С какво ви дразнят свекървите? – 128

• 30 477
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Според мен майката е трябвало да се намеси и на въпроса "кога ще дойдеш?" да каже: "Когато дойдете да я вземете." И да се приключва.
Аз така отговарям, когато ми казват, че трябва някой път да отидем на гости. Не свекърите, други хора.
Зная колко малко хора са гостолюбиви и наистина го имат предвид, но те знаят как се кани и посреща. Обаче защо трябва да се говори нещо, което нито го мислиш, нито планираш? Някаква криворазбрана куртоазия?

# 106
Ще кажа на детето, че уговорки, които не са минали през мен, не са уговорки.

# 107
  • София
...
Някаква криворазбрана куртоазия?
Най-вероятно. Само че децата са буквалисти, а свекървата или го е забравила или не я интересува.

# 108
Какво значи: "знаят как се кани и посреща"!?
Вие само с писмени покани ли си ходите на гости и с 5-степенно меню?
Когато е по специален повод добре, но иначе? Нали сте близки хора, не може ли уговорка набързо по телефона и отскачане просто да се видите, на приказки, кафе или бира...
Как пък всички все от кралски произход, ейй... Wear Crown

# 109
Аз така отговарям, когато ми казват, че трябва някой път да отидем на гости. Не свекърите, други хора.
Зная колко малко хора са гостолюбиви и наистина го имат предвид, но те знаят как се кани и посреща. Обаче защо трябва да се говори нещо, което нито го мислиш, нито планираш? Някаква криворазбрана куртоазия?

Напълно разбирам написаното. Какво значи "някой ден ни елате на гости"? Ако наистина искам някой да ми дойде на гости, казвам "Заповядайте у нас в събота в 19 часа" например. Всичко друго са празни приказки.

# 110
  • София
Какво значи: "знаят как се кани и посреща"!?
Вие само с писмени покани ли си ходите на гости и с 5-степенно меню?
Когато е по специален повод добре, но иначе? Нали сте близки хора, не може ли уговорка набързо по телефона и отскачане просто да се видите, на приказки, кафе или бира...
След като някой ме е поканил предварително, не аз да съм се самопоканила (опазил ме Господ) или да е станало инцидентно, очаквам да не е на бонбони, солети и сок. Същото се отнася и когато аз очаквам гости, дори да няма конкретен повод. За каненето - по-назад съм писала какво имах предвид. Не да ме канят с "трябва да дойдете някога у нас".
Скрит текст:
Имаше в темата "Обичате ли гости" един пример, който още помня - авторката и мъжът й са канени настойчиво от съседите си и накрая отишли на гости. Сьомга, скариди и накрая онези показали касова бележка и поискали половината сума (или беше без бележка, не съм сигурна)

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 15:01 от Cuckoo

# 111
  • Mediterraneo

Моите от малки са наясно точно с това. Ама този казал, онзи обещал, няма такива! И до ден- днешен малката се съобразява с това, че и голямата все още, а е вече на 16. Последно с едно ходене до град на стотина км с приятелка, уговорихме се с майка й и чак тогава децата помежду си.

# 112
  • при късмета
Отново не четеш. И майката и детето са били, когато бабата е обещала. Така, че уговорката колкото е минала през детето, толкова и през майка му.

На мен звъни майка ми като иска да вземе детето, но детето започна от известно време да звъни направо на баба си, ако иска да отиде. Нас само ни уведомяват кога да го заведем. Ако му е щукнало като съм вкъщи, пита преди да звънне на баба си, но се случва и да му дойде идеята самосиндикално и да пита когато вече е говорил с баба си. Ама вече е голям де, много зависи каква е възрастта на детето

# 113
Охх,как се бях притеснила,че няма какво да се обсъжда пък то нова тема 😁😁😁

# 114
  • София
Има развитие при нас. С най-голямата си наглост звъннаха на сина си днес да го помолят да я докара... Не знам колко пъти трябва да се повтаря едно и също, а именно, че такъв вариант няма. Та утре щели да дойдат да я вземат. Не знам, не мога да им вляза в главите на тези хора, не ги разбирам изобщо...

# 115
Има развитие при нас. С най-голямата си наглост звъннаха на сина си днес да го помолят да я докара... Не знам колко пъти трябва да се повтаря едно и също, а именно, че такъв вариант няма. Та утре щели да дойдат да я вземат. Не знам, не мога да им вляза в главите на тези хора, не ги разбирам изобщо...
Важно е че ще дойдат. А ти можеш да им кажеш че не е хубаво да карат детето да се надява

# 116
  • София
О, като отидем и ние живот и здраве със сигурност ще си поговорим.

# 117
  • при късмета
По-скоро утре като дойдат е момента, според мен. Ако отложиш, ще се повтаря до безкрай. Обясни, че това е последния път, в който се прави компромис при уговорка, дооточняване и пак опити да извърши и вие да я закарате. Ясно кажи, че очакваш, че нещо като е казано, значи е казано и се разчита на него

# 118
  • София
Те ще дойдат да я вземат и потеглят на обратно, не знам дали ще има време, а не искам да претупвам нещата, а и най-вече не искам да говоря с тях пред нея.

# 119
Sea.sea,утре е време за разходка с децата😉

Общи условия

Активация на акаунт