Седмокласници 2020/2021 - Първа изпитна седмична тема - (14.06 - 20.06)

• 96 967
  • 2 002
  •   1
Отговори
# 1 740
Не бързайте да унивате или да правите планове според предполагаемите точки. Важна е статистиката, тогава вече се вижда картинката по-ясно.

# 1 741
  • София
На Тинкърбел момчето май е от СМГ. Ако е така, разбирам защо преживява.
От нашия набор са над 170 деца,а ще приемат по-малко. Не може да се счита по дефиниция, че на всички ще им стигне бала. Дори и за част това да е междинна стъпка преди АК или друго училище.

И на мен ми се спи. Младежът още спи. Предстои още една тежка седмица. Освен това още не се е преборил за 6 по БЕЛ за годината.

# 1 742
  • София
По мои наблюдения не са много децата, които използват СМГ като трамплин за някъде.
Те искат да си останат там, а за да се случи това и резултатите им трябва да са много високи.
По 1-2 деца от клас отиват в АК, а по желание в езикова пак толкова.
Затова и написах преди, че често резултатът по БЕЛ определя класирането там.
Миналата година не си спомням дали самите СМГ извадиха статистика за резултатите на децата им, но преди това съм виждала такава и беше доста впечатляваща.

# 1 743
  • София
beb4o_fb, бързо възстановяване на детето!

Моята девойка още спи 😄 Голямо изтощение! Това ни е първия уикенд без ангажименти и е странно… но и много хубаво 😄❤

Сега ще правим някакво нареждане на желанията, за да имам нещо начално, което да ревизираме след резултатите. Чудя се обаче защо първа немска излиза само с една паралелка в списъка, а другите имат по няколко изброени. Явно не виждам нещо, моля ви за помощ 🤗

# 1 744
  • София
beb4o_fb, бързо възстановяване на детето!

Моята девойка още спи 😄 Голямо изтощение! Това ни е първия уикенд без ангажименти и е странно… но и много хубаво 😄❤

Сега ще правим някакво нареждане на желанията, за да имам нещо начално, което да ревизираме след резултатите. Чудя се обаче защо първа немска излиза само с една паралелка в списъка, а другите имат по няколко изброени. Явно не виждам нещо, моля ви за помощ 🤗

Немската открай време  е с една позиция.  Защото някога само там не бяха ясни предварително профилите (избираха се в  10 клас, както е сега по новата система и другаде вече), а вторият език (английски или руски) се избираше в края на 8 клас, след като станеше ясно кой отива в лайстунг и кой в ДСД паралелка. И сега е така, нямам идея дали ще се предлага руски отсега нататък като втори език предвид възрастта на преподавателката, но дори и да го има като опция освен английския, изборът пак ще е след изпитите за лайстунг в края на 8 клас. Което обяснява защо позицията е само една, но за иначе 7 паралелки. Така или иначе за 9 клас паралелките се  променят като състав..

Момчето на Тинкърбел не е в СМГ. Но му пожелавам да се окаже там Simple Smile Както, апропо, и на всички деца в 7 клас - нека  ги приемат там, където искат. След тази шантава година го заслужават.

Последна редакция: сб, 19 юни 2021, 11:46 от пенсионирана русалка

# 1 745
  • София
Благодаря!

# 1 746
  • В офиса
Тинкърбел - твоето момче май беше прието в АК, нали? Отказахте ли се?
7200Е ни е над това, което можем да плащаме, а не очаквам някаква забележителна отстъпка. Но да, не сме се отказали, просто е малко по-назад в приоритетите.
Иначе, да, не е в СМГ, даже не знаех, че е толкова зле с наборите и паралелките в СМГ, но е в друго у-ще, което традиционно изкарва много високи резултати на НВО (и за това и повечето съученици са се справили)

# 1 747
  • София
Може за това да съм се объркала. Моля за извинение.

# 1 748
  • София
Тинкърбел, нямам какво да ги мисли задачите за утре. Форматът е точно като на НВО, но задачите са доста по-трудни. Щом идва от училище тип 107-мо или СМГ, няма да е нещо, което не е виждал. Успех!

# 1 749
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз точно за отстъпка щях да питам. А и цената явно се е качила.

# 1 750
Тинкърбел, успех на младежа Hug а и не отписвайте СМГ
И моят има първа среща с компютъра от месеци. Не точно компютъра, защото него не съм му го вземала, а клавиатурата само, но той без нея една игра не може да изиграе
Разгледахме подробно задачите днес, защото вчера по Вайбър ме уведоми кои са му верни и грешни. Подточка б на 23 му е изцяло вярно разписана, но вместо да приеме, че страната е 4 см., Което е дадено, е приел, че е 18!!! Само в тази подточка, в другите си му е 4 🙄 Питам го защо, маме, а той ми отговаря: въобще не знам. Може би, защото между решаването на отделните подточки пренасях другите задачи на белова и някъде съм видял 18!!! И аз шасагръмна...
Много са разнопосочни мненията за изпита. Най-силният по математика в местното училище е с 60, така че аз все пак си мисля, че едва ли е толкова лесен. Лично не мога да преценя, що е математика, все ми е трудно

Последна редакция: сб, 19 юни 2021, 16:57 от Amelin

# 1 751
  • София

Бебчо, прегръдки за теб и за детето и... браво на него, смело момче - само е взело правилното решение!

Последна редакция: сб, 19 юни 2021, 16:40 от katiABV

# 1 752
Тази година ,според мен ,алгебричната и геометричната са по-трудни от миналогодишните'за сметка на тортите Grinning
Така' че като цяло очаквам подобен бал
Първата част нямам идея дали е по-лесна

# 1 753
  • Varna
Опитах се да ви изчета... но то няма изчитане.
Бебчо радвам се, че всичко е зад гърба ви и е минало по най-добрия начин...
Минаха матурите и това е най-важно. От тук нататък нищо не можем да направим, освен да чакаме и редим...
Моето дете е доволно от себе си и щом сама казва: "Гордея се с това което направих", аз съм още по горда от нея. Очакваните точки са много над това което съм си представяла дори и в най смелите си мечти.
По БЕЛ на първи модул може би има 1 грешка, но не е сигурна... На Мат няма нито една грешка и всичко е разписала като дадените решения. Единствено, не й е стигнало мястото и е сгъчкала по ситно накрая текста, но не вярвам това да е причина да не го прочетат.
Много пъти съм казвала, че нейното желание е МГ и нищо друго... Първото й желание е с бал над 490 до миналата година, така че се надявам да успее да влезе там, защото от там нататък паралелките се менят на всеки 20 мин.... и ще бъде доста трудно нареждането. Смятам че каквото и да стане, тя даде всичко от себе си и от тук нататък е божа работа как ще се развият нещата. Ако не влезе там с тези резултати, значи не е нейното място и така трябва да бъде.
Колкото до това дали са лесни или трудни матурите... като човек, минал над 100 състезания с дъщеря ми, смятам че имаше 1 отсяваща задача и това беше 23та. Нито е било по-трудно, нито по-лесно останалото. На деца от МГ не им е стигнало времето за някоя подточка... това са деца с доста опит и с добро темпо. Това ми е показателно, че не е било много лесно. Голяма част от децата, които са решили всичко, не са доказали за хипотенузата срещу 15 градуса и това ще коства точки, защото не е теорема. Но в липсата на време, се налага да вземеш решение кое ще отнеме повече точки... Даже не ме вълнуват вече нейните точки, а статистиката. Ако има над 70 деца с 100 точки /както миналата година/ ще е била по лесна...
На 28ми вече ще можем повече да споделяме...

# 1 754
[При нас повечето деца' решили 23 не са доказвали това' ползвали са го наготово' но при условие ' че цялото подусловие е 4т ' предполагам това ще коства 1 или 2т

Общи условия

Активация на акаунт