Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се определя цената на дължимото при дело за законно запазен дял от наследствен апартамент - по пазарната цена или по данъчната оценка?
Какви са възможностите за сина на автора в случай на наследствен апартамент?
Какви са възможните сценарии при спор за наследство?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се определя цената на дължимото при дело за законно запазен дял от наследствен апартамент - по пазарната цена или по данъчната оценка?
Цената на дължимото при дело за законно запазен дял от наследствен апартамент се определя по пазарната стойност, а не по данъчната оценка. Това означава, че в случай на спор за наследство, цената се определя въз основа на стойността, която може да бъде получена при продажба на имота на свободния пазар.
-
Какви са възможностите за сина на автора в случай на наследствен апартамент?
Синът на автора може да оспори дарението на имота, ако такова е направено. В този случай е важно да се консултирате с адвокат и да проверите актовете в имотния регистър за всички имоти на наследодателя. Също така, срокът за оспорване на дарение поради запазен наследствен дял е 5 години, което изисква бързо действие.
-
Какви са възможните сценарии при спор за наследство?
При спор за наследство, възможни сценарии включват оспорване на завещание, проверка на актове в имотния регистър и възможността за установяване на наследствен дял в случай на недоволна делба. Всички тези възможности изискват консултация с адвокат и бързо действие, тъй като има определени срокове за оспорване.
-
Как синът на автора може да установи собствеността върху въпросния апартамент?
-
Какво представлява дарение срещу гледане?
А на мен това и пред ум не ми е минавало, тогава само исках да махна от там, та дори и в мазе да живеем с детето. Както и стана... е, не беше точно мазе, а сутерен. Детето тогава беше на 1,5 месеца.След по-малко от месец, при поредното пиянски прибиране и изпит аванс с приятели, се скарахме и бащата на детето си замина в апартамента при техните, както е явно бил планът.След 2 седмици получих призовка по дело развод. Не искам да си спомням всички гнусотии, които адвоката ги беше посъветвал да напишат и в какви ли не смъртни грехове бях обвинена..и всичко това, само защото искаха да ми вземат детето. Слава богу, че вече от един месец бях започнала работа, та успях да си платя наема, детската ясла и пр. разноски.