Какво включват месечните ви процедури?

• 7 736
  • 88
  •   1
Отговори
# 60

При мен оформяне на веджи и мустак са ми задължителното нещо, без което не минавам и сама няма как да ги направя във хубава форма.

Snow_White5, много ме разсмя! Представих си те с перфектни вежди и хубаво оформен и засукан мустак 😂😂😂

Аз нямам търпение и желание и не съм сръчна да се правя сама. Всичко си outsource-вам, но с умерена честота. Ползвам много бяла козметика и си имам доста обширна рутина за домашна грижа за лицето.

# 61
  • София
При мен процедурите са веднъж месечно поставяне мигли, веднъж в месеца маникюр (но пердикюр не) на фризьор не ходя, подстригвам се сама или карам  моя приятел да ми обира връхчетата хаха , на масажи никога не съм ходила също. Преди години ходех на солариум,докато не осъзнах колко вреден и наистина,  а вече и на маникюр не ходя защото си взех всички необходими материали вкъщи.

# 62
Не се боядисвам, избягвам топлинната обработка, но за сметка на това се сцепвам от маски вкъщи. Косата ми стана ужасно здрава, лъскава и мека. Не мога да й се нарадвам.

Какви маски правиш?

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 20:18 от fsyyy

# 63
Не се боядисвам, избягвам топлинната обработка, но за сметка на това се сцепвам от маски вкъщи. Косата ми стана ужасно здрава, лъскава и мека. Не мога да й се нарадвам.

Какви маски правиш?

Правя с тривитаминол, стимулант на Икаров, бадемово, арганово, рициново и кокосово масло, зехтин, розова вода, аспирин, вит. С, ябълков оцет, кисело мляко, мед, ракия, жълтък, понякога и алое Grin един месец правя, един почивам. Понякога слагам само рициново и кокосово за 15 мин. преди баня. Използвах почти година шампоан за ежедневна употреба на Виталитис, от който косата ми скърца от чистота, маска на принцес (500мл 15 лв.), която слагам след шампоана (взех ги от фризьорката шампоан 1л за 15лв, за сравнение изръсих се с един комплект на Лаутус с шампоан 300ml за 36 лв и маска 250мл за 45лв - е не могат на малкия пръст да стъпят на тези). Взех и една маска на Kallos 1л за 10лв, която май е най-добрата до сега. Мажа без да жаля от корена до върха, а косата ми е супер мекичка после. От фейсбук разбрах за нея, много жени казват, че засилва и растежа. Ама аз постоянно ползвам нещо за растеж и не мога да преценя действа ли. И корен от репей ползвах и не видях някакво чудо. Смених обикновените кристали с митичното олио на Лореал . Флуид за цъфтящи краища и термозащитен спрей на Кийн (последната година използвам само сешоар и то невинаги), ползвам и на Лаутус термозащитата - тя има и УВ защита. Също спрей extra tricho care на лаутус за растеж и едни хапченца техни. От последните две не виждам ефект. Започнах да я подстригвам на два месеца (преди беше веднъж годишно). Даже сега ми е трети месец и вече има нужда. Косата ми беше много дълга миналата година и още повече изтощена и накъсана. Не можех да хвана в кадър краищата й на селфи. За известно време само видът й се подобри, а дължината не растеше. По едно време изведнъж дръпна много за един месец. Ако я запазя здрава и без да цъфти, ще опитам да я режа по-рядко. От малка умирам за дълги коси, но вече предпочитам да е здрава. Здравословното хранене, повечето протеини също се отразяват много добре. Преди десет години косата ми беше двойно по-гъста. Сега успях да я спася въпреки две ужасни и стресиращи събития в много кратък период( от които ми се появиха и бели косъмчета), както и доста ходене по болници за разни процедури, придружени от всякакви лекарства и хормони.
Нещото, без което вече не мога, е оцет. Около 1с.л. в 500мл хладка вода и обливам косата накрая. Мека и лъскава става. Мъжът ми я надушва докато е влажна, но после изчезва миризмата.

Показвам малко разлика и в снимки:
Скрит текст:
В началото на миналия септември преди да я отрежа - дълга, изтощена. Така изглеждаше без да я правя нищо

С навити краища не личеше в колко лошо състояние е:

Тези снимки са отскоро, променена е и формата. Не мога да й свикна, но ако навия краищата стои страхотно:

Стана доста дълъг пост, но се опитах да разкажа всичко, което й правя, пък то е доста Grin

# 64

Tommy_2001, много красива дълга коса! Мечта ми е!

# 65
Скрит текст:

Какви маски правиш?

Правя с тривитаминол, стимулант на Икаров, бадемово, арганово, рициново и кокосово масло, зехтин, розова вода, аспирин, вит. С, ябълков оцет, кисело мляко, мед, ракия, жълтък, понякога и алое Grin един месец правя, един почивам. Понякога слагам само рициново и кокосово за 15 мин. преди баня. Използвах почти година шампоан за ежедневна употреба на Виталитис, от който косата ми скърца от чистота, маска на принцес (500мл 15 лв.), която слагам след шампоана (взех ги от фризьорката шампоан 1л за 15лв, за сравнение изръсих се с един комплект на Лаутус с шампоан 300ml за 36 лв и маска 250мл за 45лв - е не могат на малкия пръст да стъпят на тези). Взех и една маска на Kallos 1л за 10лв, която май е най-добрата до сега. Мажа без да жаля от корена до върха, а косата ми е супер мекичка после. От фейсбук разбрах за нея, много жени казват, че засилва и растежа. Ама аз постоянно ползвам нещо за растеж и не мога да преценя действа ли. И корен от репей ползвах и не видях някакво чудо. Смених обикновените кристали с митичното олио на Лореал . Флуид за цъфтящи краища и термозащитен спрей на Кийн (последната година използвам само сешоар и то невинаги), ползвам и на Лаутус термозащитата - тя има и УВ защита. Също спрей extra tricho care на лаутус за растеж и едни хапченца техни. От последните две не виждам ефект. Започнах да я подстригвам на два месеца (преди беше веднъж годишно). Даже сега ми е трети месец и вече има нужда. Косата ми беше много дълга миналата година и още повече изтощена и накъсана. Не можех да хвана в кадър краищата й на селфи. За известно време само видът й се подобри, а дължината не растеше. По едно време изведнъж дръпна много за един месец. Ако я запазя здрава и без да цъфти, ще опитам да я режа по-рядко. От малка умирам за дълги коси, но вече предпочитам да е здрава. Здравословното хранене, повечето протеини също се отразяват много добре. Преди десет години косата ми беше двойно по-гъста. Сега успях да я спася въпреки две ужасни и стресиращи събития в много кратък период( от които ми се появиха и бели косъмчета), както и доста ходене по болници за разни процедури, придружени от всякакви лекарства и хормони.
Нещото, без което вече не мога, е оцет. Около 1с.л. в 500мл хладка вода и обливам косата накрая. Мека и лъскава става. Мъжът ми я надушва докато е влажна, но после изчезва миризмата.

Показвам малко разлика и в снимки:
Скрит текст:
В началото на миналия септември преди да я отрежа - дълга, изтощена. Така изглеждаше без да я правя нищо

С навити краища не личеше в колко лошо състояние е:

Тези снимки са отскоро, променена е и формата. Не мога да й свикна, но ако навия краищата стои страхотно:

Стана доста дълъг пост, но се опитах да разкажа всичко, което й правя, пък то е доста Grin
Благодаря, чудесен пост. Simple Smile
Може ли снимка на коя точно маска на Kallos, принцес и шампоан за ежедневна употреба на Виталитис?
За цъфтенето - освен от сешоар може и от вида гребен/четка да се получава.

# 66
На шампоана съм си снимала само етикета - Професионален шампоан (неутрален), маската на Принцес е с арганово масло, екстракт от чесън и люти чушки, а тази на Калос пише hair pro-tox. Бяла кутия със синьо зелен текст и ситен червен надпис отдолу кератин, колаген и хиалуронова киселина. Четки си взех на tangle teaser, едната даже се води за мокра коса. И с решението съм по-внимателна от преди - започвам от краищата първо и внимавам да не накъсвам. Също по-леко я подсушавам с кърпа, но не мога напълно да избегна търкането.

# 67
  • Бургас/Пз
На шампоана съм си снимала само етикета - Професионален шампоан (неутрален), маската на Принцес е с арганово масло, екстракт от чесън и люти чушки, а тази на Калос пише hair pro-tox. Бяла кутия със синьо зелен текст и ситен червен надпис отдолу кератин, колаген и хиалуронова киселина. Четки си взех на tangle teaser, едната даже се води за мокра коса. И с решението съм по-внимателна от преди - започвам от краищата първо и внимавам да не накъсвам. Също по-леко я подсушавам с кърпа, но не мога напълно да избегна търкането.
Това ли е маската на Калос https://makeup.bg/product/143783/ ?
Може ли линк или снимка на шампоана и маската на Принцес ?? Не намирам така по описание

# 68
Много процедури, много нещо....🙄
Ноктите са ми отрязани до дъно от поне 2 години, започнах да не понасям маникюр и гел лак. Педикюр нямам, нямам и нужда, перфектни са ми ноктите на краката. Косми имам много руси, не се виждат, не растат, бръсна ги веднъж в месеца лятото. Мустак нямам, веждите ги оправям сама. Нямам микроблейдинг, нямам мигли, нищо нямам. Природата е много благосклонна към мен и нямам нужда от нищо. Подстригвам се веднъж в годината с 5 пръста. Иначе ползвам грим, маски за коса и много кремове за тяло.

# 69
Процедурите не са само за хора, към които природата не е благосклонна.
Глезене, фонда "И аз съм човек", огромно количество жени си почиват така, тези процедури ги карат да се чувстват по- женствени и по- щастливи.

# 70
Никой не коментира, че жена трябва да прилича на Чубака, за да си прави разкрасяване. Това да си скубеш веждите, краката и прочие, което искаш да скубеш е не от наличието на обилно руно, а от това, че се преследва усещането за максимална гладкост и добър външен вид. Далеч не е нужно една жена да седи в салоните 4 пъти в седмицата, за да е поддържана. Красивите по природа жени също си скубят косми, вежди, дали у дома ако могат или в салон, значение няма. Боядисват коси ако има нужда /желание и прочие неща. Не говорим за манията постоянно да се прави някакъв тунинг по себе си и да се слагат изкуственяци, в нелицеприятни количества.

# 71
Обезкосмяването по- скоро принадлежи към хигиената, не към разкрасяването. Иначе няма лошо човек да се харесва всякак, само може да е леко смешно отстрани.

# 72
Ани, тази е на Калос. Шампоана и аз не го намирам из нета, а другата маска е https://m.facebook.com/FriziorskiSalonPassion/photos/%D0%BC%D0%B … 1165350700299228/
Последните две не знам къде се предлагат, направо от фризьорката ги взимам, а тя е в малко салонче.

# 73
Козметични салони винаги е имало, но преди някак си тези процедури не се афишираха така шумно. Жените ходеха на кола маска, пак се скубеха където има нужда, но беше по дискретно. Докато сега се акцентира и набляга страшно много на външната подръжка, хе хе. Ако в женска компания не изредиш какви процедури си правиш, си едва ли не някаква Мата космата,която аууу, не се " поддържа". Част от Лайф стайла е да ходиш по салони и всички да знаят за това.

# 74
Лайф стайла при нас... иначе знаеш ли кога някоя парижанка примерно ще ти издаде тайните си за красота Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт