Седмокласници 2020/2021 - Първа изпитна седмична тема - (14.06 - 20.06)

• 96 825
  • 2 002
  •   1
Отговори
# 1 380
Аз пък бутах седем години. Исках за детето добро образование и дадох всичко от себе си, даже си взех един месец отпуска да решаваме задачи, но освен че се карахме, та даже и бихме, кой знае какъв ефект нямаше.
Искам лежерно училище за моето дете и да завършва. Вероятно няма да е щастлив от работата си,както са и 90% от хората около мен, но каквото такова. Аз съм изключително удовлетворена в професионален план, за другите си зависи от тях самите.
Надявам се само в осми клас да не уча пак по цяла вечер уроци, седем дни в седмицата.

# 1 381
  • София
Успех на всички.

# 1 382
  • Варна
Успех на децата! Щом са прекрачили прага, вече голяма част от тревогите ни са в миналото Simple Smile В тази луда година и това си е успех!
Бебчо, стискам палци малчо да се оправи още преди бати да е излязъл от изпита. Може да е от солидарност.
Писа, Кали, прегръщам ви и дано проблемите са зад гърба ви!
При нас снощи беше много минорно. Обсъждали изпита по БЕЛ в училище. Сетила се, че е изпуснала важни моменти в преразказа и сега не очаква повече от 10-15т. На мен ми се струва нереално, но знам ли какво е писала и кал ще го оценят. Така че уж лесния изпит може да се окаже накрая с не толкова силни резултати Wink
Инвизибъл, ако е смеси и сплави, ще се зарадва моята щерка. Вчера седна да преговаря лихви тя, но дано не се падат...

# 1 383
Спазих и днес традицията - да закусва, а аз междувременно да разпитвам за таблицата за разтвори Joy / На БЕЛ уцелих "Братчетата" и "Художник", докато ръфаше палачинките онзи ден. /
Успех на всички деца!
Сънувах, че втората задача на втори модул е смеси/сплави Laughing

# 1 384
Добро утро на всички ранобудни родители. Метнах една баница и междувременно ви чета. Попадането на едно дете в елитна гимназия не е гаранция за успех, разбира се, но е добро начало. Като човек работещ в правосъдната система, по една програма на ВСС за превенция на престъпността сред младите, преди три години с мои колеги обиколихме десетите класове на няколко варненски гимназии и разликата в нивото е огромна. Ама огромна. И, да, навсякъде има изключения, и да, не за всички знаещи и можещи деца ще има място в т.нар. елитни гимназии, но аз лично се надявам детето ми да не попада в следващите пет години в определени среди.
Стискам палци днес всички деца да покажат това, което знаят!

ivanedelcheva - Може ли малко по-конкретни впечатления от варненските гимназии? Благодаря

# 1 385
  • На морето!
Преди да тръгна си бях пуснала новините на БТВ в 8, та допивам кафето и чакам младежът да се облече и чувам едно младо репортерче от МОН "Днес са матурите на 7ми и 10ти клас... Току-що изтеглиха варианта за 7ми и след няколко минути започват работа по математика". Сърцето ми спря! В. Питам детето "Нали сте от 9?" той "Да", аз: "Кой ти каза?", той: "Ти!" В този момент сигурни бях бяла като платно. По пътя към колата изтървах телефона си в локва, той пише в чата на класа и никакъв отговор, попаднах в задръстване, отиваме до училище - дворът празен, аз почти рева, той стиска зъби и в този момент виждаме група деца с папки идват и директно влизат (заради дъжда), той получава отговор в чата на класа и вече знаем- от 9ч са! Боже, какво ми причини това стажант-репортерче, дано това преживяване е отнесло лошия късмет и детето да се справи със страшната математика!

# 1 386
  • София
даже си взех един месец отпуска да решаваме задачи, но освен че се карахме, та даже и бихме, кой знае какъв ефект нямаше.
Минали години като помагах само се карахме. Тази година записах на курс само и само да има кой да дава домашни по математика, защото ако зависеше от нея нямаше да решава. Това да я карам аз да решава щеше да е най-голямата грешка за нас. Щяхме да се избием направо, така че напълно те разбирам Simple Smile А е толкова жалко, че в къщи има човек който може да помага, разбира задачите, че даже му е кеф да решава и детето не иска помощ. Чак малко преди изпитите започна да идва и да задава въпроси. Обикновено докато готвя се пристига и се съобщава геометрична задача устно и се очаква незабавен отговор Smile Но определено като смених тактиката и спрях да я карам да решава в нас се подобриха отношенията. Всяко дете е тоооолкова различно.

# 1 387
  • София
Само че си спомням, че когато съм искала помощ от учител от училището, в което уча, съм я получавала винаги, а не само в час за консултация, както е сега.
Понеже имам доста пряк поглед върху онлайн обучението през последната година, бих казала, че вина донякъде имат и самите деца. Аз толкова апатия не съм срещала през целия си живот накуп, колкото през последните месеци. Останала съм с усещането, че учителите обявяват часове за консултация, за да подбутнат децата - да не се притесняват например, да ги подсетят. Почти по всички предмети учителите предлагаха консултации.
При всичките безумици, които чух от учители в час, винаги са били на разположение, ако някой поиска помощ. Проблемът е, че никой не я пожела.

# 1 388
Прекалените амбиции повече пречат, отколкото помгат. Понеже имам и от двата вида деца, самата аз съм, по-скоро бях, силно амбициозна към себе си, та виждам на кой му е по-лежерен живота, който не свършва нито с НВО, нито с ДЗИ. И това няма нищо общо с учението и влагането на усилие да изкараш повече. И е хубаво да има много такива ученолюбиви деца, да им се радваме всички, защото те правят света по-добър. Лоши са крайностите и омаловажаването на чуждите постижения в опит да оценим нашите собствени.

# 1 389
Рапарига, нали и 10 клас са на матури. Те почват час по-рано, затова.

# 1 390
  • София
Успех на всички деца днес! Нека имат късмет и страшната математика да се окаже трамплин към едно спокойно и весело лято 🤞

# 1 391
Успех на всички деца!
Сънувах, че втората задача на втори модул е смеси/сплави Laughing
Дано не ти е пророчески съня, че на моят това му е най- тегавата част 🤣
Иначе днес беше по- спокоен от срядата. Стискам палци за всички деца да се справят достатъчно удовлетворяващо за тях самите 🍀

# 1 392
  • София
Вариант 1 са изтеглили сутринта - нека заведе всички седмокласници до класиране по първо желание!

# 1 393
  • Варна
Вариант 1 са изтеглили сутринта - нека заведе всички седмокласници до класиране по първо желание!
И нека голямото стискане на палци започне сега!

# 1 394
  • София
Стискаме палци за успех на всички наши деца! Пълен напред! Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт