Фентъзи и фантастика - 22

• 34 348
  • 705
  •   1
Отговори
# 210
да, и аз съм забелязал че Холивуд като цяло не обича червенокоси актьори и не мога да си обясня защо. Никол Кидман, Софи Търнър, Ема Стоун Тревър Стинсса сред малкото изключения.  Впрочевм Софи Търнър и Ема Стоун се боядисаха, което въобще не е щадяшо за косата.
Лично на мен червенокосата Никол Кидман много ме кефи, за мен пък червеният цвят е cool

# 211
  • Майничка
Никол Кидман червенокоса ли е? В "Банда BMX", като дете, си беше баш руса.
Еталон за червенокоска ми е Джулиан Мур, но на нея си й личи и по кожата, че е натурална такава.

П.П. Обаче, като се замисля, нали червенокосите били само 2-3% от населението, логично е пропорцията да е сходна и сред актьорите.
Сещам се още за Майкъл Фасбиндер, Майкъл Хол, Рупърт Грийн, Одри Фльоре.
Периодично червената коса идва на мода (не само в киното), вероятно скоро пак ще се завърти.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 17:57 от gargamela

# 212
От години я знам с червена коса.  

Достатъчно е да споменем Приложна Магия и Батман завинаги. В Мулен Руж също е червенокоса. отвреме-навреме се изрусява.

https://www.btv.bg/movie/action/movies/batman-zavinagi.html

https://Https://-reklamen-spam245-/pictures/2004/22958/goran-vis … -prilozhna-magiya

обикновено я описват като "червенокоса прелъстителка"

на половината снимки тя е с някакъв особено нюанс - между русо-червено, а на някои се боядисва  в топло-кафяво.
Скрит текст:

преди години Дина Майер бе известна червенокоска, но тя остаря и вече не я дават.

иначе за червенокосите май се смята че са "фатални жени"

За Дж. Мур не се бях сещал, но навремето Джилиян Андерсън ми бе любимка в старите Досиета Х. Обаче и тя се изруси... Сега се сетих и за Кристина Хендрикс.

Обикновено Никол Кидман я дават в топ  8 на известните червенокоси актриси, сетих се за нея защото ми е любимка-

https://dariknews.bg/v-snimki/ognenite-chervenokoski-na-holivud-galeriia-23678/23 -- Eто тук какво намирам. Актрисата Никол Кидман е родена с естествено червено. С годините цветът на косата й се променя към ягодово -русо.За естествени червенокоси са посочени също Марша Крос, Джейсика Честейн, Джилиян Мур, Линдзи Лоън.
За сметка на това Ема Стоун и Софето се боядисвали - били естествено руси. Същата работа и със Синтия Никсън

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 20:38 от Лорд Сняг

# 213
  • Майничка
Мдамм, грешно съм запомнила, значи. Ето я, не е баш русо 😀:

# 214
Скрит текст:
това е мое би най яката й снимка на която съм попадал.  Не е най-типичното червено има оттенък на кафявото, но какво да се прави

Относно холивудските актриси-  спам.
Скрит текст:

Ако не съм го споменавал Никол Кидман ми е една от най-любимите актриси в Холивуд.Да, съзнавам, че е доста "пипната" но ми харесва и като човек - няма някакви изхвърляния като повечето актриси. също така  ми допада Денис Ричардс, която като изключим момента по самият развод не съм я чул да ни занимава с това какви простотии е вършил Ч.Шийн (а той не е цвете). За разлика от Брук Мюлер и другите му жени тя си запази приятелските отношения с него и дори по едно време отглеждаше дъщерите от другата му жена.
С добри впечатления съм от Мила Йовович, Станка Катич, Горан Вишнич..... Четох някакво интервю на кака Мила, че и било трудно създаде приятелства в Холивуд и че това се дължало донякъде на славянския й произход. Предполагам, че същото се отнася и за другите двама които изброих - правят ми впечатление тих и скромни хора. Колко души от вас знаят, че Горан Вишнич е женен? а с браковете на Клуни или Анджелина Джоли пропищя светът. Дори актьор като Джим Кавизъл, който не бие тъпаните всеки ден около себе си, макар да е достатъчно известен и може да си го позволи ми е симпатичен. или - като Ед Харис и Даниел Дей Луис.
Точно на обратния полюс съм за Анджелина Джоли, която се държи все едно е някаква богиня. Сутрин и вечер медиите ни занимават с нея, с това как отишла в Босна, с  това как се оженила за Брад Пит, как го развела  с Джен Анистън, как си осиновила цял отбор със сенегалчета, как се развежда с Брад Пит, а той насилник....айде стига вече. Ако за три дни няма новини за Анджелина Джоли ще похваля вестниците. Останав с впечатлението че тя е и доста злобен човек.
Иначе ако говорим за красиви актриси харесвам също и Кийра Найтли и Оливия Уайлд. О.У обаче ме дразни напоследък - пропусна доста шансове да запише по-сериозна роля след "Хаус" (изключвам "Rush").
Виж на Кийра съм и голям фен - гледам я още от "Ритай като Бекъм" или някъде там.
В крайна сметка сме почти набори с нея. Особено ми хареса как се представи в "Игра на кодове". Излезе от комфортната си роля да играе девойки от 18 век.
От по-възрастните актьори най- ме кефи С.Сърандан - адски е умерена в изказванията си. уважавам и Р.Редфорд, който многократно е помагал като продуцент на малки независими играчи, и Ед Харис и пр.

Едит - ако трябва да направя една класация на жените в Холивуд които ме дразнят с нео-либералното си поведение (и само афиширане)

това са
Скрит текст:
Анджелина Джоли
Меган Маркъл
Тейлър Суифг
Лейди Гага
Майли Сайърс
за мъже най-много ме дразнят
Скрит текст:
Де Ниро и Шварценегер. Не могат да разберат кога да спрат, и че прекаляват с политическите изцепки и стават смешни. Шварценегер преди ми бе любимец, откато  почна с политика да се занимава - спрях да го гледам. А с историите около гувернатката съвсем се о--а. Да мами две жени.
и Мел Гибсън ми падна в очите, а като актор много го харесвах. Каквато и да е рускинята, няма право да я бие.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 23:22 от Лорд Сняг

# 215
Левски е бил червенокос. Поне според описанието дадено от Иван Вазов. Ако наистина е червенокос,това означава че има скандинавска или германска кръв.

# 216
  • София
Като става въпрос за червенокоси - прочетох тези дни Лунатион на Маас. Хареса ми повече от трона и дворовете, макар че пак си е за тинейджъри.

# 217
На мен Анджелина ми изглежда луда (не заради политически убеждения) - има нещо ненормално в поведението й от край време.

От червенокосите харесвам Демелза Полдарк, обаче не съм сигурна дали това е естественият цвят на актрисата Елинор Томлинсън. Наскоро прочетох книгата "Демелза" - там героинята е чернокоса, така че явно не се е боядисала заради ролята. Впрочем отлична екранизация, де да бяха всички такива!

Кажете нещо за Ади Лару - заслужава ли си? Мисля да я поръчам скоро. Продължавам с Цветовете на магията (от същата авторка) и май ще ми дойде малко детска.

# 218
  • Майничка
Левски е бил червенокос. Поне според описанието дадено от Иван Вазов. Ако наистина е червенокос,това означава че има скандинавска или германска кръв.
Чисто генетично, скандинавската и германската "кръв" идват от едно място, от което идват и доста други рижавеещи визии, не само в днешна Европа, а и, примерно, в Китай и Тибет - например при уйгурите. Древните скити или сака, тохарите, юезците също са описвани със светла коса и очи.

# 219
Аз си мислех, че червенокосият ген е келтски, сега виждам и в Русия една концентрация:

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 15:02 от Одри ♡

# 220
На мен Анджелина ми изглежда луда (не заради политически убеждения) - има нещо ненормално в поведението й от край време.

От червенокосите харесвам Демелза Полдарк, обаче не съм сигурна дали това е естественият цвят на актрисата Елинор Томлинсън. Наскоро прочетох книгата "Демелза" - там героинята е чернокоса, така че явно не се е боядисала заради ролята. Впрочем отлична екранизация, де да бяха всички такива!

Кажете нещо за Ади Лару - заслужава ли си? Мисля да я поръчам скоро. Продължавам с Цветовете на магията (от същата авторка) и май ще ми дойде малко детска.
В момента чета Ади Лари, засега ми харесва, но съм още в началото. До 68 страница.

# 221
  • България
Ох, тия рижи оттенъци.
Според майка е цвят на старо злато, но нали ми е майка. Grinning
Рядък кадър с естествената ми коса, дъщеря ми и брат ми от преди мноооого години.
Скрит текст:
А откъде идват рижите ми гени - имам много предположения.
Ето най-близките ми древни популации. Давам и линк към сайта.
Скрит текст:
С най-древните кости:

https://mytrueancestry.com/en
Още съм на първа част от "Сянката на Инквизитора" на Джийн Улф. Чета я някак на тласъци. Има много увлекателни моменти, а някои не чак толкова.
Като цяло е интересна, но не е от книгите, които чета на един дъх.

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 12:13 от МоарейнД

# 222
За пръв път чувам за такова нещо
"Ти гледа ли добре? Запомни ли хубаво? Около двайсет и пет годишен, рус, сивоок, мършав, средна ръст и с черно сако. Иди на другия хан! Най-много гледай очите: сиви, много сиви — гълчеше Али чауш наставително, а очите му играеха на четири и забележваха кой минуваше край хана и кой влязваше в него."
Вазов, "Апостолът в Премеждие"

когато се е подстригал за хайдутин, съм чел че е "отрязал русите си коси"

според мен косата му е нещо средно между руса и кафява и то в късните години. В ранните е такава

освен това не само хората със скандинавска или германска кръв имат червени коси. Никол Кидман напр. е австралийка. много от канадците са светлокоси и т.н.

Едит - интересното е, че на първият портрет Апостола е със сини очи.

Втори едит - ето още едно описание на Левски, пак по Вазов

Другарят му, напротив, рус, белолик, без брада, малко приличаше на италианец, а още по-малко на италианец от Калабрия; той имаше по-успокоителен вид, носеше късичка синя, блуза, сини широки панталони и плитка капелка на главата с втъкнато петлово перо — всички еднакво изхлузени и износени. Само краката му бяха в българска премяна — цървули. Очевидно те бяха италианци, работници по Хиршовата железница, която се строеше тогава, или пък от някоя каменоломница.
Скрит текст:
Хайде да си тръгваме… Тука не е за нас — каза той безпокойно.

— Хаирсъзи? — пришепна другият спътник.

— По-лошо, по-лошо… — избъбра първият.

...
Какви бяха тия италианци, дето ги видяхме на Карнарския хан?

Той ме погледна значително.

— Аз нали ти казах? Късо…

И направи знак, че не желае да говори повече за едно опасно нещо.

— Хайдуци ли? — шепнех аз.

Над хайдуците баш хайдуци — каза той.

— Отде ги знаеш?

— Едного познах… Късо. Пази боже да се срещнеш с такива хора. ....
Господин К. — извиках високо и почти в негодувание към домакина, — моля ви, срамота е това шушукане, запознайте ме и мене с българския герой и апостол Левски!…

При тия мои думи възцари се пълно мълчание.

Мнозина обърнаха очи към вратичката на едно килерче, която скръцна.

Излезе оттам един господин; той беше облечен селски.

— Та ние се веке познаваме от старо време — обади се същият весело, като приближаваше към мене.

— Ах, вие ли сте? — извиках замаян и поразен, като познах в тоя селянин русия италианец в синята блуза при карнарските кривини, същия, който преряза с кама стремената.

И ние се прегърнахме сърдечно и целунахме пред слисания наскоро съставен комитет, на който и аз станах член.

Така се аз запознах с Левски.

Кой беше другият, черният италианец в карнарските кривини, не узнах; но няма съмнение, че и той беше апостол.

"Из кривините" - Ив.Вазов

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 16:10 от Лорд Сняг

# 223
  • Майничка
Все едно история не сте учили, значи!🤣🤣🤣
Ни рижите коси на Кидман, ни светлите на някои канадци идват от коренното население на тези континенти. Родителите на Кидман са от шотландски и ирландски произход, в Канада първо са стъпили викинги, после французи и англичани. Келтските, германските и славянските племена са с общ индо-европейски произход, така че в светлия косъм няма нищо странно. Е, странно е, когато насред Китай открият мумии на мъже и жени по 1.80 - 2м., пък и червеникаво-руси, ама като чуеш, че са от двехилядната и хилядната година преди Христа, вече не е толкова странно. За справка - Черченския човек и Красавицата от Лулан, нарочно не слагам снимка, че не всеки е склонен да гледа такава археология.

# 224
  • България
Историята има място точно в тази тема, особено, когато става дума за произхода на българите.
Е, за произхода на светлите канадци и австралийци, не мисля че има какво да се пише тук. Grinning
Това са сравнително нови данни и няма никакви загадки.
Жалко за индианците. Скоро може да се окажем в тяхното положение.

Последна редакция: пн, 06 сеп 2021, 00:19 от МоарейнД

Общи условия

Активация на акаунт