Какво включват месечните ви процедури?

• 7 735
  • 88
  •   1
Отговори
# 45
И аз се зачудих за времето... Всичките тия глезотии отнемат доста време и изискват предварително планиране. Аз ходя след работа и като запиша час за 17:30 се прибирам към 19:00ч. Тепърва трябва да пазарувам, да готвя и други подобни. Ако пък отида събота сутринта или около обяд, то пак ми се изяжда от времето, което е за почивка/домакинска работа/семейството. Сега едва насмогвам, а камо ли да ходя и на още процедури.

# 46
  • Варна
Аз пък точно ноктите не смятам за излишни, особено сега, когато са ми професионално направени и с гел лак. В къщи посмъртно не мога да си ги оформя, да махна кожички и пр. както го прави маникюристката. Ръцете ми винаги имат добър вид, а преди не беше така. Съответно това ми носи радост и настроение, тъй че въобще не го смятам за излишно, напротив - нужно ми е Stuck Out Tongue Winking Eye

И аз го смятах "за нужно" да съм с дълги нокти, изострени в бадем и натъркани със стъклен пигмент и камъни сваровски и някакви хора да ми хващат ръцете и да казват "Ауу , че са хубави"

Радоста и настроение не са породени от нужда, а психическо задоволение.
Аз, за себе си, осъзнах, че нокътната ми плочка е достатъчно голяма и хубав и може и без украшения.

# 47
Аз пък точно ноктите не смятам за излишни, особено сега, когато са ми професионално направени и с гел лак. В къщи посмъртно не мога да си ги оформя, да махна кожички и пр. както го прави маникюристката. Ръцете ми винаги имат добър вид, а преди не беше така. Съответно това ми носи радост и настроение, тъй че въобще не го смятам за излишно, напротив - нужно ми е Stuck Out Tongue Winking Eye
Много жени успяват да постигнат същите резултати и с домашни грижи. Т.е. ако имаш уменията, поесещението в салон е наистна излишно.
Освен ако не влагаш нещо друго в него, както писах и напред, за някои жени това е време за релакс.

# 48
На мен ноктите са ми нужда, имам хубава плочка, ама пусто му съм с 2 леви ръце и не мога да се лакирам без да се омажа, аз и краката си омазвам, ама за тях не ми пука толкова. 😁

# 49
Аз съм на периоди, понякога са като от салон, друг път трия по два пъти, преди да покрия хубаво плочката, без междувременно да лакирам и кокалчето.

# 50
Посещавам козметик за веждите. Мога и сама, но ми ги оформят с конец. 2-3 пъти в годината посещавам фризьор за връхчетата. Отдавна не ходя на маникюр и педикюр, защото ми е безкрайно досадно, имам хубаво оформени нокти, използвам черен и червен лак и ми доставя удоволствие сама да се лакирам.
Полагам страшно много грижи за кожата и косата ми и са в перфектно състояние, а покрай пандемията започнах и да се боядисвам сама.
Вкъщи имаме малък фитнес, обичам и планинските преходи и колоезденето - така поддържам форма.
Общо взето почти всичко си правя сама и не, за да спестя пари, а защото ми доставя удоволствие. Предпочитам да си харча парите за пътувания, а и сега сбъднахме една наша мечта с ММ и там отиват доста средства.

# 51
  • София
Всъщност, като всяко нещо, когато грижата за външността е ежедневна и се превърне в рутина, тогава необходимостта от това някой да ни "поправя" отвреме-навреме отпада.

# 52
На мен ноктите са ми нужда, имам хубава плочка, ама пусто му съм с 2 леви ръце и не мога да се лакирам без да се омажа, аз и краката си омазвам, ама за тях не ми пука толкова. 😁
Точно за това ходя на маникюр. Моите нокти също са хубави, но сама не мога да се лакирам както трябва. Иначе знам, че много жени постигат професионални резултати и в къщи. Но аз не съм толкова сръчна и търпелива най вече.
Между другото, въобще не ми е релаксиращо по салоните, напротив малко ме изнервя това кудкудякане, което е типично за тези места. Фризьорката мълчи докато работи, но целия човеко поток, който се извървява докато чакам да хване боята ме натоварва.

Последна редакция: сб, 19 юни 2021, 14:52 от мекичка*

# 53
И аз не обичам салони, празните приказки в тях и цялата организация на едно посещение. Аз съм с две деца, едното кърмено бебе и без орда помагачи, та ми е много сложно да ида в някой салон и да вися там час и половина. Но и да не е това, пак не е моето нещо. Аз месечни процедури нямам по салоните, имам годишни:)
Балеаж веднъж на 2-3 години, почистване на лице при козметик веднъж на 5-6 месеца и подстригване при фризьор, щом ми нацъфти косата (харесвам си я дълга, не я горя с преси и маши и я подстригвам макс 2 пъти/годишно). Скоро бяхме на сватба и дойде близка фризьорка у нас да ми направи прическа. Това е.
Месечно сама си правя маникюр, педикюр, епилация с епилатор, когато имам време и ми е кеф, а не с уговорка и ангажимент. Масажи не обичам, целулит нямам. Купувам си качествена козметика за лицето (филорга) и може би там отиват най-много пари, но пак не бих казала, че редовните разходи по хубавеенето ми са повече от 50лв на месец.
След като спра да кърмя съм решила да направя няколко по-стабилни процедури за грижа за кожата при дерматолог, тъй като виждам първи признаци на стареене.

# 54
  • София
И аз съм от клуба "Ръцете ми пречат" и по тази причина се преродих като тръгнах на маникюр с гел лак. С обикновен лак първо, че дясната ми ръка винаги беше зле лакирана, второ - не издържаше, защото все чуквам някой пръст някъде и заминава.
Но трябва да призная, че small talk-ът в салона за мен е изпитание.

# 55
Аз имам различни уреди за домашна грижа за кожата: хай-фу, ултразвукова шпатула, микродермабразио. Всеки ден или почти, когато ми се прииска всъщност, си правя маски за лице. Вземам душ след работа, слагам маската и лягам за 10 минутки. Релаксира ме и ми е приятно, не го правя заради друго, ами защото това са си десетте минутки за мен и мога да се отпусна на макс.
Маникюр и аз си правя сама, ходих само два пъти преди време, но открих, че не е трудно и се справям у дома. Напоследък ме мързи и затова само ги подкъсявам, оформям и минавам с полир за нокти: харесват ми нелакирани и лъскави. Мажа кожичките с масло за нокти.

Общо взето и аз като повечето в темата се поддържам сама.

# 56
Толкова ходене по процедури като на авторката абсолютно абсурдно да вместя с пълен работен ден и все пак някакъв социален живот. За мен процедурите са прекалени, освен ако не работиш с външен вид (модел, актриса, певица, бръмчилка ...)
Последното на шега и се надявам да не обидя авторката! Simple Smile

# 57
  • София
Kazmii, при толкова усилени грижи, би ли споделила каква е ежедневната ти рутина? Или нямаш такава и затова залагаш на външна намеса?

# 58
За процедури извън дома ли става дума?
Защото аз не ходя на нищо подобно, освен че скоро може би ще посетя естетичен дерматолог.
Харча безобразно много за козметика, имам си уредчета за грижа за кожата (ултразвуци, инфрареди) . Нямам нерви и време да се записвам на фризьор, маникюр и подобни.
Косата ми е дълга и общо взето само освежавам краищата. От сто години се боядисвам сама без проблем и правя всякакви експерименти. Ноктите си ги правя сама (много обичам). Веждите си скубя сама, другите косми също сама. Не е кой знае каква тегоба.

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 10:18 от tuali

# 59
Преди и аз бях като теб, но вече имам прекалено малко свободно време и предпочитам да не го губя в салони.
А и установих, че с парите, които давам за една процедура, мога да си купя апарата и материалите и да си правя всичко сама вкъщи.
Вкъщи е като козметичен, дерматологичен и фризьорски салон. Имам всичко, буквално 😁
Дори повечето от апаратите ми са по-добри от тези в салоните.

Процедура си правя почти веи ден, но вкъщи. Наскоро започнах сама да си правя скинбустер (преди това ходех на дерматолог). Но това е за човек без страх от игли и с медицински познания.

В момента ходя единствено на мигли (защото не съм открила начин да си слагам сама, като открия, ще спра да ходя 😁) и на фризьор за повдигане на екстеншъните ми (защото не мога сама).
Ходя и на дерматолог, когато се наложи освежаване на филър.

Иначе вкъщи имам дермапен, микродирмабразио, апарат с rf, кавитация и lpg за лице и тяло, йонофореза, фотоепилатор, цялостен комплект за маникюр, плюс лакове (взимам си Bluesky), цял козметичен магазин със серуми, маски, терапии за коса, лице, скрабове, пилинги и какво ли още не.
Матирам си балеажа сама. Избелвам зэби вкъщи.
Изградила съм си режим за процедури за кожата, за тялото, за косата по дни, седмица, месец, правя ги вечер, като другите спят и хем се наслаждавам на себе си, хем не си отнемам от времето с близките.

А, ходя 3-4 пъти в седмицата на групови тренировки, но това не го броим.

Та, всички тези пари, което даваш за процедури вероятно направени с не толкова качествена козметика и апарати, можеш да използваш, за да си купиш материалите вкъщи (за три месеца процедури се снабдяваш с всичко) и използвай времето и парите си по-ползотворно.
Да не говорим, че в салоните нивото на разговори е:"Къде си ма, парцал" и не мога да ги понасям повечето.

Хинт: Козметика зареждай от бюти боксове. Аз вече се заринах, а сумата която съм дала е нищожна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт