Керем Бюрсин в "Почукай на вратата ми" (тема 92)🍒

• 35 324
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Добро утро

Башак от вчера

Елчин от вчера

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 09:57 от sani1212

# 106
Аз искам достоен конкурент на Серкан , на неговото ниво във всяко отношение .Точно без интриги , а достоен човек ,от когото Серкан да се чувства застрашен . Тогава не само комични ситуации ще има , ами и трагични за нашия робот Grinning
Що се отнася до Дениз , и на мен ми омръзна от кучки , които плетат интриги около Серкан , за това искам Дениз да е по различна , леко отнесена и комична , но тя е красавица поне .Не е като Бубата Grinning , той много си подхожда с Мело , и двамата са обикновени и много добри хора .Еда е лозе на баир за него Smiley

# 107
Добро утро , прекрасни !☺❤🌷🍒 Щастлив и
благословен да е денят ви !

Да ви почерпя с кафе и плодове

Flowers Hibiscus Колко трудни бяха изтеклите 5 години- учение, работа, дете, чужбина. Дни в  размисли, спомени   и самота...С времето болката позатихна, а и имах детето , което внасяше смисъл в живота ми....Кираз бе частица от тази голяма и красива любов с баща и...
Спомнях си за онези кошмарни дни -  колко горчиви  сълзи  изплаках , а болката ми  не спираше..... Сподавените ми ридания  в дългите безутешни нощи.... Мъжът , който обичах толкова силно и предано ме отхвърли,изостави и предаде..... Постепенно се дистанцира, охладня, промени отношението си към мен , превърна се в предишния студен и безчувствен Робот...А аз исках да съм само  край  него,да го прегърна и утеша, да му дам сили,но сякаш присъствието ми го дразнеше още повече. Лечението,прегледите , неяснотата, неизвестността бяха  съсипващи...Серкан стана много нервен , неспокоен и притеснен. .Започнаха спорове кавги....Накрая не искаше и да ме вижда...Буци бяха заседнали в гърлото ми , а сърцето ми кървеше  .....Почувствах се смазана, безпомощна и нямах сили ... Колко пъти Серкан ми казваше , че ме обича много....Къде отиде любовта , какво стана ? Ако не беше тази коварна проклета болест може би щяхме да сме щастливи и семейство...И Кираз щеше да расте с баща си....
А после в Италия беше приказно... Учех с усърдие, исках да бъда една от  най-добрите студентки, попивах знанията от толкова известни преподаватели. Една моя мечта се сбъдна... Но колко пъти си съм мечтала да бъдем заедно там, в Италия със Серкан да се разхождаме хванати за ръка да разглеждаме архитектурата на града, статуите, музеите, да се прегръщаме щастливи по улиците , да вечеряме в някой ресторант..... Даже веднъж до морето се припознах , помислих си , че мъжът е  Серкан и е дошъл при мен, но уви напразно....Колко мечти и надежди си отидоха.....
Изненадващо разбрах, че съм бременна. Не се колебах изобщо. Реших да задържа детето. То е връзката ми с мъжа , който толкова безнадеждно продължавах да обичам. Малката се роди. Беше  толкова мъничка и сладка. Много и се радвах и прегръщах .Представях си как Серкан я държи в обятията си и я целува....Напразни надежди и копнежи....Добре, че леля и Мело бяха винаги до мен. Те ме  утешаваха и бършеха сълзите ми....Докато осъзная , че съм сама без подкрепата и обичта на любимия мъж.Сама ще отглеждам детето ни...Ще съм винаги до Кираз - моето слънчице, ще я закрилям , обичам, милвам , гушкам и целувам  за двама....
Така минаваха дните , запълнени след като завърших с време за  работа и време за моята принцеса. Реших и се прибрахме в Турция. Намерихме хубава къща, не ми липсваха проекти , служебни ангажименти. Измина почти година от завръщането ни. До денят , когато случайно по повод един проект  се срещнахме отново  със Серкан в един хотел.....

"НАЙ-ТРУДНО

Най-трудно е по пътя да вървиш,
след нечовешка болка във душата.
С изправена глава да продължиш,
когато Адът  разтворил е за теб вратата.

Най-трудно е обичащ да останеш,
когато са предали обичта ти.
Чутовна сила трябва за да не намразиш.
И жива да остане любовта ти.

Най-трудно е с любов да се усмихваш,
след многото ножове забити във гърба.
Във хората да вярваш пак да искаш
и жив да си отново след смъртта.

Най-трудно е мостове да градиш,
когато във душата ти е само пепел.
Към изгрева с надежда да вървиш
и в любовта за сетен път да вярваш....."

Flowers Hibiscus Аз , като жена симпатизирам на Еда  и много я харесвам. Допада ми начина , по който Айше Кутлу гради и ни представя образа на младата жена. Възхищавам се на борбеността, силата и смелостта на Еда. Тя не се предаде, не се затвори в себе си, за да ближе раните си , а напротив реши да живее, да продължи по трудния си път, да се справя успешно с изпитанията  ,  да даде и съхрани  живот, да има енергията и куража сама да  отглежда и възпитава малката сладурана. За мен тя   е достойна за уважение  с поведението си -  истинска Жена.

Flowers Hibiscus В предишен коментар се опитах да открехна вратата и да надзърна към  мислите и тревогите  на Серкан, да се поставя на неговото място, за да потърся логика и разумно обяснение на неговото поведение, основанията и мотивите му  да вземе такова тежко съдбовно решение по отношение на бъдещето им с Еда- раздяла.
Мира, признавам си , че същите въпроси си задавах и аз за Еда, сякаш четеш мислите ми..
" Къде са желанията и мечтите на Еда ? Дали тя иска тази свобода ? Дали не си мечтае да е винаги до любимия в добро и лошо докато смъртта не ги раздели ? Нали смисълът на любовта е да подкрепя , да дава сила, кураж, енергия и съпричастност.Да излекува всяка болка и да дари надежда. Да прокуди страха и да възроди живота."
Много ми харесва споделеното от теб, защото  тази връзка се гради от двамата влюбени, а
желанията ,мечтите и целите им трябва   са общи.Невъзможно е да бъдат заедно, ако един от тях не желае да продължат отношенията , в любовта са двама .В тоя смисъл продължавам с разсъжденията си и излагането на моята гледна точка.
Всички сме смъртни и никой не е застрахован и пощаден в живота си от жестоки удари , превратности, изпитания, болести, несгоди и т.н.
Основните движещи емоции при човека са Страхът и Любовта. Всички останали чувства са производни от тях, например гневът и омразата може в основата си да са базирани от страха. Кое ще надделее Любовта или Страха е важното. Страхът е защитна реакция и е сбор от негативни чувства. Много са човешките страхове- страх от смъртта, страх от болести, страх от бъдещето, страх от провал , страх от отхвърляне, страх от безпаричие, страх от обвързване, страх от самота , страх от загуба на близък...Не се наемам обстойно да ги изброявам -безброй са.....
Основното при вселяването на страха е да блокира , парализира и вкамени човек. Реакцията е той или да бяга или да се вцепени...Обзема го тревога,безпокойство и паника, човек не разсъждава трезво в този момент.И негативните мисли, че няма да се справи....
Да, функцията на страха е и да предпазва човека от опасности и по този начин да оцелява.
" Смелостта не е липсата на страх, а победата над него". Марк Твен

" Ако не направите онова,от което се боите, страхът ще подчини и управлява целият ви живот"  - Глен Форд.

Каква ирония на съдбата точно това , от което се страхува Серкан застава на пътя му и не може да го избегне, няма къде да се скрие...

Той смята , че е взел решението за раздялата им  и въпросът е приключен. Дава свободата на любимата, да има нов избор и нов живот, да я предпази и да не зачерня живота и , поради това че е болен и е неясно ще живее ли, ще остане ли инвалид, ще оздравее ли ; при смърт не иска да я остави сама в живота евентуално с дете...Болестта е знак , че човек трябва да направи, промени , коригира нещо в живота си.
Да , Серкан оцелява. Видяхме, че здравословното му състояние се е подобрило и е под контрол. Но пък страховете и притесненията му дали няма да  оживеят? Еда е майка на детето им и сама се бори в живота. Той , за да има опорна точка се е вкопчил в работата си...И така животът си тече....
Щастлива ли е Еда , а Серкан щастлив ли е след раздялата?А детето им расте ли с родителите си ?
Според мен и двамата не са щастливи- липсва Любовта..Както Ели отбеляза - те и двамата страдат всеки по свой си  начин ; това е една изстрадана Любов от тях...
В живота си умираме много пъти. И всеки път като феникс от пепелта се възраждаме.. ...
Много правилно Еда на вечерята каза, че той е забравил да живее...

" И ето пак
до мен страхът
ехидно ми се подиграва!
Трепериии!
Не разбра ли,
че от теб нищо не става !
В този момент
аз го поглеждам
и всичко свърши !
Смалих го !
И не само-съжалих го!
Това ли било -страха
толкова ли бил...срама ?
Вече не бягам
зад ъгъла да се крия
и сам да си градя килия !
Знам кой съм
знам откъде идвам
знам ...и накъде отивам.
Научих се да избирам."

Решението на проблема е- Серкан да се изправи очи в очи със страховете си. Да намери сила, смелост, кураж и да ги пребори, да ги изхвърли от живота си ! Само по този начин,  може да бъдат щастливо семейство с Еда и дъщеричката им. Да прегърне Живота , Любовта, Вярата и Надеждата, да даде още един шанс и на себе си , и на любимата си  и детето им. Обичта и подкрепата на Еда са много важни.Мисля си , че героинята е представена като по- стабилния, устойчив, любящ   и смел партньор във връзката им. Надявам се тя да разтвори отново сърцето си за него, не веднага разбира се  и въпреки болезнените спомени , да го прегърне и хване за ръка , да продължат заедно по пътя си с малката принцеса.

Май пак прекалих с размислите си...
Момичета , живейте пълноценно живота си и се борете смело със страховете си и ги побеждавайте!❤

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 10:55 от akvamarin007

# 108
  • София
Ама, Фили, ако достойният конкурент на Серкан е млад, красив, богат, успешен, обича и уважава Еда, държи се добре с нея, не я наранява и не е интригант, защо Еда да се събира със Серкан? Нищо комично не откривам в това. Серкан ревнува от всеки, просто защото е такъв. Липсата на сериозна конкуренция е умишлена, ако питаш мен. И при Еда липсва такава. Селин беше лоша по душа и неуверена, Балджа беше смахната, Дениз е куха лейка. Нямаме достойна за Серкан и достоен за Еда. И това е нормално. Нали публикага трябва да ги шипва и да са любимци на зрителите. Ако се появи някой читав гарсон, че и публиката го хареса за Еда, ко ше праим с наш Серко?? Wink

# 109
  • София
Akvamarin 007-страхотно описание ,едва ли психолог би могъл толкова дълбоко и точно да види проблема.
    Може би Кираз е тази която неусетно ще го откъсне от самоизолацията,от първия миг педантичния Серкан се подчинява и изпълнява на тази ,,малка беляджийка,,.Ако  приеме детето преди да узнае че е на Еда,нейното сърце няма лесно да прости,но ще се отпусне,
    И да, смятам,че Еда не се е припознала Серкан наистина е бил в Италия,може би е проследил известно време живота и, видял нещо което е интерпретирал като това ,че и е добре без него и си е заминал.Но интересно,направил саможертва,,Виновен и невинен едновременно,,но ревнува,недоволен от близостта и с Бурак.Ако разбере че Кираз е негова,а нарича Бурак татко,адът вътре в него ще е страшен.Мислите и дерзанията ще са достойно отмъщение на живота,за това което е причинил на Еда.

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 18:50 от Leddel

# 110
БРО Hug , винаги може да стане комично , особено , когато обичаш , ревнуваш и не си признаваш . А що се отнася до това да измисли Айше идеалния мъж за Еда - ами даже и идеален , когато обичаш някого истински ,ти го предпочиташ пред всички и всичко . Въпреки всичко Еда продължава да обича своя егоистичен и студен Робот , нали ?  Добре ,че е Кираз , която и дава сила . И все пак Серкан и липсва и никой идеален не би го заменил . То така си е и в живота . Даже да има по-добри и по-свестни мъже около теб , накрая избираш този който обичаш , въпреки недостатъците Grinning
Аз просто искам най-после един красавец за Еда , за да има от какво наистина да ревнува Серкан ( е , той я ревнува от всичко живо Joy )

# 111
https://twitter.com/bleuunuit/status/1404720714213691393?s=20
И Джанер е коментирал

И от вчера

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 12:23 от sani1212

# 112
  • София
Фили, мога да поспоря, че в реалния живот ще избереш този, който те наранява, само защото си влюбена в него. Да, ако си млада, неопитна, ако това е първата ти любов, може би ще се впуснеш с главата надолу. Но, когато се опариш веднъж, с годините и с житейския опит човек се променя. Като дойде време да създаваш семейство, само любовта не е достатъчна. Търсиш стабилност, разбирателство, общи интереси и поставяш щастието на първо място. Защото в реалния живот тази любов от приказките рано или късно изчезва. Но уважението, приятелството, те остават. Затова, реално погледнато, Серкан, какъвто е в момента - себичен, груб, студен, поставящ работата на първо място, нежелаещ деца, не е подходящият партньор за една жена. Дори Еда да продължава да е влюбена в него, ако мисли за себе си, за добруването си, за собственото си щастие и това на дъщеря си, няма да се върне при Серкан. Да, това е филм. Но в реалния живот не винаги става като по филмите. Рядко хора като Серкан се променят и историята с тях има щастлив край. Разбирам това, което казваш - че дори перфектният мъж от плът и кръв да стои срещу Еда, тя ще продължава да иска нейния си робот, но това е глупаво и доста мазохистично, не мислиш ли? Еда вече не е момиче, не е прекъсналата образованието си студентка. Тя е жена, тя е майка. И е известен, доказал се ландшафтен архитект. Следователно решенията, които взима за живота си, би следвало да отиват на годините и положението й. Айше показва развитието в характера на Еда. Тя емоционално е съзряла. Серкан също, макар и да се е върнал към старите си настройки. Затова е съвсем нормално Еда да страни от Серкан. Нов мъж в историята не ни трябва. Нашият сериал не е такъв. Даже, ако питаш мен, прекалено много време се отдели на ревността и при двамата. То в един момент омръзва. На мен въобще не ми липсва достоен конкурент на Серкан или претендентка за него. Не ми се гледа това. Достатъчни са ми малкото, но добре изиграни от Керем сцени на ревност - с учителя по плуване, с мениджъра с кучето. Това е почеркът на Айше. И нека припомня следното - обичаме си наш Серкан, все пак Керем го играе, но той (Серкан) е далеч от перфектния мъж. Може да е красив, млад, успял, но е дърво в много отношения. Труден характер. Костелив орех. Студен човек. Не можеш да го разбереш и не знаеш какво да очакваш от него. Непредвидим е. Знаем, че повечето неща са от полза за сценария. Но наистина Еда много го чака и много страда заради него. Винаги му е прощавала и давала нов шанс. Ами колко още може да продължи това? Аз на нейно място бих се уморила. Много бих се уморила. Как да продължавам да му имам доверие? Да съм с него въпреки всичко? Как да съм сигурна, че този път нищо няма да ни попречи? Особено когато в картинката е замесено детето ми и щастието на това невинно създание е на първо място за мен вече?!

Дълго стана, а исках да кажа нещо съвсем друго - нашият сериал е романтична комедия и за разлика от другите сценаристи Айше пише последователно и залага смислени сюжетни линии, които развива. Историята се върти около определено нещо и в този сезон това е детето на Серкан и Еда. Разделили са се и това ги е наранило. Минали са години, но все още се обичат. Има я и Кираз. Какво следва занапред - ще видим, но съвсем не са ни притрябвали кандидати за Серкан и за Еда. С нищо няма да допринесат за историята, тя не е за това. Това е история за любов, не за ревност. И всъщност на мен това ми харесва. За мен Селин, но тази Селин в началото, беше напълно достатъчна пречка за Серкан и Еда. Всичко останало ми беше излишно. А в Еда не е трудно да се влюби човек и това Серкан добре го знае. Какво да не й харесаш? Енгин му го каза навремето - пред вратата на Еда биха се наредили стотици мъже да я искат, ако тя каже, че си търси мъж. И тогава на Серкан му светна лампичката, че не я дава на никого. Винаги е било и ще бъде така. Не му е нужен достоен конкурент, за да се сети. Wink

# 113
Съгласна съм с теб ,че сега Еда е друга , трябва да мисли за бъдещето и за детето , но вярвай ми , от любов човек прави и големи глупости .Понякога и в по зряла възраст Stuck Out Tongue Winking Eye Иначе нямаше да има разводи , раздели и наранени хора ( вкл. децата им ) ...
Освен ,че ни се показва развитието на Еда , предполагам ,че Айше ще ни покаже и промяната на Серкан , който е дъното на душата си е добър и любящ човек . Затворил се е заради болестта си , но отново любовта ще го промени .
Но ми се иска един достоен кандидат за Еда , може и от егоистични причини , да плакнем окото не само от Керем , а и от някой друг Heart Eyes
И да не забравяме ,че Вратата не е обичаен ром ком ( иначе нямаше да съм тук ) това е романтична история с малко драма , повече комедия и щипка сарказъм .

# 114
  • София
Разбирам те - всеки си гледа през неговата камбанария и дърпа килимчето към себе си. Аз, например, нямам нужда да плакна окото с друг освен с Керем. Така се получи, че само него виждам. Само за него имам очи. Grinning И въобще не ми се гледа Еда с друг или Серкан с друга, такива любовни триъгълници или четириъгълници никога не са ми били по вкуса и интересни, затова винаги съм се радвала, когато сюжетът ни поднася нещо различно и изненадващо от типичната любовна история, в която има трето коляно. Wink

# 115
  • Пришълец
Неизбежно в сериалите се стига до любовни триъгълници/четириъгълници, главните герои са все умни и красиви и все се намират такива от противоположния пол, които точат лиги (с извинение) и предизвикват ревност. Ок, но и аз като Фили съм на мнение, че е хубаво съперника да е достоен.
Единствено Баръш Кълъч в "Огледален свят" мога да посоча като пример в това отношение. Който е гледал сериала може да се сети и да подкрепи мнението ми Joy В смисъл такъв, че героят му беше един хубав, но зрял мъж, богат, образован и по нищо не отстъпваше като качества на главния герой. Любовта му към главната естествено си остана несподелена. В очите на съперника си изглеждаше сериозна заплаха и му образуваше нерви, но всъщност беше един уравновесен мъж, проявяващ търпение и разбиране. Не играеше нечестно. И въпреки всичко на зрителите им беше ясно, че няма шансове. Така и вълкът сит, и агнето цяло! Joy

В нашия сериал мисля, че Ефе беше правилния за целта човек.

# 116
Намесвам се в разговора, но и аз мисля, че Серкан има нужда от достоен съперник и някой, от който да има смисъл да ревнува, за да може Серкан да си даде ясна сметка, че греши постоянно в отношенията си с Еда. Той е напълно наясно за нейните дълбоки чувства към него и за това не взима "леката" конкуренция на сериозно, а като види, че има някой "равен" на него, ще се замисли малко, че може и да изпусне Еда ако не се поправи малко.

# 117
  • София
Серкан робота е груб,студен безцеремонен,но и загрижен,само раздаваш се иска много ,но и сам работи за 4човека.А когато обича,обича на макс.Разделен с Еда ,дал и свобода с недопустима грубост,но за себе си е с нея.Може да е неподходящ за Еда ,но така както всички я обичат и подкрепят,само неговото сърце е във връзка с нейното.Когато се загуби на излета с Ефе и другите,когато be  без памет  и тя изчезна в зимната вечер ,пак само той предусети къде е Еда.За сега при критични обстоятелства Серкан е не робот,а човек който е до любимата,помага и след това отново става робот.За себе си не. знам какво бих искала ,разбираш и внимателен или на линия при нужда мъж.
Но това е сериал,единия трябва да е по лош,за да може любовта на другия да го  промени.

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 18:13 от Leddel

# 118
  • София
Да, именно - Ефе беше нашият Левент, Марги. Wink Само че на мен идеята ми беше друга - имахме Селин, имахме Ефе, имахме и други, времето на това някак си отмина. Нашите вече за зрели хора, имат и дете. Историята е вече друга. Приоритетите са други. Поне за мен нещата стоят така. Ясно е, че няма как всички фенове да са на едно мнение. Ще има и недоволни. Ето - вие искате достоен мъж за съперник на Серкан, който да му пили нервите. Аз нямам нужда от подобно нещо и се радвам, че Айше не зави в такава посока. Просто за мен е напълно излишно. Simple Smile

Редактирам се, за да добавя нещо - Магия, не мисля, че на Серкан му трябва достоен конкурент, за да оцени Еда. Той много добре съзнава качествата й и я е оценил отдавна. Грешките, които допуска, не са заради Еда, а заради самия него и неговите личностни проблеми. Серкан трябва да се справи първо със себе си и своите дяволи, за да се превърне самият той в един достоен и правилно обичащ мъж. Глупаво е да мислим, че ревността ще канализира тази промяна. Ревността за мен е признак на слабост и незрялост. Един достоен конкурент по-скоро би го отказал от битката, защото би оставил любимата жена да бъде щастлива с по-достойния за нея мъж, отколкото да го мотивира да се променя и бори. Simple Smile

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 14:03 от Бърборанка с розови очила

# 119

Общи условия

Активация на акаунт