Професионални серии за коса 148

• 61 829
  • 785
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте и от мен Simple Smile Отделих вдин час да ви прочета 😁 Та имам питане - моята коса е мнооого тънка, не е гъста и се омазнява сравнително бързо в корените, а в краищата стои суха. Особено сега в жегите и с тази влага постоянно стои бухнала. Искам да попитам какви продукти ще ми препоръчате? От силната хидратация бухва, от протеина стои суха. А като спадне и направо ми се вижда скалпа. Започна и да пада изключително много. Да спомена, че се боядисвам(светло кестенява). Вмомента не използвам сешоар, нито преса. Косата ми е къдрева.

Вмомента имам Kerastase Extentioniste - шампоан, балсам и серум
Kevin Murphy - Angel rinse балсам за боядисвана коса
Alterna Bamboo - маска за блясък
Moroccanoil light - олио
Апивита - шампоан за косопад

Поръчах си и Еластайзер,  L‘alga шампоан и маска и  Biolage ScalpSync ампули за косопад. Но ми се струва, че нещо липсва.
Гледам, че коментирате Oway i Marrakesh. Но са ми доста непознати.

# 466
Miss от продуктите които имаш нито един не е за твоята коса.
Екстеншънист за горещото време и върху къдрава коса...ефект кошница или нещо подобно.
КМ балсамът е много тежък за тънка коса
Алтерната,предполагам нощната маска,още по-тежка
Олио на къдрава коса...аз съм против,но въпрос на вкус и предпочитания
Лалгата ще ти е тежка,така си мисля
Еластисайзъра по-добре го ползвай преди протеин,който всъщност нямаш.Та какво липсва? Протеин.
Ползвай леки продукти щом косата ти е тънка,не я натоварвай излишно,затова ти увисва косата.В жегите ползвай балансирани към протеинови маски/балсами по-често.Шампоани,наблегни на т.нар. медицински,не си утежнявай косата допълнително

# 467
  • Варна
LoLo30 Уау Confused темозащита, Маракеш и за капак капките на Oway....Не ти ли идва малко множко? Аз бих нанесла Маракеш и после малко термо смесено с капките. Маракеш е протеинов,термото за блондинки е хидратиращо. Капките го обогатяват и става прелест.
Не мисля,че е опция да нанасяш Маракеш всеки ден,виж капките може. На суха коса дават страхотен блясък само дето ароматът им хич не е летен.

# 468
Има ли някой доволен от този спрей на Керастаз, как го ползвате? Уж е олио за блясък и плажни вълни, но нещо не го разбирам. Слагам малко- никакъв ефект, слагам повече - ефект мокро/мазна коса, че и заплитаща се. 🙄 Шампоана и маската от серията като че ли биват, но и те не са като да си струват парите особено.

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 08:56 от tuali

# 469
tuali За мен този спрей на Керастас е изключително несполучлив продукт. Хем мазна, хем суха ми правеше косата. Не плажни вълни, а плажна метла ми докарваше.

# 470
А, точно! И аз се чудех как хем може да изглежда мазна, пък същевременно да се заплита на топки от сухота?! Добре, че взех само травъл размера... Ще видя дали на самите краища само ако слагам  нещо ще се промени...

# 471
  • София
LoLo30 Уау Confused темозащита, Маракеш и за капак капките на Oway....Не ти ли идва малко множко? Аз бих нанесла Маракеш и после малко термо смесено с капките. Маракеш е протеинов,термото за блондинки е хидратиращо. Капките го обогатяват и става прелест.
Не мисля,че е опция да нанасяш Маракеш всеки ден,виж капките може. На суха коса дават страхотен блясък само дето ароматът им хич не е летен.

Ох, ами... извинявам се за невежеството си Sweat Smile ама наистина ми е много трудно все още да разбера кое е протеиново, кое е хидратиращо.. Grin и ви се възхищавам тук  колко сте запознати със сериите и с грижата за косата. Отново благодаря за съвета! Ще смесвам термото с капките значи. : )  А има ли опция в която може да се комбинират хидратиращи с протеинови продукти? Например в едно миене шампоана протеинов, маската- хидратираща или обратното или не е много Окей така? Питам в случай,че не успеем да се разберем с протеиновата серия дали мога да я комбинирам с хидратиращата и така да й притъпя ефекта (суха,щръкнала коса) Smiley

# 472
  • София
Можеш да ползваш протеин и после хидратация но не и обратаното.
Тоест схемата е
Протеинов шампоан и след него протеинова маска/хидратираща маска
Хидратиращ шампоан и след него ходратираща маска.

Моята коса е тънка но бая изтощена и не се разбирам добре с протеин, но открих два по-меки протеина които препоръчвам за изтощени коси недолюбващи протеин:
Kerastase therapiste
Oway rebuilding

Иначе другите ми протеини често ги комбинирам с хидратиращи маски.

Но с някои не мога да се рсзбера - например след Lalga шампоан/ Morroccanoil шампоан косата ми е като след веро.

# 473
Miss от продуктите които имаш нито един не е за твоята коса.
Екстеншънист за горещото време и върху къдрава коса...ефект кошница или нещо подобно.
КМ балсамът е много тежък за тънка коса
Алтерната,предполагам нощната маска,още по-тежка
Олио на къдрава коса...аз съм против,но въпрос на вкус и предпочитания
Лалгата ще ти е тежка,така си мисля
Еластисайзъра по-добре го ползвай преди протеин,който всъщност нямаш.Та какво липсва? Протеин.
Ползвай леки продукти щом косата ти е тънка,не я натоварвай излишно,затова ти увисва косата.В жегите ползвай балансирани към протеинови маски/балсами по-често.Шампоани,наблегни на т.нар. медицински,не си утежнявай косата допълнително

Благодаря за отговора. Но като ползвам протеинови и стои като метла. С тези за обем също... Бихте ли ми предложили балансирани шампоан и маска? На Алтерна не е нощната. И нещо за краищата, понеже ако не сложа и е ужас. Тук е изправена.

# 474
Към леките протеини
Аз бих добавила и серията на Давинес с леща за изтощена коса.

# 475
MissRedLips, Балансирана серия, от която аз съм много доволна и препоръчвам е Керастаз Генезис (прозрачния шампоан е по-лекия вариант). Моята коса не е тънка, по-скоро е нормална, но много бързо се омазнява в корена и надолу стои бухнала като пудел сега в летните месеци.

# 476
Ако на някой му е необходимо, код KNY15 дава 15% отстъпка при поръчка от Арлен.

# 477
Дами препоръчайте термозащита под формата на спрей
Умувам дали да подновя WOW DREAM COAT не съм сигурна дали му е достатъчна защита?

Алтерна iron spray ми се струва , че съм чела хубави мнения

На Сух термозащитен спрей Alfaparf Style Stories Thermal Protector не ми допадна силата на аромата ( и въобре с аерозоли мяй не се разбирам ) https://www.zlatnaribka.com/alfaparf/stilizanti-style-stories/su … -protector-200-ml

Някой ползвам ли е на WOW - DREAM FILTER Pre-Shampoo Mineral Remover https://www.colorwowhair.com/us/dream-filter-hard-water-hair-tre … mpoo.html#608=280 видях, че обсъждате новата серия на Лореал ( Метал ) с другата тема и си спомних за този продукт.

# 478
Kerastase discipline термик - спрей. Влюбена съм в него. Аня го беше препоръчала някъде назад. Наистина отнема голяма част от фриза и после много лесно оформям с четка и сешоар. Напоследък всяко миене на косата завършвам с него и капките на Oway.
Видяхте ли, че ще пускат нови серии на Лалга?

# 479
  • Габрово
Момичета,какви продукти за коса се ползват,когато има много влажен климат?

Общи условия

Активация на акаунт