпита? Rolling Eyes

Даа, успях, макар и с не малко грешки от притеснение. 😀
Сега само трябва да се прибера до родния ми град, за да подам документите за книжка ☺️

# 736
В петък е изпита ми пред ДАИ във Варна. Умирам от притеснение, страх, всякакви емоции бушуват. 😀
Вие от първия път ли изкарахте книжка? Ако не - каква беше причината да ви скъсат и как го приехте?
И ще съм благодарна за някакви съвети относно успокоение преди изпита, защото направо имам чувството, че ще събера границите зад волана. 😀

Как мина, взехте ли успешно изпита? Rolling Eyes

Даа, успях, макар и с не малко грешки от притеснение. 😀
Сега само трябва да се прибера до родния ми град, за да подам документите за книжка ☺️

Честито и безаварийно! Nerd

# 737
Здравейте! Искам да попитам дали има възможност по време на шофьорските (листовките ще съм ги взела до тогава) курсове да пропусна 1 седмица, тъй като ми се налага да отсъствам по работа извън населеното място. За съжаление не съм запозната с практиката, а с инструкторът ще се запозная чак след 2 седмици, а би било хубаво да знам предварително или дали би зависило от самият инструктор дали би ме пуснал.

# 738
Може, да.

# 739
След доста препятствия (увреден нерв и лежане на легло,обличане с чужда помощ и т.н) след едно скъсване вече и аз съм със взет шофьорски изпит от днес😆 пак ,,късмет,, обаче заминаваме на почивка и няма да успея да си пусна книжката веднага....Ама това да е проблема, ще я пусна ,ще стане иииии после......? 😄😄 Имам кола, имам Книжка и ко'правим сега...как се качвам и тръгвам сама ,без "У на тавана и защитата от тази буква, без допълнителните педали и човека на тях....

# 740
  • Марс
Честито и без аварийно Simple Smile Ами как, както всички останали. Качваш се и караш. Ако зависиш от колата ще се научиш Simple Smile, ако не - ще си имаш украса в портмонето. Smiley

# 741
Честито! Лека и безавайрийна!

Първите две седмици шофирах с опитен шофьор до мен. В този период карах едва няколко пъти и бързо установих, че така нещата няма да се получат. А и самото шофиране с опитен водач, който не е инструктор, ми създаде повече притеснения, образува ми повече нерви и ми вмени повече несигурност, отколкото са му необходими на един млад водач.

Голяма бариера ми беше да се кача да шофирам сама без друг човек в колата. Всъщност, това, че се престраших и тръгнах сама беше най-доброто ми решение и бързо се отпуснах. Почнах с кратки разстояния из квартала. След няколко дни почнах да карам и до офиса всекидневно. Бързо установих, че най-големите ми предизвикателства не са със самото шофиране по познат маршрут, а с паркирането, тръгването на склон и карането назад. Даже платих допълнителни часове с инструктора да се паркирам на паркинга пред блока, който е ад и не смеех да вляза даже на него.

# 742
Първите две седмици шофирах с опитен шофьор до мен. установих, че така нещата няма да се получат.

Ще споделя какво практикувахме с дъщеря ми през първия й месец, след сдобиване с книжка. Пуснах я на дълбокото - в активно движение, по централни улици, но пътувахме в две коли, с включени мобилни телефони на микрофон. Движех се отпред и предупреждавах: "вдясно има групичка деца, намали, светофарът ще те засече, ако аз мина не спирай, карай, ще те изпреваря; тук се престрой вляво, пътят ни е натам"....Хем беше сама в колата, хем имаше усещане за присъствие. Определено й помогнаха няколкото "ескортирани" пътувания.

# 743
Моето бойно кръщене сама в колата беше в есенните мъгли, рано сутрин и вечер, когато няма трафик.

# 744
След доста препятствия (увреден нерв и лежане на легло,обличане с чужда помощ и т.н) след едно скъсване вече и аз съм със взет шофьорски изпит от днес😆 пак ,,късмет,, обаче заминаваме на почивка и няма да успея да си пусна книжката веднага....Ама това да е проблема, ще я пусна ,ще стане иииии после......? 😄😄 Имам кола, имам Книжка и ко'правим сега...как се качвам и тръгвам сама ,без "У на тавана и защитата от тази буква, без допълнителните педали и човека на тях....
У-то не винаги е защита. Grinning Без У ще те засичат и задминават по странни начини от неочаквани места много по-малко. Аз имам и специално мнение за стикера "Млад шофьор" в нашата мила родина, където докато бях със стикер видях какви ли не маневри, клаксони, натискане в стресови ситуации и тн, а като го махнах и пълно спокойствие.

Ще отнеме малко време, но ако си внимателна и постоянна ще видиш как с всяко каране си по-уверена. Моето първо каране след курса беше 300 км Grinning с планински проход със завои, за да си взема колата, която беше в град в Родопите. С придружител опитен шофьор бях и много помогна със съвети и насоки. После лека полека си излизах из квартала и града, то ако няма кой да помага се налагат доста пътувания в началото - няма да забравя никога стреса в КАТ като ходих да я регистрирам. Grinning Трябваше цяла София да мина в делничен ден сутрин и после да се наредя на огромна опашка в колони, да минавам през забития им паркинг, беше кошмар някакъв. Grinning

# 745
Колата ми е регистрирана и чака пред блока😁 истината е ,ченикога не съм искала да бъда шофьор но преди няколко месеца взех едно решение и тя ми е необходима за да мога да изпълня това,което искам. Имам голяма мотивация и желание вече.

# 746
  • Варна
От днес и аз имам книжка,четах тук през цялото време.Ако мога да съм полезна на някой ви препоръчвам Христо Димитров от автошкола Кали във Варна.Не взех изпита от първия път,но вината си беше само моя,той ме подготви добре.

# 747
  • Mediterraneo
За мласи шофьори при нас е задължително да имат стикер на задното стъкло L до навършване на 1 година от вземането на книжката. Това помага определено, съобразяване има от страна на всички водачи.
Първите си км като млад водац дъщеря ми навъртя с мен или баща си в колата. Установихме грешки, които допускаше, отработи някои маневри( паркингът ни е странен и труден, ако не си свикнал) и придоби увереност. Скоро пътуваха с баща си на дълъг път, навъртя и над 500 км по магистрала и междуградски пътища.

# 748
Завиждам на всички смелчаци, които се осмеляват да започнат да карат след получаване на книжка Simple Smile Така трябва.
Аз имам книжка от 2005 (!) и още не съм карала. Страх и паника.

# 749
Уха, сериозен период за адаптация😁 шегувам се разбира се. Шофирането към момента,мога да го причисля към стресовите неща в живота си. Надявам се след време да мога да го ,,прехвърля,, към релаксиращи и доставящи удоволствие. Много,много обичам да пътувам и за мен шофьорската книжка отваря нови хоризонти😄

Общи условия

Активация на акаунт