Отговори
# 120
vva, не пиеш ли но-шпа, спазмолитик  е и държи матката спокойна да не контрахира.

# 121
Аз не съм в България и тук освен магнезии нищо др.не ми изписват.Но аз съм се заредила с но шпа и го пия,когато имам неразположения.Но когато получавам крампи не ми помага

# 122
vva , а какъв вид магнезий приемаш и в каква доза? Освен нещо там да промени.

# 123
В 17 седмица на мен ми спряха но шпа и ми продължиха само магнезия (Магнерот 3х1 и алеракт 2х1). Но шпа само при нужда като казаха, че магнезият е с приоритет. На такава терапия съм заради контракции, чиду се дали да не вдигне магнезия но се отказа. Максималната доза на ден ми каза, че е 8 таблетки по 500mg.
Това цялото е от лекар, но е от моя лекар, съобразено с моето състояние. В никакъв случай не казвам да преписвате терапии. Според мен кажете на следящия, че няма промяна и да каже какво да правите.

# 124
Изписаха ми magnesium Verla 3×2,но т.к.нямах облекчение,а и прочетох в разл.форуми,че няма много доволни,минах на своя глава на Магнерот 500 -3х1.

# 125
Изписаха ми magnesium Verla 3×2,но т.к.нямах облекчение,а и прочетох в разл.форуми,че няма много доволни,минах на своя глава на Магнерот 500 -3х1.
Реално в момента с Магнерот приемаш много по-малко магнезий от предписаното при това и в различна форма. Аз също предпочитам цитрат(това, което ти е предписал док). Предписаната доза ти е по 240мг чист магнезий, а приемаш под 100мг от магнерота.

# 126
мен от два дни ме боли кръста направо тегаво да работя . Че на всичкото отгоре реших че ще си почивам като разчиствам 🙄Ама болката нее силна и тъпа сигурно матката се разтяга . Другото странно е че не съм качила ни 1 кило , тоест ако броим че свалих 4 и само 1 си върнах ама и то тоя 1 сигурно е бебето и всякакви там е такива . Плаценти кръв и тем подобни . Не знам това сега хубаво или притеснително е

# 127
  • до най-прекрасния мъж
Споко, за какво са ти тия кила, после да се чудиш как да ги свалиш? Аз доста притеснена, преди месец споделих с док, че съм свалила 9 кг. Той само се усмихна и каза: Чудесно, на бебето така му е по-добре, а и на теб няма да ти тежи. За бебето каза, че то си набавя от майчиния организъм всичко и едва ли му е нужда мастна тъкан и задържана вода. Аз стартирах 84 кг на 171 ръст. Свалих до 74.5 първите 3 месеца и сега си седя около 75. Честно казано, надявам се поне до 6 месец да не кача нищо. Вече последните месеци е неизбежно, защото бебето расте. Ама сега е някакви грамчета, то е ясно, че кача ли, ще е на мен. А аз нямам нужда.
1 кг си е напълно в норма за малките месеци. Вече след 6ти започва по-същественото качване. Казват, че е здравословно да се качат макс 7-9 кг. Другото е на майката.

# 128
Е не всеки има килограми за сваляне, някой може от поднормено да почне.
Също при близнаци повече и т.н.
Скрит текст:
"Качването на килограмите зависи най-вече от индекса на телесната маса преди бременността (ИТМ). За жени с нормален ИТМ (18.5 до 24.9) е препоръчително от 11 до 13 килограма наддаване. Жените с по-ниско от средното тегло имат малко повече свобода и могат да качат между 12 и 15 килограма. Жените с наднормено тегло (с ИТМ между 25 и 29,5) е добре да са в диапазона от 6 до 11 килограма. Тези, които са със затлъстяване (тези с ИТМ 30 или повече) трябва да наддават само от 4 до 9 килограма. Ако си бременна с близнаци, увеличението на теглото, разбира се, ще бъде по-голямо."
от тук https://mamasum.bg/2020/06/18/kachvaneto-na-kilogrami-po-vreme-na-bremennostta/

# 129
да четох го това за индекса аз съм 170 и реално бях 74 кила което за моя ръст е само с 4 кила повече по принцип от здравословно о тегло ! Та аз ги свалих тия 4 кила първите месеци а сега съм 70-71 зависи кога се премеря 😂след запек или преди запек

# 130
Аз съм в 22-ра седмица и досега съм качила само 2 кг. Аз също се чудех дали това е нормално, защото като чета повечето жени в тази седмица са доста по-напред. Следящия АГ ми каза, че стига бебето да се развива нормално изобщо не ги интересува колко кила съм аз (това в кръга на шегата).
Иначе и аз мисля, че повече от 10-12 кг не е здравословно и не е ок за майката, но то голямото качване е накрая...

# 131
  • Варна
Аз предния месец бях +3, този още толкова.... Направи ви завиждам на некачващите... :/
За болките в гърба, в кръста, като цяло обездвижването е много вредно. Аз гледам да правя йога, че седя цял ден на компютър.

# 132
Привет момичета Simple Smile

За килогранмите аз съм миньон 157см и бях не повече от 52.500кг. преди да забременея, сега съм 59.300.
Обаче преди бях пушач и от момента на положителният тест ги спрях и тъй като имам опит със спирането на цигарите та.. година преди да забременея с дъщеря си, ги спрях и качих 10кг за година. След това пак започнах да пуша (от тези електронните само) към края  2019г. и си ги свалих тези 10 кг и пак си върнах килата от преди спирането на цагарите. Сега може би тези 6 кг. за 5 месеца, не са само от бременността. Иначе АГ-то от ЖК ми направи коментар, че са ми малко в повече, но не се сетих да му кажа тази подробност с цигарите. С дъщеря ми качих общо 9 кг.

# 133
Аз се мерих сутринта и съм + 4,5 кг, които на фона на умерното ми коремче и нещата, които хапвам, са супер. Надявам се до края да кача максимум 10 кг.

# 134
Аз няма и 1кг да съм качила в края на 19та седмица съм, но от началото нямам апетит и съм с гадене и непоносимост към много храни. Въпреки това си имам коремче, не качвам на кг,но качвам в корем. 1.69 съм висока и днес се мерих 53.7, а започнах от 53 😀

Общи условия

Активация на акаунт