Мъж-домакин в 21-ви век, съществува ли и как?

• 19 038
  • 920
  •   1
Отговори
# 600
За колко време се минават на ръка 4-5 чинии след ядене? 5 мин? 10?Или тенджера, две, хайде и тиган на ден? Още 10мин? Това се води детска работа вкъщи, заедно с изхвърлянето на боклука и дребното пазаруване.

# 601
Ежко, аз съм страшна мързелана, да не дава Господ жена като мен на ни един мъж...връщам се от работа, спорт, разходка...събирам чиниите на домочадието ( всеки яде и си зарязва чинията където свари) и пускам миялна. Това да мия чиниите след всяко хранене..не е за мен. За това и всякакви семейства, битовизми, раздаване, изкарване на пари и гледане, са ми в графа: потрес. С една дума: чета и рева.

# 602
  • София
Всичко ти сама вършиш, така ти било добре. После мързелана….
Последно?

# 603
Ми мразя да ми идват на гости и да ми гледат вилите и могилите вкъщи.

# 604
  • София
Тоест вършиш неща на санитарния минимум и това се изчерпва с всичко сама.

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 13:34 от Ms.Gorgeous

# 605
...връщам се от работа, спорт, разходка...събирам чиниите на домочадието ( всеки яде и си зарязва чинията където свари) и пускам миялна. Това да мия чиниите след всяко хранене..не е за мен.
Защо ти, а не някое от децата? И защо където свари? Столова или поне кухня нямате ли? Веднага след хранене се мият най-лесно и бързо, защото няма засъхнали неща.
Строяваш бащата да въведе ред.

# 606
Ежко, така ми харесва, така си живеем. Само на задачите по математика наблягаме, но без особен резултат засега. Мен ме интересува само да образовам децата, нерви за повече нямам. Майка ми е чистофайница и избягах от нея , предпочитам да живея със свекървата, по-малко hard time ми дава.
Ако остана сама, никога повече семейства, деца и слугинаж ...мързи ме.

# 607
Ежко, така ми харесва, така си живеем. Само на задачите по математика наблягаме, но без особен резултат засега. Мен ме интересува само да образовам децата, нерви за повече нямам. Майка ми е чистофайница и избягах от нея , предпочитам да живея със свекървата, по-малко hard time ми дава.
Ако остана сама, никога повече семейства, деца и слугинаж ...мързи ме.
Не ти давам посока в живота, просто се изненадах, че си го правиш труден и споделих нещо, което е било аксиома за всички около мен откак се помня. А домакинските навици са част от образованието на децата? Друга от аксиомите...

# 608
Е поне малко дисциплина е нужна- поне ги научи да пазят подреденото, да си раздигат след себе си, да си прибират нещата. Това са елементарни неща, не е нужно да си домакиня, за да ги правиш.

# 609
  • София
Мхм, вилите и могилите може да позачезнат….

# 610
  • София
Разбира се, че домакинските навици са част от образованието. Освен, че си правиш твоя живот и домакинство по-лесни, създаваш и полезни навици на децата си. Особено за човек, когото го мързи да домакинства, ми е непонятно защо ще си усложнява живота по този начин.

# 611
  • София
Мунчо не се раждаш, правят те.

# 612
  • France
Вкъщи ММ отговаря за миалката. Аз за пералнята. Аз чат-пат я празня, той чат-пат простира. После ще можем да включим и децата и би трябвало да стане по леко.

# 613
То па голямото домакинстване,  да хвърлиш дрехите в пералнята, да включиш миялната и една тенжера на котлона, отвреме на време по един парцал и прахосмукачка, ако имам настроение, и толкова от мен. Роб на къща няма как да стана.

# 614
За колко време се минават на ръка 4-5 чинии след ядене? 5 мин? 10?Или тенджера, две, хайде и тиган на ден? Още 10мин? Това се води детска работа вкъщи, заедно с изхвърлянето на боклука и дребното пазаруване.
Е, тя Рози писа, че детето пита тати що.... И тати кат не ще, детето кат не ще, кой? Мама, разбира се. То са само 5 мин, ко толко.
Разбира се, винаги има шанс детето да е момиче.

Общи условия

Активация на акаунт