Фентъзи и фантастика - 22

• 34 339
  • 705
  •   1
Отговори
# 150
Кажете нещо за Четирите цвята на магията? Банална ли е? Т.е. дали е типична тийн/женска литература, или има нещо по-нестандартно в сюжета?

# 151
Хубава е
Очаквах повечко

# 152
Кажете нещо за Четирите цвята на магията? Банална ли е? Т.е. дали е типична тийн/женска литература, или има нещо по-нестандартно в сюжета?
Не е лоша, но и аз очаквах повече.

# 153
Може да я започна, щом казвате, че става за едно четене...
В момента чета извън жанровете - до средата съм на "Рос Полдарк" и е доста приятна. Четох, че сериалът е по-добър от книгите, но всъщност са изненадващо подобни. Има разлики, но сценаристката се е справила перфектно - сериалът носи същата атмосфера като книгата, въпреки разликите.

# 154
Почнах Саймън Тойн. Не искам да си измислям,как се казваше книгата но е малко като Дан Браун, с разни свещеници и конспирации засега, не ме влече особено, а и нямам много време напоследък. На първите 30-ина страници съм, ще видим нататък.

# 155
  • Майничка
Бях се зарекла да не пипам нищо от Дан Симънс, което не е от типа на "Хиперион" ("Песента наКали" още ми нагарча😟), обаче се зачетох случайно в "Пламъци в рая", преди да погледна кой е авторът.
Е, прочетох я. Донякъде ми беше интересно, заради хавайската митология, за която имам много бегли познания, но историята би била по-завладяваща като като филм, отколкото е на хартия. С препратка към Марк Твен, която май спокойно можеше да бъде спестена.

# 156
на мен на Дан Симънс единствената която ме грабна беше Ужас. Лешоядите ми дойдоха посредствени, Песента на Кали - слаба, а Хиперион не дочетоп дори първата книга.
АПропо видяхте ли как ще изглеждат актьорите в Колелото на времето? ужас!

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 10:48 от Лорд Сняг

# 157
  • България
АПропо видяхте ли как ще изглеждат актьорите в Колелото на времето? ужас!
Да.
Няма да гледам сериала.

# 158
Да.
Няма да гледам сериала.
Актьорите са най-малкия проблем. Представям си как ще хАдаптират сюжета за сериал по съвременните канони и ми се отщява.

# 159
  • България
Двете неща са в тясна връзка.
Без съвременните канони актьорите щяха да отговарят на описаните герои.
Нямаше да са толкова почернели.

# 160
и аз няма да го гледам. Съгласен съм че поредицата е, тежка, че много неща можеха да се орежат, че не нежно да се следва едно към едно всичко, но има неща които не могат да се прескочат.
Не е нормално че във втори епизод се появяват Леане и....Лиандрин.
спомените ми са, че те се появяват за пръв път чак във втора книга, при това Лиандрин не е от най-значителните героини.Известно време е заплаха за Егвийн, Елейн и Нинив, после групата й е разбита и накрая самата тя е неутрализирана. Съдбата на Галина Касбан е много подобна. В интерес на истината много повече има за Чезмал и Темайле отколкото за Лиандрин.

Снощи видях основните герои, вече гримирани - Лан горе-долу са го докарали, обаче Моарейн ако не бе в синия плащ никога нямаше да позная че е Моарейн. Едрия тип вероятно е Перин? има някакво слабоватичко мургавичко момиче с къса коса, което ако е Егвийн аз съм талибан. Че тя повече на Мин ми мяза.

https://www.cbr.com/wheel-of-time-characters-aged-up/

# 161
Егвийн е тази с правата коса, кафявото яке и кривият нос. Като четох поредицата за първи път това беше образът, в който разпознавах себе си и доста лично го приемам, колко е неподходяща актрисата.
Аз мисля да го пробвам все пак става ли за гледане.

# 162
  • София
И аз смятам да го гледам, дори и само за да си самокоментирам "художествените решения". Пък и харесвам много Розамунд Пайк. Ама преди това ще трябва да си припомня книгите, че мнооого вода изтече, откакто ги четох...

# 163
Бях се зарекла да не пипам нищо от Дан Симънс, което не е от типа на "Хиперион" ("Песента наКали" още ми нагарча😟), обаче се зачетох случайно в "Пламъци в рая", преди да погледна кой е авторът.
Е, прочетох я. Донякъде ми беше интересно, заради хавайската митология, за която имам много бегли познания, но историята би била по-завладяваща като като филм, отколкото е на хартия. С препратка към Марк Твен, която май спокойно можеше да бъде спестена.
И аз от последното прочетено на Дан Симънс - "Лятото на страха" и "Призраци през зимата" - съм с усещането, че ги пише като за филм. Да не говорим, че "Лятото на страха" ми беше като абсолютен римейк на "То".
Може би, тъй като първата ми прочетена негова книга беше "Ужас", съм с много големи очаквания, но общо взето нищо друго негово не успявам да харесам толкова.

# 164
Аз добре съм забравила Колелото, а и смятах, че има нужда от доста поправки...та ще гледам. С надежда да ме грабне както например Вещера Simple Smile Wink

Общи условия

Активация на акаунт