КАУФЛАНД - тема 49

• 70 669
  • 771
  •   1
Отговори
# 555
Естествено, че не бива никой да яде такива отпадъчни продукти. Обърнах внимание, защото ако правилно съм запомнила нейния случай, тя трябва да внимава доста повече в такова състояние. Ако пък имаш предвид служителя... да, за жалост... избирателното отношение не е приятно за останалите, дори и когато е от добри подбуди.

# 556
Нека да бъдем реалисти- ако на всеки тръгне да казва, че месото е боклук и не иска да го продаде, въпросният служител скоро ще бъде на борсата. Иначе, че не е редно да се предлагат подобни продукти, спор няма. Избирателното отношение и предупреждение, също не е приятно, но в крайна сметка същинският проблем е защо изобщо се допуска продажбата на подобни хранителни продукти, а не толкова на колко клиента днес служителят може да си позволи и желае ли да ги предупреди изобщо.

# 557
  • София
Просто каймата не е била добре омесена, това бялото ми прилича на сланина. А се знае, че на хубавата кайма й трябва мазничко.
А и на готовата кайма слагат нещо са спойка, не се сещам дали го водеха протеин или нещо такова
Кауфланд в момента имат врат на горе-долу същата цена, но май не мелят месо

# 558
Не мисля служителите дегустират всичко там и знаят какво е .
Но имам лош спомен от едно овкусено месо преди години .
По -отвратително нещо не бях яла . Че беше и за барбекю навън.
Оттогава месо от К. не купувам - прясно от витрина.

# 559
Имам предвид, че някой онкоболен, примерно, трябва да внимава повече и от бременна каква кайма ще си купи. А и някой напълно здрав също трябва да внимава, за да не стане болен от системната употреба на развалени продукти. Стана ми странно указанието да не се яде от бременна, пък другите - на естествен подбор. Иначе не съм проследявала кой бременен, кой пенсионер в темата, гледам конкретните коментари. А служителят от примера е за уволнение - веднъж, че съучаства в престъпление по служба, втори път, че проявява избирателност към клиентите. Аз имам позната, която напусна финансова институция, защото я караха да върши неморални неща. И не, не беше лесно да си намери нова работа, а сама издържа домакинство, не й плаща мъж сметките. Въпрос на морал.

Ако бялата част от каймата вече лепне, едва ли е от неомесване. То си личи, не на снимка.

# 560
Имам приятел, който работеше в Метро и Пикадили и ми е разказвал как са им нареждали да инжектират месото с някаква жълтеникава, леко желирана течност, за да тежи повече. Вярно, че минаха години от тогава, но подобни практики не са мираж и днес предполагам и не се извършват само в Кауфланд. Не му беше приятно и не изкара кой знае колко на това работно място, но тогава финансовото му положение не беше добро, така че моралният му компас остана на заден план за известно време.
Пак се връщаме на въпроса защо изобщо се допуска продажба на подобни продукти, какви проверки се правят, как преминават те, кой определя стандарта на който да отговарят подобни продукти и до колко добре са уредени същите. Ако знаете как злоупотребяват някои доставчици на хранителни продукти, предназначени  за ясли и детски градини, Кауфланд пасти да яде. Простете за лирическото отклонение.

# 561
  • Sofia
... Аз имам позната, която напусна финансова институция, защото я караха да върши неморални неща. ..
С тази сме от един калъп. 
Скрит текст:
И да съм без пари,  не мога например да направя реклама на нещо, което аз не бих купувала и знам, че е кофти за хората. Колкото и пари да ми дават, съвестта ми ще ме изяде. Wink

# 562
  • София
Просто каймата не е била добре омесена, това бялото ми прилича на сланина. А се знае, че на хубавата кайма й трябва мазничко.
А и на готовата кайма слагат нещо са спойка, не се сещам дали го водеха протеин или нещо такова
Кауфланд в момента имат врат на горе-долу същата цена, но май не мелят месо
Нямам време да отг на всеки пост, само а н този, защото ми стана смешен..... Това бялото не е сланина а е нещо лепкаво, аз обожавам сланина и няма как да я с бъркам
И да, аз съм бременната и не съм на мнение че трябва да се пазя толкова стриктно, но з а някой неща абсурд да ги консумирам
Скоро купих от Виторо една овкусена кайма и мога с акажа че няма нищо общо с не овкусената и защо ли.... Отг е много прост.... Слагат неща, който са с изтекъл срока само и само да ми е каймата,

# 563
  • Sofia, Bulgaria
И аз съм чувала и съм склонна да се съглася, че месото, което вече не е много годно да се продава като месо го мелят на кайма или го овкусяват, мариноват, мажат и така го продават. Развалено и мариновано месо съм си купувала от Била преди години и от тогава не поглеждам такова.
В интерес на истината, онзи ден от Кауфланд купих парче от промоционалния врат и ми се стори съвсем прясно и добро на вид и на мирис. Част от него смлях и стана чудесна кайма.

# 564
Просто се опитах да предупредя потребителка, която би била по-уязвима на теория, заради бегъл спомен от неин предишен пост и мнение на друга потребителка от предишна тема. Сигурна съм, че и между филиалите има разлика, защото съм купувала чудесно месо от един град и не съм попадала никога на хубаво в друг, от който пазарувам често. Ако излезем от конкретиката, е ясно, че проверките за качество и контролът на доста места са пожелателни и това ми се струва, че отдавна е обществена тайна. "Разкрасяването" на месото е устойчива практика в почти всички вериги и продължава да се прави. Служителите са наясно с това, но не всеки има избор на пазара на труда, както и не всеки има морални задръжки. Ситуацията е патова като цяло и общо-взето вече купуваме с полуотворени очи. И аз се извинявам за лиричното отклонение. Simple Smile

# 565
  • вкъщи
Това с месото във веригите е така, като тръгне да се разваля и го мариноват или пекат ако има топла витрина. Пилетата на грил например са от тези с изтичащ срок. Наш съсед работеше в голяма верига преди и винаги ми е казвал да не купуваме меса и от топлата витрина нищо.

# 566
В Кауфланд не готвят, а маринованото месо го получават готово.

# 567
А за качеството на маринованото месо там какво мислиш?

# 568
Нямам мнение. От витрини с обслужване не купувам от никой магазин. Месо и кайма – само в тарелки, кашкавал – само вакуум, сирене – само вакуум или в кутия със саламура.
Не знам в кои вериги мариноват разваленото месо. Само отбелязвам, че в Кауфланд го получават готово в едни огромни пликове.

# 569
  • в сърцата на децата <3
Вземи си на Coco Rico, пак от Кауфланд. Месото им е много качествено, вероятно каймата също. Във вакуумирани тарелки е. А тази им я върни, за да не се подиграват с клиентите.
Точно на това чики-рики два пъти хвърлям продуктите, защото жестоко смърди на мърша. А сниманата кайма според мен се е развалила след претеглянето - как иначе ще лепне САМО отвън, като ти гребват от тавата? Ако беше цялата лепнеща и миришеща - да, но само отвън за мене е съхранявана неправилно след купуването или от купуването до прибирането в хладилник е минало твърде много време.

Уточнявам, че месо от КФ не купувам от мнооооого отдавна, така че не ги защитавам, а мисля логично. Хубавото месо и кайма не са по тези магазини.

Общи условия

Активация на акаунт