Я да се преброим и да си дадем кураж. За тези, които карат шофьорските

• 30 389
  • 611
  •   1
Отговори
# 105
  • out of space
..............
Учиха ме да потеглям на нагорно. И форсирах, и се ядосвах на себе си. Едно време имаше един култов израз - "станАх за пеза". Embarassed

Тука си има цака- пускай до край съединителя едва, когато вече потеглиш. Тоест, тръгваш по баира на "полу-съидинител"- даваш газ (повечко) и леко отпускаш съединителя, но не до край, когато колата тръгне нагоре- тогава го отпускаш изцяло. Ще видиш, много е лесно, само тренировки трябват.  Peace

# 106
AQ ,честито  bouquet! Пожелавам ти приятни и безаварийни моменти на пътя Hug!
Мерси, черпя всички по едно виртуално!  Drunk

След изпита черпих бая, че ми беше ужас, много се бях спекла, а за капак изпитващия беше един такъв сериозен, респектиращ, с една стоманена физиономия, кафе го черпиха да се отпусне малко, но той - не, много беше страшен и всяваше респект. Скъса момичето преди мен и аз като седнах, сърцето ми беше в гърлото! Ама минах!  Grinning

Листовките ги бях минала всичките и мислех, че може да се издъня, защото има едни сбъркани въпроси, които не са описани в правилника, нямат никаква логика и трябва да се помнят наизуст. Обаче в ДАИ на изпита се оказа, че от тях няма в техните изпитни листовки, съвсем нормални си бяха.

Тука си има цака- пускай до край съединителя едва, когато вече потеглиш. Тоест, тръгваш по баира на "полу-съидинител"- даваш газ (повечко) и леко отпускаш съединителя, но не до край, когато колата тръгне нагоре- тогава го отпускаш изцяло. Ще видиш, много е лесно, само тренировки трябват.  Peace
Това е много гадно, аз колко пъти попадах на опашка за светофар на Драган Цанков към кулата на нанагорното и там се спира и тръгва 10 пъти докато се мине светофара.  #Crazy На мен инстуктора ми помагаше, като държеше спирачкатадокато си сменяма краката в началото, много готино се получаваше!

# 107
  • Mediterraneo
Все още не съм се преборила със страховете си... А толкова много искам да карам кола  Cry Мъжът ми смята, че от мен става шофьор, но по причината, че си падам по екстремни спортове, атракциони и подобни  Mr. Green
И още нещо- според скромното ми мнение сега се дават книжки на всеки без проблем. И дори от раз да взема и аз, не мога да съм сигурна кого точно ще срещна на пътя... Май е по- добре да ползвам личния си шофьор  Mr. Green  Thinking

# 108
  • в ябълковата градина
Аз днес си взех кормуването от втори път. Пожелавам успех на каращите курса и ви черпя виртуално!  Grinning

# 109
Грушенка, безаварийно шофиране.   bouquet
Тарталета, и аз се виждах по същия начин. А шофирането ме увлича и се радвам, че се записах. Не е казано, че щом вземеш книжка ще се качиш да караш веднага. Аз за себе си мисля, че когато взема книжка (скромността краси човека, ако нямаш други качества  Grinning) ще взема допълнително часове. 

# 110
Сега видях темичката и тъкмо навреме Simple Smile В сряда ми беше първият урок - мнооооооооооооооооого съм зле. момичета! Още не съм имала втори урок, ама ...всички ли бяхте много зле в началото? Фирмата, в която се записах е "Еликар". Избрах я, защото ми е близо до нас и няма да оставям бебо за дълго сам. Карам в уличките около Сточна гара.

# 111
  • Варна
Хм, аз минах 4 часа кормуване и още ми се струва, че съм зле. Страх ме е и не реагирам май достатъчно бързо...Кога горе-долу започнахте да карате наистина сами, понеже аз не мисля, а карам под диктовка на инструктора: Ляв крак, смени скоростта, натисни това и онова...и така  Embarassed

# 112
  • out of space
Аз днес си взех кормуването от втори път. Пожелавам успех на каращите курса и ви черпя виртуално!  Grinning

Я разкажи, интересно ще ми бъде, с подробности ако може.  Embarassed

# 113
  • в ябълковата градина
Първият път си взех листовките. За кормуването беше голямо висене. Хванах обедното задръстване. Един гаден светофар, 10-секунден, нахални шофьори и изпитващият беше един скучубър. само "Дай, дай, дай". След това "Спри, спри, спри."
Сега, мина гладко. Изпитващият беше точен. Изпитът е около 20 минути, ма не съм много сигурна. Толкова ми се стори. 50 лева е само изпитът.

# 114
Здравейте момичета.И аз започнах курсовете на 28.10 и мога да кажа че се справям изненадващо добре.Виждам ,че повечето от вас са писали за часове по теория,а при мен нямаше такова нещо(още от първия час на колата).Та въпроса ми е тези часове вие ли ги искахте или са задължение на инструктора.Защото моя инструктор е един такъв спокоен и малко завеян ми се струва.

# 115
Аз часове по теория не съм имала. За листовките има теория и лекции, отидох веднъж, но не видях смисъл - ако човек решава листовките с правилника до себе си, там има отговори за всичко. Като допусна грешка, проверявам в правилникак кае и защо и го запомням по-лесно. На лекциите обясняват регулировчика, кой от къде е с предимство, знаци, скорости - всичко това си го пише и в правилника.

А за кормуването - не знаех изобщо кой педал за какво служи, никога не се бях качвала на шофьорското място и първия път очаквах да идем на полигон. Обаче инструктурът ми каза да сядам отпред, обясни ми кое за какво е и отидохме направо пред историческия музей в Бояна, там има една широка улица, по която никой не минава. Направихме няколко завоя за 20-тина минути и това ми беше полигона - още първия час - на орлов мост. Беше ми мокра дрехата на гърба после и схванати пръстите от стискане на волана, но бързо свикнах.

# 116
Ерика ... при кого беше . Аз се паднах при мъжа ... от 10  до 2 и 30 лафчета и убиване на времето .
Жалко че не успяхме да се видим Sad .

# 117
И аз да се  запиша. Днес за първипът ще ходя. На кола съм се качвала ама само от дясно или отзад и се притеснявам малко Embarassed

# 118
  • Варна
Много съм подтисната, съвсем сериозно. Минах 6 часа кормуване, а още не мога като хората да сменям скорости, да спирам и тръгвам навреме...освен това ме пернаха на градско и съм  шаш  Cry
Вие кога почнахте да се окопитвате горе-долу?
(Сигурно търся успокоение  Confused )

# 119
  • На погрешната планета
Много съм подтисната, съвсем сериозно. Минах 6 часа кормуване, а още не мога като хората да сменям скорости, да спирам и тръгвам навреме...освен това ме пернаха на градско и съм  шаш  Cry
Вие кога почнахте да се окопитвате горе-долу?
(Сигурно търся успокоение  Confused )
Аз взех книжка преди 3 год. и като се качех на колата изпадах в стрес, тя ме водеше, а не аз нея Tired. Спрях да карам и реших, че от мен шофьор няма да стане. Обаче наскоро се обадих на старият ми инструктор и взех 2 часа градско. Сега, като че ли, много по-ясни ми станаха нещата и вече спокойно си карам сама Peace.
Изводът ми е, че след 6 часа кормуване, тези неща са нормални Wink. Спокойно, ще се научиш, но трябва много каране. Като вземеш книжка, карай колкото се може повече и съвсем скоро ще усетиш, че вече можеш да владееш колата Peace. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт