Любители на кучета - 119

• 32 467
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
Аз не помня дали съм разказвала историята за идването на Бейли (точно на Коледа 2020).Отдавна обсъждахме да имаме куче. Дълго мислехме по тоя въпрос, порода, големина, пол, или пък отново коте. Решихме се най-накрая и намерихме обява. Говорихме с любезен мъж относно лабрадорчетата, които продават. Уговорихме ден и час. В този ден те бяха заминали с жена му и ни посрещна дъщеря им, на около 14г.Кученцата бяха 3. Тя ни даде нашето, погушкахме го, дадохме й цялата сума, но я помолихме да го вземем утре, тъй като не сме купили все още всичко за палето.
Вечерта бяхме супер щастливи и чакащи утрешния ден, когато на мм тел позвъня в 23 ч вечерта... И шок. Кучето не било за нас, било запазено, за нас нямало... Естествено аз се скъсах да рева. Беше ми супер тъпо?!? Та те имат 3 броя, толкова ли е трудно да пресметнеш и запомниш на кой какво си обещал.
Извиниха се многократно, да. Предложиха да доплатят над сумата, която сме дали и да вземем кученцето, което е свободно, но е при бащата лабрадор, черно. Отказах. Бях вече афектирана и разочарована от тях.
Така 3 дни тъгувах. Мм звънна рано сутрин на 3тия ден и каза"намерих друг лабрадор, отиваме да го вземем". Даже не се зарадвах... Резервирано ми беше едно такова... Е за щастие всичко беше наред и нашето кученце Бейли ни чакаше. Този път имахме право и да избираме. Те всички бяха сладки, дебели и спящи, но все пак избрахме нашия Бейли 😍
След тая история, няколко дни вече сме у дома. 3,4 може би. Всички му се радваме, когато аз получавам зверски обрив, ужасен, сърбящ. Почвам да ходя на куп лекари и всички ми казват:щом сте нямали куче и имате обрив 3 дни след като е у вас, значи е алергия от него, махайте го!!!?!? Моля?! Да го махна. Най накрая в тоя живот да се сдобия с кученце и да го махна, не?!! Почнаха изследвания, чудеса, а аз знаех че не е от него, просто вътрешният ми глас ми го нашапваше.
Изнесох се от вкъщи за няколко дни. Бях и в болница, обрив имаше. После се оказа, че е от съвсем друго нещо и не е алергия към кучето. Безумно съм щастлива, че не послушах никого - освен себе си и оставих Бейли у дома. Надявам се дълги години да сме щастливи заедно.
Пп:и без това стана дълго, ако споделя и за белите му, ще четете с часове, ако имате нерви и желание, така че ще ви го спестя...

Последна редакция: пт, 25 юни 2021, 14:24 от Be_Special

# 196
  • Пловдив

в тия арктични студове от 38-40 градуса да се посгушим на топличко...

# 197
  • sofia
Не знам вие как си пиете кафето, но ние ето така:

Много хубави истории и снимки!
Хубав ден и се пазете от жегите!

Последна редакция: пт, 25 юни 2021, 21:53 от Кришка

# 198
  • Бургас
Уф. Елза има две подутини в диаметър около 6-7 см на гърба, между плешките и една на бута. Там, където биха инжекциите срещу кашлицата. Ветовете ме предупредиха, че стават буци някой път, но тези изникнаха бая време след инжекциите. Гърбица има, едва забележима, и е твърдо уплътнението. Не я притеснява, но след седмица трябва да бодем ваксина.
По разни форуми четох, че не се пипат и минават с времето, ама много време трябвало...Sad

# 199
  • София
Буба след ваксината винаги има подутини. Сега нали й биха 2 инжекции, та се учудих, че само от едната страна стана подуто (ама доооста). Не съм питала никога от кое точно вещество във ваксината се получават.
При нея минават  след поне месец обикновено, но се е случвало и след 2 седмици да изчезне.
Ще й бият ваксината на друго място на Елзичка Wink

# 200
  • София
Имаме си куче. Огромно.

# 201
  • Sofia
В Лидл,видях подложката и се сетих,че се споменаваше тея дни

# 202
  • София/Севлиево
Ей така сме тия дни в топлото

Рекси дойде у дома, защото ММ обеща куче на детето,пък първото,което донесе паметливите от вас знаят какво стана с него.За останалите не ми се разказва,защото още се разстройвам като си спомня.
Та и аз поисках след Жожо друго куче,само че ни разубедиха да не е сетер и се спряхме на бретон.Ходихме в един дъждовен и хладен майски ден до Тетевен да го вземем,от олх по снимка го избрахме и се влюбихме в него.Жената от,която го взехме ,няколко пъти ни пита дали наистина искаме него или брат му(един изцяло оранжев сладур),но аз държех на бяло куче, за да ми е по-лесно да виждам като се изцапа или го налази нещо...И тъй сега господина се е търкулнал напреки на спалнята,пък аз само деликатно го побутвам,че да има и за мен място...

# 203
  • Пловдив
ох, бе, Елислава - това спално бельо ли е? От къде е?
сори за спама

# 204
  • под тепетата
Reunion, само толкова ли ще споделиш? Не бъди скрънза Stuck Out Tongue Winking Eye

# 205
  • София
Биляна, за съжаление само толкова. Има го във фейсбука, а с търсене на снимки се открива, а аз държа на анонимност по много причини.
Иначе е прекрасен и смърдящ 🤣. Предишните ми кучета бяха девойки и не миришеха. Това си понамирисва, макар че почти няма козина. Ама аз съм луда и ми харесва. Кастриран е.

# 206
  • София/Севлиево
ох, бе, Елислава - това спално бельо ли е? От къде е?
сори за спама
Да,от емаг(сори ако нарушавам правилата,казвайки от къде е)...Държи хладно и почти не се мачка...

# 207
При многократно повръщане какво се прави?

Започна да повръща почти веднага след вечерното хранене, имаше и части от пръчка (днес на плажа го изпуснахме и загриза една), в рамките на 3 часа повърна 3 пъти по 3-4 пъти.

# 208
  • sofia
Ако не спре да повръща, го заведете утре на лекар. Възможно е да е погълнал нещо, което не може да изкара. Дано всичко е наред и просто да му се е раздразнил стомаха.

# 209
Аз след три повръщания моето магаре го водя на преглед. Опитвала съм да го спирам, но когато стомахът се раздразни,  не става с домашната аптечка. Обикновено една инжекция помага. После продължаваме през устата. Изписват му някакви комбинации за гастритни състояния от хуманна аптека.

Общи условия

Активация на акаунт