На море 2021 г. северно от Каварна

• 23 767
  • 280
  •   1
Отговори
# 270
Времето е на късмет. По принцип там втората половина на юли е най-добре.
Ние миналата година бяхме края на август началото на септември. Времето беше разкошно, но морето беше бурно, иначе водата топла. Заради малката няколко пъти ходихме до Малкото море. За нея голям разкош.
Преди години пак сме били по това време и винаги е било страхотно.
Били сме и юйи за мен тооеа е любимото морско време заради дългия ден. За съжаление не винаги има възможност за отпуска тогава.

# 271
  • В градината...
Миналото лято /както и по-миналото/ морето се обърна на няколко пъти. Така беше по цялото Черноморие, но на север от Калиакра се усети най-много, защото е доста открито. В тези дни /тогава водата става студена/ ходехме на плаж на Болата или на Херос - под Каварна. Беше идеално. Всеки ден на различен плаж. Според времето. А на Болата не е онази навалица, която беше преди години, няма ги вече чадърите и заведенията. Там е идеално за плуване. Може и да съм писала в тази тема, че за северното Черноморие си трябва специална нагласа - не е като да си на море в типичните ол инклузив курорти /не че стъпвам в тях/. Но пък веднъж свикне ли човек, се влюбва.

# 272
  • под тепетата
Мъжът ми сподели, че има промени в плажа на Крапец. По пътя отляво покрай дюните са сложили  колчета и няма да допускат лагеруване.

# 273
  • В градината...
Да, от общината са сложили колчета, заради румънците.

# 274
И аз съм влюбена вече 6-та година в този район, сърцето ми е там.
Къщата ни е в Каварна, но когато ходим да лятната отпуска всеки ден сме на различно място, въпреки мрънкането на мъжа ми, той иска да паркира колата и да не се налага да я кара. Херос, Болата, Езерец, Шабла - обожавам ги.

# 275
Когато бях студентка, един път се изтърсихме половин автобус студентска компания в Шабла и много добре помня, че си казах ега ти умрялото село, как може някой да живее тук Joy
Сега с моя мъж оглеждаме обяви точно за Шабла с идеята когато той се пенсионира, да се преместим там, и ходим всяко лято по няколко пъти.

# 276
  • В градината...
Доста поскъпна в Шабла. Преди 8-9 години имаше къщи за по 12-15 хиляди лв. За основен ремонт, разбира се. Все още в района може да се срещне някое празно място на относително разумна цена. Ние миналото лято най-после си завършихме бунгалото.

# 277
  • Най-красивата страна

Крапец-разкошно място
Много дълъг,широк плаж.
Фин,златист пясък.
Чиста вода
Естествени дюни.
Дъното е плитко в началото.
Няма шумни заведения,няма много хора,няма бетон
Наблизо е Дуранкулашкото езеро.
Разходете се до острова в езерото и археологическия комплекс.Има пътеки,мостчета...интересни птици
Има и заведение,където може да хапнете.

# 278
Няма много хора в Крапец?! Да бе, извън сезона...Най-посещаваното място на най-северното ни Черноморие! Горичката и не само нахакана с каравани. Много румънски паркирани отрано и даващи се под наем. Но може би тази година ще е различно, предвид, че са сложили колове, за да ограничат къмпингуването, качуленето по дюните и в гората. Въпреки, че вече имало отрязани.

# 279
  • Somewhere over the Rainbow
Здравейте! Това лято с любимия решихме да летуваме за десетина дни по северното черноморие. Никога не съм стъпвала там и не мога да реша как да организирам нещата. Досега винаги сме отсядали на първа линия до плажа и не си представям как ще станат нещата с пътуване до плаж всеки ден. Моля, помогнете ми с примерни предложения къде да отседнем и кои плажове са хубави и наблизо! Двама възрастни сме, не държим да има заведения, а по-скоро да се насладим на спокойствие и красиви гледки.

# 280
Здравейте, има значение и какъв е бюджетът ви. Конкретно място не мога да препоръчам, защото си имаме наше и не сме отсядали.
В Каварна точно на плажа има хотел, но не мога да дам отзиви, а плажа там не харесвам.
В съседното село Топола има няколко комплекса и май осигуряват транспорт. Плажовете там са хубави, ние харесваме Херос.
В Езерец има къщи за гости и плажът е уникален, но пътят до него е кофти.
На Крапец плажът също е хубав.
В Шабла има къмпинг с бунгала точно до морето, но не знам в какво състояние са сега, преди бяха мизернички. Плажът на Шабла също ни харесва.

Общи условия

Активация на акаунт