Какво включват месечните ви процедури?

• 7 728
  • 88
  •   1
Отговори
# 30
Месечните си процедури ги правя вкъщи. Това са маникюр и педикюр в летните месеци, когато ходя със сандали. Обезкосмявам се у дома, ходех на козметик, но ефекта е абсолютно същия, както като го правя в домашни условия. Естествено, че ще си спестя този разход всяка седмица, защото се епилирам всяка седмица и ще си усигуря комфорта на дома, когато пожелая. На фризьор ходя през няколко месеца, от 2 пъти в година, до 4. Зависи какво желая. Попадала съм на лоши услуги или не задоволителни за мен и човек се учи и смея да кажа, че се справям, с каквото си правя по себе си у дома доста, доста добре и прилично. Пари харча за козметични продукти, каквито и ако реша, че имам нужда. И пак не е кой знае какво и всеки месец.

# 31
Благодаря за отговорите и споделените мнения, повечето ми бяха полезни! Blush

Посещенията при фризьор ще ги съкращавам със сигурност, за другите неща ще видим, може би ще става поетапно хаха.

За спорта и здравословното хранене - абсолютно съм съгласна, че седят в основата на свежия и здрав вид на едно тяло. Да не говорим, че влияят и на психиката, и излъчването като цяло. Тренировките ми са безплатни - тичам по 10км в парка - на мен лично ми харесва това, че тренирам на открито, смятам, че ме тонизира повече. През зимните месеци посещавам фитнес, тъй като навън става твърде студено, което смятам, че като е с абонаментна карта, не е кой знае какъв разход.

Строги хранителни режими спазвам за по месец-два в годината максимум, когато смятам за нужно. Имам два изготвени по поръчка от преди няколко години и не смятам да закупувам нови. През останалото време просто се старая да ям от всичко и в правилните количества и пак съм удовлетворена от външния си вид. Simple Smile

... А гаджето ли ги плаща тези процедури? Ако е така,има пълното право да недоволства. ...

Ще недоволства, много ясно. Гледам, авторката се е писала, че живее в Копенхаген. Всички тия процедури, които е изредила, като едното нищо минават хилядарка в евро. И това всеки месец...
Баси... Скъпо нещо е красотата.             Stuck Out Tongue Closed Eyes

Иначе това къде живея, кое и колко ми излиза и кой за кое плаща, са все неща, които засягат единствено мен, и смятам коментирането им за напълно излишно.

# 32
  • Най-красивата страна
Фризьор,маникюр,педикюр,козметични процедури-веднъж месечно.
Масажи-два пъти месечно.

# 33
Замислих се, че единствено на фризьор ходя веднъж на 3 месеца за обиране на цъфтежите и оформяне. Всичко останало си го правя сама вкъщи. Маникюр и педикюр си правя с обикновени лакове. Често слагам маски и ексфолианти за ръцете и краката. Маникюрът ми издържа около седмица, зависи от домакинската работа, педикюрът го сменям на две. Обезкосмявам се с епилатор и лентички. Веждите си ги оформям сама, боядисвам се сама, открила съм си две-три лесни и бързи прически, които ми отиват и си ги правя всяка сутрин. За лицето ползвам козметика за ежедневна грижа, но тук си играе роля генът ми за чиста кожа (умря циганката... Grinning ). На фитнес не ходя, щото това мъчение не е за мен, но правя три пъти седмично леки тренировки вкъщи.
Абе с две думи, всичко сама си правя. Предпочитам да разчитам на себе си и да си развия уменията, необходими да се поддържам, а парите да отиват за качествена козметика. Имам и скъпо хоби, в което набивам много пари напоследък и честно казано не мога да си представя да ходя всяка седмица на фризьор да ми измие косата или пък два пъти месечно на маникюр и педикюр. Струва ми се голяма глезотия и излишен разход, но ти си знаеш. Ако си плащаш всичко сама, няма лошо.

# 34
Маникюр с гел лак правя на точно 3 седмици, иначе не изглежда ок. Педикюрът си правя сама вкъщи. Фризьор на около месец и половина, като боята е задължителна, но се подстригвам през посещение или две в зависимост от състоянието на косата. Покрай Ковид имах притеснения относно посещенията при козметик, затова си купих уред за кола маска и се справям сама. Професионална прическа при фризьор правя само по повод. Иначе издухване, букли си имам професионална козметика и уреди и правя сама.

# 35
Glossycherry, дай повече информация за чорапките, моля!
Тези на Виктория бюти, имат два вида- единия от 3-4лв, другия някъде 7-8лв. По- скъпите са тези, които правят кожата да се бели.

# 36
  • Пловдив
Веднъж месечно ходя на фризьор за подстригване, защото съм с къса коса. Останалите неща си правя вкъщи. И за мен е прекалено описаното в първия пост.

# 37
Иначе това къде живея, кое и колко ми излиза и кой за кое плаща, са все неща, които засягат единствено мен, и смятам коментирането им за напълно излишно.

Моля, не се засягайте, но мисля, че въпросите на момичетата бяха закономерни Blush
"Много" и "малко", "рядко" и "често", "нормално" и "прекалено" са субективни понятия. В конкретния случай с дамските процедури наистина има значение каква е заетостта ни, дали живеем според стандарта си, дали сами плащаме или друг плаща за нас. Това винаги е имало значение и думите на приятеля Ви не са случайни.

Да кажа за себе си: на 48 г. съм, с две пораснали деца и въпреки голямата служебна заетост и задължителните 4 тренировки седмично, намирам време за някои домашни процедури.
Изцяло у дома правя маникюр, педикюр, епилация, грижа за лицето (нежен пилинг, маски), ежедневна и празнична прическа (нося каре, свикнала съм да го оправям бързо).
При дерматолог правя ботокс - два пъти годишно на гневна бръчка и три пъти - около очи.
Фризьор - веднъж на 4-6 седмици за подстригване и боя.
Масаж - веднъж на две седмици.
Преди ходех на фитнес, но по време на Ковид оборудвахме малка зала в офиса и сега тренирам там или у дома. Всъщност аз цял живот съм тренирала вкъщи, във фитнес стъпих на 44 години Blush
Не обичам да пилея пари за нещо, което мога да свърша добре и сама, освен ако не ми носи специална полза или удоволствие.

# 38
Тъй като и на мен в последно време ми се понатрупаха разходи и аз се замислям дали не ми става прекалено:
Фризьор - веднъж месечно, косата ми е къса и си иска редовно подстригване, а и почнах да се боядисвам и изкарвам макс месец и половина без боя.
Педикюр - веднъж месечно, от години, ходя на медицински педикюр, тъй като имам проблемен нокът. Изобщо не съжалявам, защото стъпалата ми са в перфектно състояние, а преди, когато си ги правех сама се налагаше всяка седмица да си пиля петите 😫.
На маникюр не ходя изобщо, не съм поддръжничка на гел лакове и подобни, държа си ноктите максимално къси и не се лакирам, но това вече е въпрос на лично предпочитание. Пък и с малко дете ми е някак по-удобно да съм така.
Козметик - ходя примерно 4-5 пъти в годината на козметик за почистване на лице, иначе си правя сама разни пилинги, отвреме на време маски и се мажа с всякакви кремчета, лосиони, серуми (други голямо перо в бюджета ми, защото ми понасят само няколко марки медицинска козметика, а те не са никак евтини).
Дотук добре, но:
Лазерна епилация - вече всеки месец - почнах с 2 зони, видях, че ефектът е уау и сега правя почти всичко без лице и то като единият месец е едно, другият - друго… Сега поне лятото няма да го има този разход, а и вече на някои места нямам, тъй че според мен инвестицията си заслужава. Беше ми жестоко писнало от всякакви епилатори, кола маски, бръснене и какво ли не.
Веднъж в годината си слагам ботокс на стъпалата за хиперхидроза, но все пак това е доста скъпо и ми е сериозен пето в бюджета.
Лошото е, че някакси тези процедури стават доста пристрастващи поне за мен. В клиниката, в която ходя предлагат всякакви неща за целулити, бръчки и какво ли не, а аз вече почвам да имам нужда. Засега се спирам, но ако имах повече пари със сигурност щях да си правя и такива 😁
Ужас, направо не искам да си помислям последните години колко пари съм дала за такива неща!

# 39
  • София
Месечно:
1. Два пъти на маникюр. Ноктите ми растат ужасно бързо и се получава отвратителна разлика между кутикулата и гел лака. Вече не мога да си представя живота без гел лак, наистина!
2. Педикюр - веднъж месечно, само през лятото. Зимата се справям и сама.
3. Козметик - само интимната зона, замислям се за лазерна епилация там, даже вече се оглеждам за студио и цени. С крака, ръце и подмишници зор нямам, фотоепилаторът е чуден.
4. Боядисване - у дома, свиди ми се да давам тия пари в салон.
На фризьор ходя на шест месеца, но държа да подчертая, че това е защото съм с много къдрава коса и този срок ми е зададен от моят фризьор. Като не иска да ми взима парите по-често - добре дошъл е, уважавам го за това. Аз също действително не виждам нужда да се подстригвам по-често (отново казвам - къдрава съм).
С веждите се справям сама, с почистването на лицето - също, като се стремя да инвестирам в добри продукти и бяла козметика.

# 40
На дърти години се измързеливих и почнах да ходя на маникюр и фризьор за боя( преди в къщи се боядисвах). Хем ми е досадно, защото си е ангажимент и съобразяване, хем не искам да се правя сама. Ноктите ми са коренно различни откакто ходя на маникюр, косата също живна с професионална боя и умело боядисване само на корените. Аз съм малко несръчна и не умея сама да си боядисам  корените, затова мажех цялата коса, в резултат на което много ми цъфтеше. Сега като ме правят в салон изглежда доста по добре.
Други процедури не правя, епилирам се сама, масажи не обичам, на козметик никога не съм ходила.
На почти 50 - то ми години смятам, че заслужавам да се поглезя. На младини достатъчно се ограничавах и стисках, сега искам да си правя кефа.

# 41
Аз минавам през различни периоди, единственото, което винаги съм правила в салон е подстригване. Вкъщи мога да се справя чудесно с боядисване, вежди, почистване на лице, маникюр, педикюр, епилация и кола маска.
В момента ходя за постригване, маникюр и през лятото добавям педикюр ( и то просто, защото ми е по-удобно да ходя, нямам време 2 пъти седмично да си оправям лака). Почти на санитарния минимум съм, защото не обичам да стоя дълго време в салона и не ми се харчат пари.
П.С. Работила съм на места, където можех да се възползвам от лазерна епилация, боядисване и прически, маникюр и куп други услуги и нито веднъж нищо не направих за себе си. Изпуснах момента поне някаква отстъпка да ползвам.

# 42
  • Варна
Преди 1,5г ходих на три седмици на нокти. На 1,5 месеца на боядисване и 20мин.гримиране на ден.

След като почнах да работя от вкъщи осъзнах  че ноктите са ми напълно излишни не не добринасят с нищо съществено, че да инвестирам по 50лв. на ходене.
Поддържам ги къси и слагам прозрачен лак с лек брокат и не се забелязва кога са израстнали, кога не.
Махнах бяло русата си коса и сложих тъмно кафяво и се боядисвам рядко.

Поддържам си лицето вкъщи каго козметиката ми стига за 3месеца по 50лв.
Правя си прически с no heat методи.
Остана единствено гримирането.

# 43
Аз пък точно ноктите не смятам за излишни, особено сега, когато са ми професионално направени и с гел лак. В къщи посмъртно не мога да си ги оформя, да махна кожички и пр. както го прави маникюристката. Ръцете ми винаги имат добър вид, а преди не беше така. Съответно това ми носи радост и настроение, тъй че въобще не го смятам за излишно, напротив - нужно ми е Stuck Out Tongue Winking Eye

# 44
Лично в моя случай на месец ходя два пъти на маникюр и педикюр (което си е разход, може би би било добре да го намаля на веднъж месечно), фризьор веднъж в седмицата - дали за взимане на краища, боядисване, измиване или просто за прическа, зависи; отделно лазерна епилация, посещения при козметик, дерматолог и то си се натрупва, а дори не включвам разходите за козметични продукти, гримове и така нататък...

Вкъщи:
Маникюр - 1-2 пъти седмично, зависи колко чинии измия и се олющи. Ползвам евтини дрогерийни лакове.
Епилация - всяка седмица с лазерен домашен епилатор Филипс.
Грим - като имам муза - всеки ден сенки, спирала, запълване на вежди, овлажняващ крем, червило. Като нямам - мога месеци да откарам без. Ползвам евтини дрогерийни гримове.
Всякакви почиствания на лице и тяло - с евтини дрогерийни продути.
Вежди - 2-4 пъти седмично, с пинсети Титаниа и тримери от ДМ.
Коса - ежедневно миене на скалпа, тъй като е рядка и скалпът ми е доста оголен. Слагам балсам или едно арганово олио от Лили по краищата, защото усещам, че скърцат и не ми харесва.
Кожа - от дъжд на вятър кремове и лосиони, евтини дрогерийни, основно като видя, че изсъхва много.
(Дописвам) Тренирам вкъщи с маратонки, въже, гирички и собствено тегло - ползвам приложение с упражнения.

Навън - само фризьор, всеки месец, с къса коса съм.

Дерматолог не съм посещавала, нямам трайни кожни проблеми.
Масажи харесвам, но имам непоносим гъдел и просто не мога да ги изтърпя.
Диети - не спазвам много. Ям всичко, което ми се прияде, понякога прекалявам. Половината ми гени са кльощави, другата половина - шишкави, но засега първите взимат превес.

Много ЗА съм жената да си прави густо с такива грижи, но от моя гледна точка грижата с такъв мащаб като твоя е подходяща за модел, който с визията си изкарва хляба и не може да си позволи да изглежда зле, за да не пропусне да привлече внимание и ангажимент. Даже задминава с 2-3 обиколки. За жена с друга професия според мен е излишно много. Даже се чудя откъде намираш време за всичко.

Последна редакция: сб, 19 юни 2021, 10:53 от -Narcissa-

Общи условия

Активация на акаунт