Я да се преброим и да си дадем кураж. За тези, които карат шофьорските

• 30 490
  • 611
  •   1
Отговори
# 360
  • Popovo
Листовките ми ще бъдат началото на февруари, а практическия изпит седмица по-късно. При нас новите цени са 11.00 лв за изпит, защото сме в заварено положение, а за тези които сега започват ще е 50.00 лв.
И моят курс много се проточи, почнах началото на декември, а досега съм кормувала само 2 пъти градско. Как ще се явя на изпит, незнам.

# 361
Стискайте палци, аз съм днес на кормуване.

А за цените- явявах се на 8 декември на листовки ибеше 30 лв. Сега за кормуването ми искат 50. Не знам по телевизията за какво покачване от 5 на 10 лв говорят, не съм търсила ни наредба ни нищо за тея цени. Но ми прави впечатление че хората около мен, които се явяват и в София и във Варна плащат същите суми ( 30-50 лв) за изпит . И то през ноември и декември на  миналата година.

# 362
  • София
Стискайте палци, аз съм днес на кормуване.

А за цените- явявах се на 8 декември на листовки ибеше 30 лв. Сега за кормуването ми искат 50. Не знам по телевизията за какво покачване от 5 на 10 лв говорят, не съм търсила ни наредба ни нищо за тея цени. Но ми прави впечатление че хората около мен, които се явяват и в София и във Варна плащат същите суми ( 30-50 лв) за изпит . И то през ноември и декември на  миналата година.
Такива са цените аз започвам след няколко дни кормуване Успех ти желая днес на изпита ти колко пъти си шофирала?

# 363
24 учебни часа по 45 минути. Аз ги вземах по 1.5 астрономически часа през уикендите. Не се чувствам кой знае колко сигурна зад волана, ама нейсе. Каквото стане.

# 364
kimba77 -това е линк към торент в датата /трябва да имаш регистрация/ http://DMCA-removal-from-Google/download.php/60446/yc15k2e80yibp5rd1xaf/[BT.Data.BG]%20MOTOTEST%20-%20Listovki.torrent
Файла който теглиш е имидж.Диска е на Зелена вълна и на него има и правилника и закона и учебник на водача .Има 29 листовки като ти смята грешките и времето за което си решила листовката,после ти дава да поправиш само сгрешените.Аа има и едно филмче с регулировчика.За мен този диск е супер.Казват ,че на Зелена вълна имат много грешки и реших да пробвам на хартия на Труд -та извода ми е ,че грешки не открих.Може би има  newsm78  но да са една две...
Аз го истеглих но никаде не видях листовки ,а мото тест кадето пише  излза едно съобщенние 4е няма поставен диск и неще да го отваря.

# 365
Да ви се похваля, днес си взех кормуването.
А за таксите аз платих 40 лв за двата изпита.

# 366
 newsm10 smile3501 smile3501 newsm44 Браво iti при кой ти беше курса

# 367
newsm10 smile3501 smile3501 newsm44 Браво iti при кой ти беше курса
Георги Видев

# 368
kimba77 -това е линк към торент в датата /трябва да имаш регистрация/ http://DMCA-removal-from-Google/download.php/60446/yc15k2e80yibp5rd1xaf/[BT.Data.BG]%20MOTOTEST%20-%20Listovki.torrent
Файла който теглиш е имидж.Диска е на Зелена вълна и на него има и правилника и закона и учебник на водача .Има 29 листовки като ти смята грешките и времето за което си решила листовката,после ти дава да поправиш само сгрешените.Аа има и едно филмче с регулировчика.За мен този диск е супер.Казват ,че на Зелена вълна имат много грешки и реших да пробвам на хартия на Труд -та извода ми е ,че грешки не открих.Може би има  newsm78  но да са една две...
Аз го истеглих но никаде не видях листовки ,а мото тест кадето пише  излза едно съобщенние 4е няма поставен диск и неще да го отваря.
Значи файла е около 500 МБ  и е имидж фаил/защото самия диск е защитен и по друг начин не може да се копира/.Това значи ,че ако имаш НЕРО единия вариант е като стартираш Nero Start Smart на предпоследната секция Copy and Back up избираш Burn Image to disk ,слагаш празен диск в записвачката и на отворилия се прозорец му показваш каде ти е изтегления от нета файл /MOTOTEST_2006_Zelena_Valna/.По този начин си правиш диск от който си решаваш листовките и другите там екстри.Другия вариант /аз съм така/ ако имаш Nero Image Drive /аз съм с Nero 6 Ultra edition и вътре я има тази програмка/.Стартираш я .На отварилия се прозорец на таба Options -> First Drive чекваш Enable drive и ти се появява до Options втори таб  -First  drive .На този таб от страни на полето Image има бутон  и от него избираш каде ти се намира изтегления от нета файл /MOTOTEST_2006_Zelena_Valna/ ,като на Files of Type избираш All images и казваш Open.По този начин ползваш файла без да го пишеш на диск, но след рестарт се налага от ново да го заредиш.Извинявайте за дългия пост- надявам се да съм била полезна. Embarassed

# 369
Хайде и аз да се запиша при вече взелите изпита. Днес го отнесох като куцо пиле домат. Имам 4 второстепени грешки, сиреч 4 наказателни точки ( от 8 допустими).
Сега ми остава курса в БЧК, ваденето на книжка и....карането:)

# 370
Браво r0ksi и  iti ! Безпроблемно и безаварийно шофиране! Peace
Моя изпит се очертава да е в началото на февруари.Инструктура каза ,че сутрин са листовките и веднага след тях кормуването.Каза ,че трябва да дадем 70 лв за изпита .По повод различните цени на изпитите -не намери ли някой нещо от ДВ?
Кажете какви грешки допуснахте /да не ги повторим/ Embarassed Как протече изпита ?Като направиш грешка казва ли ти веднага или  на края ?Прави ли опити да те подведе /примерно да завиеш на посока за която има знак забранено?

Последна редакция: чт, 11 яну 2007, 17:29 от tammy®

# 371
iti и r0ksi, Честито!!! Grinning Grinning Grinning

Леко и безаварийно! Party

# 372
iti и r0ksi, Честито!!! Grinning Grinning Grinning

Леко и безаварийно! Party
И от мен така.

# 373
  • Popovo
Честити ви книжки  Grinning и без ПТП.   bouquet

# 374
Не ти казват веднага какви грешки си направил. Даже ме накараха да сляза от колата докато попълваха картата с грешките. Моето впечатление е че преценяват грешките спрямо опасността им за движението. Аз не направих нито една, с изкл. на това че на кръстовището завивайки от бул К. Вличков към  бул Т. Александров имаше пешеходци от другата страна на пътя ( на платната за другата посока на движение) , а аз минах преди тях. Това се брои за второстепенна грешка, защото все пак пешеходците не са на платното, когато съм минала, но пък са с предимство. Гасна ми колата на 2 пъти, аз обаче съм перде и не ми пука че ми свирят, та предполагам че затова не ме е санкционирал кой знае колко за това. Иначе в буквалния смисъл на думата не те подвеждат, но ти казват примерно "Тук завий наляво" и ти трябва да прецениш къде можеш. На мен първият ми ляв завой на изпита беше на Тодор Александров, на мостчето. Там от двете страни на рекичката ( или канал може би) има две улици с еднопосочно движение и трябва да съобразиш че е разрешено да влезеш във втората ( има знак, но е трудно забележим в интерес на истината). Много трябва да внимаваш в лентите за престрояване, даже ти препоръчвам ако знаеш в кой район ще ти е изпита да пообиколиш и да огледаш- къде има локални платна за завоите и т.н. Много по лесно е като си ориентирана в обстановката. Също така държат да видят че сменяш всички скорости, а не да караш само на 2ра. Аз лично не успях да карамна 4та, но обяснимо де- на К.Величков и Т.Александров светофарите са през 800 метра, то няма къде да се засили човек. Гледат също да правиш маневрите плавно, да не спираш рязко.
На изпитната карта са 16 показателя, като по всеки от тях можеш да правиш второстепенни грешки  ( дават ти 1 наказателна точка, ако повториш същата - 3 точки) и първостепенни грешки ( 3 точки). Трябва да имаш най много 8 точки за да минеш. Показателите, които помня са: странична дистанция, сядане в колата ( огледало, колан, седалка, светлини), престрояване, съобразяване на скоростта, съобразяване с пътни знаци, създаване на опасност за участниците в движението. Има 3 случая в които направо ти се прекъсва изпита:
1. неспиране на знак стоп ( + още няколко, които не помня)
2. създаване на опасност за ПТП
3. ПТП ( като за ПТП се брои и да закачиш страничните огледала)

П.С. Аз имам 4 наказателни точки, не знам за кои грешки , само видях че са второстепенни.
Успех на всички!

Общи условия

Активация на акаунт