С какво ви дразнят свекървите? – 128

• 30 506
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Върнах се, защото да не ми се сърдят, ама те пак сърдити 😃 а за готвенето наистина нямаше време, то докато го нарежа, да се свари, да изстине ще мине 1 час и за това предпочетох да го сложа да се вари и да отида при тях, ама те не можаха да не изчакат
А защо не са се обадили от предния ден поне, че ще идват, разбра ли се?
Приятелят ти да се оправя с тях, да им обяснява как майката има задължения първо към детето си, а после чак към непоканените от нея гости.

И аз попитах същото, предната вечер майка му нищо не ми каза, цяла вечер слушах за времето, за колежката и и всякакви неща, на другия ден час по-рано ми се съобщава, че трябва да посрещам гости. Тя попринцип така си прави, всичко и е в последния момент и не я интересува нищо.

# 151
Като се отделите, ще се оправите.

# 152
  • София
Тя е казала здрасти и че ще дойде след малко. Те са си тръгнали. Свекървата не разбрах там ли е била. Ако е била там, може въобще да не са се разсърдили, а авторката да се притеснява.

# 153
  • София
tays изрази точно и моите мисли. Дяволът е в детайлите.
Това дете през час ли яде? И ако родата е била там в 16,30, а майката се е прибрала в 18,30 и е хукнала да готви?
Описва ги, че са се изнесли тихомълком, а какво точно следваше да направят? Едно готвене не е 10 минути.
Свеки е в своята къща и може да кани когото поиска. Плюс това - в провинцията гостите обикновено се организират по-лесно и без особени ангажименти, поне такова е моето впечатление.
Много некоректно авторката да се изкарва, че ги ПОСРЕЩА, след като очевидно е липсвала от къщата и не е свършила нищо. Все пак детето е И на приятеля й, а са дошли негови роднини.
Който е притеснен материално, а не иска да живее със свеки - не прави деца.

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 13:21 от Cuckoo

# 154

И аз попитах същото, предната вечер майка му нищо не ми каза, цяла вечер слушах за времето, за колежката и и всякакви неща, на другия ден час по-рано ми се съобщава, че трябва да посрещам гости. Тя попринцип така си прави, всичко и е в последния момент и не я интересува нищо.
Нея като не я интересува, не знам защо пък теб трябва да те интересува.
Да, ядосала си се, оправдано, че те поставят в неловка ситуация, но да му мислят режисьорите на ситуацията. Може би ще им светне някоя лампичка и за друг път няма да постъпват по този начин.
Имам предвид свекървата и приятеля ти, в случай, че той одобрява действията на майка си и на гостите.

# 155
Аз мисля, че истинският ти проблем, е че живеете с алкохолик. Между другите неща го спомена, но това е сериозен проблем, още повече с дете в картинката.

# 156
Редно е да те уведомят предварително за гостуването, не в последния момент. На каква възраст е детето?
На 11 месеца. А за алкохолизма, преди 7 месеца и взеха книжката, хванаха я с 1,8 промила, осъдиха я. Тя продължава с пиенето, само че не пие твърд алкохол както преди ами пие бира, уж се крие от нас ама ние все я хващаме в крачка, не се къпе, а работи в кухня, често припада заради кръвното. Ядосвам се и за това, че като цяло в нейния дом чистене, пране и плащане на сметки са мое задължение. Сина и пазарува за нас и за малкия, както и готви за нас (аз готвя за детето) тя пари не дава и не прави нищо, защото все е изморена. Ако почива спи до 12 часа, пие кафе и излиза навън. Яд ме е и че с приятеля ми сме си организирали добре нещата, помагаме си, справя ме се, разбира ме се, не я товарим с нищо, а тя това нещо всякаш не го разбира.

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 13:28 от Пипито

# 157
Е ако веднъж изяде готово пюре, няма да е края на света. Следващия път го ползвай този резервен вариант Simple Smile

# 158
  • София
Скрит текст:
tays изрази точно и моите мисли. Дяволът е в детайлите.
Това дете през час ли яде? И ако родата е била там в 16,30, а майката се е прибрала в 18,30 и е хукнала да готви?
Описва ги, че са се изнесли тихомълком, а какво точно следваше да направят? Едно готвене не е 10 минути.
Свеки е в своята къща и може да кани когото поиска.
Скрит текст:
Плюс това - в провинцията гостите обикновено се организират по-лесно и непринудено, поне такова е моето виждане. Също така е некоректно авторката да се изкарва, че ги посреща, след като очевидно е липсвала от къщата и относно посрещане не е свършила нищо.
Който е притеснен материално, а не иска да живее със свеки - не прави деца.
А, с това съм 1000% съгласна. В конкретната ситуация не виждам вина на свекървата. Поканила си е гости, посреща си ги... Не тя привиква авторката, а гаджето. Вината за тази ситуация е негова.

# 159
Такова неканено идване на гости наистина е доста обичайно на село и в малките градчета, а за мен е напълно неразбираемо. Този номер с натрисането ми го е правила свекърва ми и може би затова взимам темата присърце. Седя си аз на двора, зле ми е, не мога да се мръдна
Скрит текст:
след химиотерапия
, свекърва ми отлично знае и ми води трима души гости, нейни роднини, от тях двама непознати!
Е, останах си където си седях и стана много неловко за всички.

# 160
  • София
Ох ,Божееее.... Повикал я да видят ТЯХНОТО дете. Или е само нейно и той трябва да иска разрешение в писмен вид месец преди това?

# 161
  • София
Той може да показва детето лично. Да го вземе един ден да го гледа и да го води на всички роднини ако иска.

# 162
  • София
Ох ,Божееее.... Повикал я да видят ТЯХНОТО дете. Или е само нейно и той трябва да иска разрешение в писмен вид месец преди това?
Явно не е заради това, след като тя е оставила детето при тях, а те пак са се разсърдили. А иначе разбира се, че не му трябва разрешение, за да видят собственото му дете. Взема го и го води, или се разбира с тях кога ще си е вкъщи, за го видят... Мъжът ми никога не ми е искал разрешение, за да заведе детето ни при роднините си. Това е абсурдно направо.

# 163
Аз не разбрах, тя е оставила детето при роднините в хола, да речем. Отишла е в кухнята за колко 5 -10 минути и като се връща тях ги няма, а 11 месечното бебе е оставено само ли?

# 164
Не разбира се, не съм против да гледат детето, против съм, че може да ми се каже ден предварително, а не час по-рано. Все пак не съм на повикване. А иначе свекърва ми беше там и тя си тръгна с гостите, дойде си към 20:00 и отиде в спалнята си, не се показа повече. За това мисля, че ми е сърдита също и другите гости тей като звънях да се извиня за ситуацията, но никой не ми вдигна нито ми се върна обаждане.

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 13:39 от Пипито

Общи условия

Активация на акаунт