Седмокласници 2020/2021 - Първа изпитна седмична тема - (14.06 - 20.06)

• 96 687
  • 2 002
  •   1
Отговори
# 1 245
Момичета, аз съм супер незаинтересована, но все пак да попитам: резултатите на 28 ли излизат и кога подаваме заявленията с желанията...
Темата е станала много емоционална, пък аз специално много добре си знам възможностите на детето, седем години плътно му вися на врата...

# 1 246
# 1 247
Кати, със сигурност не става по този начин приемът в СМГ, както и в поне още десет училища в София Grinning
Аз съм по-притеснена за утрешния изпит. Може би, защото аз самата съм далеч от математиката и не мога да го преценя колко знае
Кали, направо с директорката говори. Ей такива неща са ми необясними Sad
До 28-ми излизат
Според мен в случая на 24-та задача могат и да не се сложат кавички. Мисля, че попада в едно от изключенията за задължително поставяне на кавички на заглавие. Ще се радвам, ако някой компетентен се включи по темата. Така или иначе компютър проверява този въпрос и едва ли е настроен да отчита липсата на кавички като грешка

# 1 248
  • София
Аз се отказвам ... Хора, изтрещяхте!
Елитни, неелитни, амбициозни родители, смачкани деца...изпит за всяка гимназия ...
Къде пише да е за всяка гимназия? 80% от училищата са си съвсем обикновени СУ, въпреки гръмките паралелки. Защо е нужно да се кандидатства за тях? Синът ми с удоволствие би си останал в сегашното училище и нямаше да се напъва да влиза където и да е. Дъщеря ми искаше изкуства, държа си изпити, където трябва.

Понеже има деца, които ИСКАТ да си сменят училището. И ако са били по-упорити трябва да им се даде тази възможност.

Ами да сменят - от 1 СУ, например, 10 деца са отишли в езикови и пр. училища, обявява ги за свободни и първите 10 по успех от желаещите, ги приемат.
Неистови напъни и тревоги, за да се преместиш от 7-ро в 32-ро или от 119-ро в 134-ро.
Както и да е, вижда ми се нездравословна и порочна действащата система на подбор, ама каквото-такова. Ще го играем хорото.

# 1 249
  • София
Момичета, аз съм супер незаинтересована, но все пак да попитам: резултатите на 28 ли излизат и кога подаваме заявленията с желанията...
До 28-и излизат резултатите. От 5 до 7 юли се подават документи - редят се желанията.

molive, ще споделиш ли кой е твоят техникум?

# 1 250
  • София
Iseis, а казали познатият колко деца от СМГ ходиха на школа по Математика за подготовка за НВО или колко деца от СМГ са приети АК без доп./спец. подготовка ?!.... онези "нещастните деца с по 95+ т. на НВО"( по bashtatko) СМГ-деца (някои) ходят на БЕЛ само, за да си останат в училището.

bashtatko, не търсете изпитите на експертите, жестоко се лъжете, ако си мислите, че нещо зависи от тях.

Vox, Hug

Единственото, което знам след изпита е детето бе спокойно.  Не сме обсъждали подробности, не съм задавала въпроси.
След самия изпит са ходили "на гости" на г-жата по БЕЛ в школата, какво са обсъждали също не съм питала. За една грешка знам, дали има още ще разбера около 28ми.  Надявам се да разбера тогава, че детето ми е колкото се може по-"нещастно".
Училища не сме коментирали.

# 1 251
  • София
Не знам аз дали ще си сипя, но детето се е стреснало, че днес пак ще ПИЕ. Wink
Все едно е изпило една бутилка вино, а не 5 грама.
Мисля да взема "Крадец на ябълки" и да му сипя малко за НАЗДРАВЕ.Опита един път и  много му хареса.Преди НВО по БЕЛ не съм вземала,но сега ще опитам Simple Smile (пууу,каква майка!)

Ако ме четат пазителите на реда или слушат детето как го карам да пие заради изпита, 100% са ме затворили.
Моето си пи един сайдер вишна. И днес пак така - ММ е на банкет, а ние с децата ще полеем математиката, аз с нещо по градусово, те със сайдер.

Кати, линк към блога ми има в подписа, но последното качено е поезия (само то, другата си я кътам).

# 1 252
  • София
Провокира ме мнението на Баш Таткото по повод реализацията. Говорихме си преди време с приятелка (много добър лекар) за амбициите, предимно родителски. Та нейният въпрос беше: "Ти колко щастливи отличници познаваш?". И така си беше. Ако не успееш да балансираш между учението и социалния живот,  отличната диплома и златния медал просто ще си висят на стената.
С това не омаловажавам усилията на деца и родители. Но добра среда има и сред не най-титулуваните училища. Но ние просто не знаем за това. Навсякъде се тиражира успеха на ДЗИ, а никъде не съм видяла/прочела интервю с децата от най-високобаловите училища да кажат те какво мислят.
Успех на децата утре. Да са спокойни и да покажат най-доброто, което могат. Другото ще си дойде на мястото.

# 1 253
  • София
Iseis, а казали познатият колко деца от СМГ ходиха на школа по Математика за подготовка за НВО или колко деца от СМГ са приети АК без доп./спец. подготовка ?!.... онези "нещастните деца с по 95+ т. на НВО"( по bashtatko) СМГ-деца (някои) ходят на БЕЛ само, за да си останат в училището.

...
Ако децата от СМГ ходят на курсове по математика, значи не са уверени в знанията си. На пробни разбирам да ходят, но на курсове - не.
На български ходят, защото често точно бълтарският е определящ да си останат да учат в СМГ, а това за повечето там е мечта №1.
Лесно ги приемат и в АК.

# 1 254
  • София
Хайде, почти не остана, да заметем негативните емоции под килима /може и чипровски да е/ и да продължим ведро напред. Късмет, успех, спокойствие, адекватни квестори и нормална обстановка пожелавам от сърце! А за задачата, може два кораба да превозват контейнери с череши, като единият е срещу течението, а другият - по него. Но единият се разваля, екипажът трябва да направи "n" на брой консерви от продуктите. Другият кораб се връща да му помогне. За колко часа ще направят консервите? А ако решат да направят и вино - колко литра вода трябва да добавят, за да се получат "x" литра течност с 13%-но съдържание? Joy
За мен елитната гимназия е тази, която ще накара сина ми всеки ден да ходи с желание на училище. Тази, в която ще срещне Преподавател, който да го вдъхнови. Тази, в която ще срещне евентуално най-добрия си приятел. Тази, която ще го отведе до многото хубави "първи неща" в живота и която ще му предложи изпитания, които ще му помогнат да израстне като човек. Кое е това училище  - не знам все още, след излизането на резултатите ще обсъдим с него и ще отидем до тези, които той си мисли, че са неговите "Топ".

# 1 255
  • София
green_dawn, къде си с гьостерицата?????
Побеснях!
Скрит текст:
Току що изпиука ел.дневник с двойка.
Хич не съм от хората, които "скачат" на учителите за ниски оценки, напротив - като не знае, нека има двойка.
Ама точно в тази седмица ли трябваше да бъде изпитван и точно между двете НВО-та?
Или ако се случи това изпитване другата седмица, ще бъде края на света?
И сега счупените парчета от този т.нар. учител, ще трябва аз да ги събирам и сглобявам!
Не, че не се е случвало и друг път... ама между двата изпита е за първи път.
Отивам да прибирам сина....
Стискайте палци да не се отбия някъде за един елегантен гранатомет по път.

Враяк каза, че и неелегантната версия ще свърши същата работа.
Ако тръгнеш да купуваш сигурна съм, всички ще се включим с помощи за плащането...

Като чета ,че всеки оценител има различни модели,по които го прави,то на едни може да отнемат точки,на други-не.
Важното е,че резултати не могат да се коригират и каквото е това е Simple Smile
Май е време да превключим на математическа вълна!
Успех на всички деца утре Simple Smile
п.с.Kally May,нашата класна каза,че има заповед от директора да не се правят контролни и не се изпитва в седмицата на НВО.Провери!

И при Вряк една от учителките е планирала да изпитва днес. Но аз му написах бележка за днес със семейни причини, и през ум не би ми минало да го пусна точно сега. Не толкова, че ще се впечатли от изпитване, но защо е нужно!? По-добре просто да си отспи... Нищо не прави, не преговаря, играе с кучето и се бори (безуспешно, както и аз) с желанието му да ползва за тоалетна всяко място от апартамента с изключение на пелените.

И... цял ден нямаме вода! Тук копаят от маса време, явно са спукали някаква тръба. Софийска вода научиха от мен може би 3 часа след спирането на водата.

# 1 256
  • София
Задача за работа - кой на колко череши ще изчисти костилките...
Е може ли толкова непълно условие да даваш?
И с изчистените череши кой колко ракия ще свари и ще стигне ли времето за да е готова в края на деня за да се полее НВО-то.

И колко дестилирана вода му трябва да я разреди до 50 градуса Simple Smile Така че ланските Стоян и Иван пасти да ядат, с черешов пълнеж.

# 1 257
  • Някъде на край света
А за задачата, може два кораба да превозват контейнери с череши, като единият е срещу течението, а другият - по него. Но единият се разваля, екипажът трябва да направи "n" на брой консерви от продуктите. Другият кораб се връща да му помогне. За колко часа ще направят консервите? А ако решат да направят и вино - колко литра вода трябва да добавят, за да се получат "x" литра течност с 13%-но съдържание? Joy

Да не се чудим кой ще пише условията за задачите следващата година. Ако някой от МОН следи БГ мама, веднага се взел beb4o да твори тематични задачи. В една задача ще събере целия изучен материал за 3те години прогимназия. Simple Smile

# 1 258
  • у дома...
И с изчистените череши кой колко ракия ще свари и ще стигне ли времето за да е готова в края на деня за да се полее НВО-то.

И колко дестилирана вода му трябва да я разреди до 50 градуса Simple Smile Така че ланските Стоян и Иван пасти да ядат, с черешов пълнеж.
И за колко време една средностатистическа БГ-мама ще изпие произведеното за 24 часа количество? И колко още ще трябва да си закупи за периода между подаване на желанията и излизане на първото класиране.

# 1 259

JoyJoyJoyJoyJoy

Общи условия

Активация на акаунт