ЮЛЧЕТО реда обича, ала налага своя - малко непривичен!

• 10 716
  • 276
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря за пожеланията момичета ! Simple Smile   bouquet
При мен стана като в приказките - три дена яли пили и се веселили  Joy
Страхотен рожден ден си изкарах. Само дето биологичния ми часовник ме вдигна рано рано днес да ходя на работа, а така ми се спиии...
Добре че майка ми и баща ми са тук да гледат Ема.
Зъбите на това дете решиха да излизат наведнъж - за две седмици 4 кътника и кучешки са тръгнали.

# 226
Тонинче, аз също се чудя на другите майки от квартала (под "другите" са разбира тези, с които не сме всеки ден Wink) Площадките опустяха. Пък аз две грейки с якета купих, че да може като се оплеска едната да не прескачаме разходка Mr. Green Нито аз мога да стоя затворена вкъщи, нито искам да го причинявам на детето си.
Много ме е яд, че скоро не ни се очертава път до Пловдив... ама те понякога нещата стават импровизирано Wink Искам и вас да видя, и Светлето...
Светле, не знам за ТСМ-ските, но гледах едни прегради за стълби на Brevi Не стига, че са скъпи, ами ако питаш мен едно средно интелигентно дете спокойно ще се справи с премахването им. Напълно те разбирам, защото ние като отидем при нашите холът е на две нива и има на две места по три стъпъла, които са си височки и дървени, та Сияна е нон-стоп там. И аз съм мислила за някакво решение, но освен СТЕНА нищо не ми идва на ум Thinking Mr. Green

# 227
Аз имам проблем с разхождането на Мартин навън по две причини. Първата е, че сутрин в квартала много трудно се намира място, където поне малко да грее слънце. Навсякъде е огромна сянка. За сметка на това, обаче на терасата ни сутрин е супер слънчево и топло. та затова сутрин прекарваме повече време на терасата, отколкото по градинките. до тук добре. но следобяд, докато Мартин се наспи, яде  и т.н. и става направо тъмно и голям студ. И какво излиза, сега зимата кога да го извеждам навън. Единственият вариант е сутрин да го мъча да спи, че да може поне след като се наобядва да излизаме. Thinking

# 228
Аз също имам голям проблем със стълбите вкъщи, защото етажа ни е на 2 нива - на едното ниво са спалните, а на другото кухнята и хола, като пространството помежду им е коридор с вътрешна тераса и около 7-8- стъллби (не съм ги броила), и съответно трябва да го държа или в едната стая или в другата, не мога да го пусна да си обикаля навсякъде, заради пустите стълби. И понеже сме с локално парно, а през деня не го палят, чак следобяд, а през деня ние с Емчо си включваме радиатор и духалка. Но понеже майка ми живее през 3 къщи от нас, а там парното постоянно е запалено и е топло, а и къщата е малка и преходни стаи, та сутрин като станеме и се оправиме се обличаме и отиваме там. По някое време го изкарвам в двора, и така. ВЕчер таткото ни прибира като се връща от работа и така смятам да изкараме зимата. Хем там е и баба ми, и поне малко може да ми го запази, аз докато върша нещо и така.

Аз още не съм му купила космонавтче. Гледах в Метро че имаше от тези  - гащеризонче + яке, и одеве ходихме да му взема, но не ми харесаха, направо ми се сториха грозни, а пък бяха 42 лв. и се отказах. Тази седмица ще трябва да видя да му купя от някъде, че особено сутрин си е много студено, когато излизаме, и колкото и да ни е кратко разстоянието пак трябва да си го облеча добре.
Кажете къде има хубави грейки? И горе-долу на каква цена са, за да се ориентирам.

# 229
Три дни си държах детето в къщи, че нямаше ботушки Mr. Green Ходеше с едни като пантофки с пухче вътре накрая, но не ставаха за този студ навън. Но от вчера сме екипирани и ще излизаме пак всеки ден.  Wink
Аз също мразя да си стоя в къщи, но повече мразя студа, та мисля да я пускам с баба й на разходка, а мама да "пази" печката hahaha

# 230
  • welcome to the Jungle
Краси, взех страхотно космонавтче на Оги от пазара на Борово. Долнище -гащеризон и хубаво яке. Комплектчето е промазка, много дебело, с доста хубава вата. И на вънишен вид е красота, а цената - САМО 25 ЛВ.! Има ги в синьо, тъмно синьо, а нашето е зелено.
Сещам се, че и на Илиянци можеш да провериш за модели и цени. От централния вход, в дясно китайците продават средна хубост по 10-12 лв, а из щандовете има и бългаски, красиви, но и по-скъпи.

Аз за момента съм му приготвила 2 космонавта и един комплект - яке + термопанталон. Ама ми се струват малко на брой  newsm78, щото моят палавчо си иска игра и каляне и падане и т.н. Та мисля за му взема от най-непретенциозните китайски космонавти, с които да излизаме и в най-голямата кал и киша (поне да не ме боли сърцето като го гледам как ги цапоти и после да не му мисля колко време ще съхнат)
А, и държа много да се похваля за хубавите ботушки на Колев и Колев, които му взехме. Напук на моите очаквания, в най-кучия студ, само с тези гумени, но страхотни ботушки, крачетата му бяха топли. Та препоръчвам горещо този артикул - хем няма шанс крачетата да са мокри, хем са топлички  Peace Peace Peace

# 231
Гале, казвай бързо колко струват ботушките  Hug

# 232
Еееее Гале 25лв. е перфектна цена, на фона на 42лв и то за грозно, при това. Аз си мислех за Илиянци, но не се сетих да съм виждала много детски щандове, и то с такива стоки.
Тази седмица някой ден ще се разтърсиме и ще му взема.
Ние си имаме едно дебело яке, а също и един джинсов термо гащеризон, който му обличам когато е по-студено, но определено трябва да си вземеме още дебели, термо гащи за да може да ги въртиме. Че то анцузи много, но не достатъчно топли.

# 233
  • welcome to the Jungle
Ботушките - 14.90 лв , защото са с термочорапче, което се пере, а имало и за по 10 лв без чорапче.
Краси, на Илиянци има доста, поне 10 местенца с качествена българска стока и поне още толкова - с китайски дрешки  bouquet

# 234
И в МЕТРО са пуснали якенца с панталони, но не обърнах специално внимание, че ние за сега ще я каарме с екипите от бате, но бяха от порядъка на 30тина лева, а на Илиенци може да се пазарува съвсем прилично, но ти трябва някой гид за свестните щандове и магазинчета  Mr. Green Един съвет обаче - пазарувайте сега докато са заредени магазините, че после остават само по-скъпите и по-грозните модели и не се зарежда повече (често като пропуснем момента и... ooooh!)

Ние за разходките напоследък се ориентираме по обяд - покрай кухнята, а и преди това е трудно нещо да се организирам и да излезем, та често хапваме в градинката до кухнята и после правим обиколка на квартала, като обикновенно заспиваме, иначе след обедния сън вече е прекалено тъмно за разходки  Rolling Eyes (спиме като по часовник от 2 до 4).

За ТСМските решетести вратички за стълби, мога само да повторя, че не си струват парите, но така или иначе ние вече сме горди собственици на една подобна - та става ако допълнително се измисли захващането да е по-стабилно и се нивелират заключалките  Crazy - с две думи трябва да се пипне, за да върши работа.

За ботушките добър вариант са и апреските, ако се улучи подходящо малък номер.

ХАЙДЕ МАМИ, ИДЕ КОЛЕДА  Hug МИСЛЕТЕ ЗА КОЛЕДНО ПАРТИ  И КОЛЕДНИ ТОАЛЕТИ Crazy

# 235
Привет  Hug
Аз имам няколко въпроса и понеже не ми се пуска специално нова тема ще питам първо вас:
1. Слагате ли подправки в ястията на децата?
2. Ако ДА, какви и колко?
3. Възможно ли е от подправки (например чубрица) да се продриска детето?
4. А сол слагате ли?

Последна редакция: пн, 06 ное 2006, 09:48 от Gigi

# 236
  • в шоки-land
Привет  Hug
Аз имам няколко въпроса и понеже не ми се пуска специално нова тема ще питам първо вас:
1. Слагате ли подправки в яспията на децата?
4. А сол слагате ли?

слагам само босилек и магдано3....сама готвя всичко, по една швейцарска книга с рецепти....никакви подправки, особено сол....на третия вьпрос не мога да ти отговоря  Rolling Eyes

# 237
Джиджи, аз слагам всякакви подправки (без черен пипер или каквото и да е люто). Всъщност той е на обща храна и няма проблеми. За чубрицата се съмнявам, но не мога да кажа с точност. И сол слагам. Абе всичко, както го ядем ние.

# 238
Привет  Hug
1. Слагате ли подправки в ястията на децата?
4. А сол слагате ли?

Слагам подправки всякакви, понеже си яде от нашите яденета. Отделни не й се правят отдавна.
Не ми е имало проблем детето досега
Сол слагам естествено, няма да давам  Sick на детето си.
Eстествено всичко в умерени количества.

Последна редакция: пн, 06 ное 2006, 10:51 от zayo

# 239
В нашата кухня всички супи се готвят с чубрица. Така, че едва ли е от чубрицата.
За подправките аз слагам магданоз, целина и копър. Сол слагам съвсем малко.

Общи условия

Активация на акаунт