ЮЛЧЕТО реда обича, ала налага своя - малко непривичен!

• 10 703
  • 276
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Теди, малко офф, ама какво е МПЗ?

MP3 Player - ама ме домързя да превключвам на латиница

Joy  hahaha

Пикола точно от няколко дни се ровя в нета за някакви рецепти при кашлица. Това, което ми се видя лесно приложимо е ето тук: http://rozali.com/fruit.php?l=a&p=21   дано само да можеш да го отвориш. В България продават "Стодал", хомеопатичен сироп при кашлица. Давала съм на Крис и аз съм пила докато бях бременна - оправя нещата.

На мен "Стодала" не ми действа, на Ади слава богу досега не ми се е налагало да давам. Педиатрите препоръчват масово сиропа от живовляк на Д-р Тайс, приятелки са много доволни, виж на мене и той не ми действа  Mr. Green . Рецептата на Izida с дюлите обаче имаше ефект. Джипито ме лекуваше с народна медицина, докато бях бременна, само че в добавка към дюлите като ги варя (както са си с кората, семките и дръжките, но нарязани на парчета) ми казваше да слагам по същия начин и ябълки, както и орехи, на които само им се пукват черупките. Прецежда се и също се пие с мед. Ако даваш вече ядки и мед, може да опиташ. Поне със сигурност не е вредно.

P. S. А иначе докторката ми е казвала под секрет, че нейните деца като кашляли, също си ги лекувала с дюли.

Момичета, аз вчера минах през столчетата към един, но нямаше никой? Къде бяхте  Hug ?

# 76
Да дюлите и аз съм ги прилагала .Те са за дълбока кашлица като бронхит която е .Вари се само сърцето на дюлите където са семките и се пие като чайче отварата.

Гале това средство на баба ти много ми хареса.Мога ли да си го намажа на филийка и да го похапвам без да съм болна Laughing

# 77
Такам, аз пак да се разпиша набързо  Mr. Green - след като Даньо направи бронхит след 4-дневно ходене на ясла реших да го спра. То ми беше ясно, че криви ще ми излязат сметкита, ама нейсе! Та сега поне до пролетта сме си вкъщи. 
По въпроса със зъбаците, може и да съм писала, може и да не съм- 16 броя са вече. Колко зор видях докато пораснат, просто нямам думи. Дано кътниците се позабавят малко, че много нанагорно ни дойде на всички.
Все забравям да ви питам - с какво играят вашите дечурлига?
Дани се вози у дома на един такъв кон
и една подобна количка в червено е фаворита навън  Thinking
.
Отделно с топки  и колички се заиграва също. И освен това къде съхранявате растящите купчини с играчки? Аз засега още ги складирам в кошарата в хола, обаче татето ме натиска да прибираме, защото дребния седи най-много 10 минути на ден в нея. Та идеята ми е- откъде да намеря хубави кошове за играчки? Да са здрави и широки. Имахме преди един плетен кош, но беше висок и тесен, което хич не ми е удобно...ще се радвам да споделите опит   bouquet.

# 78
И Дари играе с такова конче. Освен него с няколко колички, а най-вече с колани, чанти и книжки. Останалите играчки не ги поглежда. Сега ги държа в един кашон. Не е много красиво, но нямам за сега друго нещо подходящо.

# 79
  • в шоки-land
flea, дребното няма конче у дома, 3ащото има куклена количка и в нея си ра3хожда мечето Laughing....и навьн и вьтре Crazy....иначе ?-ьт с играчките сме го решили 3а сега Crazy с 2 големи дьрвени сьндька....ей такива   ....

# 80
Amej - че, изглежда супер! Трябва да се разтърся за нещо подобно...- някакви идеи за магазини?

# 81
Нашето кошче за играчки е такова : http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1414720 . Според мен е много удобно, защото Вики сама може да го накланя /като се накланя само напред/ и може да си вади играчката, която й харесва. Също така обича отвреме навреме и тя да влиза в кошчето и да се гледа с играчките отлизо  Grinning

# 82
Ивиана, много е хубав този кош. На комшийката й подариха за РД на малкия и е страхотно. Тяхното е лъв. Побира много играчки, красиво е, не заема място и най-вече дечковците могат сами да се обслужват. Wink И аз ще търся такова сега. Ще питам мамето, което й го подари от къде го е взела и ще снеса инфо. Иначе знам, че има и жаби и още някакви животни Grinning

# 83
Нашият го взехме от Практикер - беше преди около 2-3 месеца и бяха изложени отпред на промоция. Първо ги гледахме в Люлин ама таткото каза много е малка още и реши/хме/ да отложим. Ама на мен толкова ми беше харесал, че го накарах след 2 дена да ходи да го купува. И той отиде на този Практикер на Цариградско. А там не били изложени на промоция - той питал някаква жена от персонала и тя му показала къде стоят. Наистина имаше няколко вида животни и на мен почти всички еднакво много ми харесаха  Simple Smile та добре, че не се наложи аз да избирам, че бая време щеше да отнеме......... Laughing

# 84
Наш калпазаки има дървено люлящо се конче и също много си играе с него, освен това има трактор с животни и с тях - разхожда ги , храни ги и така, понякога се заиграва с някоя и друга количка, но за кратко, обича набързо да прелиства всички книжки. Сетрин го оставям в кошарата докато му правя закуската и си пия кафето и там нещо си ровичка, но предимно книжките разглежда. Откакто е леко болничък се предимно на тема Бейби Айнщайн и не мърда от компа.

Играчките държим в един смотан кош и сега чакам мъжът ми да донесе кашон който ще облепя с хартия и там ще ги складирам, може и такъв кош като на Ivyana да купим - много ми хареса Simple Smile

# 85
  • в шоки-land
flea, nashite gi wzehme ot Ikea Rolling Eyes, niamam ideia ot kude mojesh da si wzemesh podobni w Sofia...a takiwa kosh4eta kato na Ivyana imame susto 2, no tiah gi polzwam za drehite na drebnoto, 4e smeniame po 3 komplekta na den ooooh! Crossing Arms......

# 86
  • Варна.
Да се включа и аз, честито на новоприсъединилите се коремчета, честито със закъснение на Мимес! Желаем ти щастливи мигове!
В къщи играчките стоят в една плетена кошница и в кошарата за игра, напоследък се заиграва много с чанти и  найлонови торбички, извадих една моя малка чантичка и си я разнася, като слага вътре разни неща. играе доста и с количката, вози си обувките и играчки. давам пластмасови купи, щипките, дървени лъжици, шишета.
сутрин изтрайва в кошарата около половин час, колкото да си изпия кафето и да приготвя закуската. днес пробвахме замразени банички с праз, но не се ядоха много. обикновено купувам закуска от фурната и я давам на другия ден сутринта, филия с масло, принцеса с кашкавал, това са ни храните сутрин.
Преди години бях облепила един кашон с тапети и парчета плат за играчките на племенника ми, още е жив при майка ми.

Калина още няма нито един кучешки зъб.

# 87
  • временно във Пицеландия
това с дюлите ми звучи добре,благодаря за бързите отговори,но тук такъв плод нямат жабарите  Crossing Arms така че пак минавам на варианта сиропче,а рецептата ще я запиша в архива  Wink
ние си играем с всичко друго но не играчки-телефона,ключовете,лъжици,чинии(пласмасовите са допустими),обувки,дрехи(разнася ги от стая в стая или подрежда по леглото),хартийки,листчета брошурки,лекциите ми и моливите с които пиша.
в този ред на мисли-тази седмица за първи път взе сама молив и съвсем съзнателно почна да драска по листа .
иначе играчките само ги приспиваме или галим и толкова.сега хит и е нейното детско фотьолче което тика из цялата къща и понеже е леко го вдига и разнася из стая в стая.явно нещо към вътрешен дизайн я клони  Laughing

# 88
Светле, ние взехме последната ТСМска врата за стълби от Пловдив  Sunglasses, но честно казано не е това за което си я представях - не е стабилна или ако я затегнеш за стабилност тогава механизма з азаключване не сработва като хората и изобщо трябва доста донагласяване, за да върши изобщо някаква работа  ooooh! , а не е ефтина - купихме я за 50 лв.   Thinking

За кашлицата имаше и една рецепта - цяла дюла, кромид лук с обелката, няколко ореха с черупката (сабо леко разпукнати) вареше се ......минути и после с лъжица мед подсладен се пие. Рецептата с подробностите я имаше в бабините лекове в здравната тема. piccola, аз като бременна почти през цялото време се кашлях и то доста на моменти и тогава разбрах, че го дължа на ментовите дъвки и бонбони, които уж успокояват кашлянето, но същевременно изсушават лигавицата и става омагьосан кръг  Crazy

На наш младеж са му любими едно такова конче ама слонче  Laughing (на майка му и хареса повече слона и това му купихме  Mr. Green), бутаме и яхаме вече съвсем свободно и една кола, гушкаме всякакви гушкавини, разхождаме мечки с кукленска количка където свариме да я отнемеме от някоя невинна девойка  Mr. Green и разбира се най-любимата играчка е всичко забранено  Crazy Играчките събирам в един кош с капак тип от тия за мръсно пране  Crazy - има ги в много готини цветове в СОМО, а тия животните ги има в Практикер..................и така атака към магазините  Laughing

И хич не говориме  Mr. Green - мъжка му работа.

Тия дни времето е чудесно и ние почти по цял ден сме навън, та Лионеската можеш да показваш голото дупе на ОГън на въздуха и слънцето (имаш и прекрасните условия за действието) - също ефикасно в борбата с подсичанията, пък и ще се калявате тъкмо  Hug

# 89
Имам въпрос:
Може ли да даваме на малчовците кестени?

Общи условия

Активация на акаунт