ОСМИ клас 2020/2021 - Хайде, осмокласно ято - иде топло, щуро лято! :)

• 32 319
  • 769
  •   1
Отговори
# 105
  • Между гори и планини
Ние имаме смок мишкар. Или гущер без крака. Полезен, малко е стряскащо в началото, но не е агресивен . Веднъж излязох сутринта да пия кафе на двора и до кладенеца, на 2 крачки от мен имаше, изнесе се тихо като ме усети. Миналата година един таралеж вечер посещаваше кучето и му ядеше от храната, спипахме го заспал в купата 🤪 Наскоро имахме и посещение от костенурка, а в предния двор живее дъждовник. В корените на асмата има от няколко години голяма жаба.

# 106
  • у дома...
Ред, колежка някаква е Joy

# 107
  • Бургас
Ох, пак сте захванали тази тема, която ме побърква от едно известно време.
Ред, къде го снима и ти това нещо!!!
Купихме миналото лято една къща, точно до скали и мъжете от бригадите, които работят в момента там, всеки път ми разказват "днес каква змия мина покрай нас".... Направо съм в шок! Търся да намеря таралежи, защото имам панически страх от тези влечуги..... Съседката ми разказва, че слизала от колата с пръчка, която забивала силно в земята, защото от вибрациите бягали. Направо......

Дъщеря ми миналата седмица беше при родителите ми и вчера я прибрахме. Минава по едно време около мен, гледам я скучае и й казвам: я ела да се пробваш да решиш задачите от тази година от външното оценяване. Такъв поглед изумен направи и троснато: и защо пък трябва да го правя? Аз й казвам: да видиш дали помниш нещата. И тя поглеждайки към компа иронично: аааа, искаш да се доказваш пред бг-мамите. Забрави!

# 108
Минава по едно време около мен, гледам я скучае и й казвам: я ела да се пробваш да решиш задачите от тази година от външното оценяване. Такъв поглед изумен направи и троснато: и защо пък трябва да го правя? Аз й казвам: да видиш дали помниш нещата. И тя поглеждайки към компа иронично: аааа, искаш да се доказваш пред бг-мамите. Забрави!

"Да се доказваш пред бг-мамите" 🤣🤣🤣
Винаги, когато спомена нещо, прочетено във форума или спомена за форума, наборът ме поглежда с отровен поглед. И започва "Стига ми говори за хора, които сигурно изобщо не съществува. Кой знае кой пише там и си измисля истории, а ти им вярваш"

# 109
  • Отвъд алеята зад шкафа
А моята даже си беше направила акаунт, за да чете, понеже вижда аз колко време ппекарвам във форума. После ме пита къде чета, аз й обясних, че търсиш теми по интереси, тя пробва и накрая каза, че е ужасно, умряла от скука, нищо не намерила и така.

# 110
  • София
Аз пък не коментирам с детето какво съм прочела в бг мама. Не смятам за нужно.

# 111
Моят син явно има уважение към форума, защото от време на време казва "я виж какво пишат бг-мамите за..." Simple Smile
Моята девойка се пазари всеки ден за удължаване на вечерния час. Отпуснала съм до 22, но се прибира първа. И по-малките й приятелки са до по-късно. Вярно, живеем на село. Но каква работа имат деца, момичета, в 23 и след 23 навън. Споделете, моля, вечерните часове на наборите. Мъжът ми е склонен да я пуснем до 22.30 като почне ваканцията.

# 112
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ако някой не е посетил още епископската базилика в Пловдив, да го направи. Страхотна е! Така трябва да изглежда един съвременен музей.
Почти 40 години тези безценни мозайки са стояли, изложени на стихиите. Не са били унищожени 15 века, но съвременното българско управление е щяло чудесно да ги затрие. Голямо богатство за Пловдив и за страната ни. Прекрасни птици, символи...има възстановки, има подробно описание как са реставрирали мозайките, за историческите пластове - римски храм, отгоре - първи ред мозайки, после втори ред, средновековна къща....Всичко се вижда и е много интересно.

Последна редакция: нд, 20 юни 2021, 09:09 от gadamer

# 113
  • Някъде в Европа...
Моят син явно има уважение към форума, защото от време на време казва "я виж какво пишат бг-мамите за..." Simple Smile
Моята девойка се пазари всеки ден за удължаване на вечерния час. Отпуснала съм до 22, но се прибира първа. И по-малките й приятелки са до по-късно. Вярно, живеем на село. Но каква работа имат деца, момичета, в 23 и след 23 навън. Споделете, моля, вечерните часове на наборите. Мъжът ми е склонен да я пуснем до 22.30 като почне ваканцията.
Мисля, че на този въпрос трябва да отговаряме само провнциалистките 😉. Моят, откакто се увеличи денят, е до 21.30 през учебно време (сега е наказан и е до 21 🤣). Сега живеем вече в идеален център и съм му казала, че ако го спипа полиция след 22 ч аз глоби няма да плащам. През ваканцията, поне миналата година, до 23 ч. - тогава живеехме в един от кварталите. Какво правят ли?! - ами знам, че играят на криеница (поне това е казвал), а нищо чудно и да започнат да се натискат по пейките...При баба си и дядо си "на село" (не е село, а малко градче) през лятото, знам че се прибира към 23.30-24 ч. , но там се събират на кварталната улица, буквално пред къщата (било като компенсация, че не излизал следобед като било горещо 😁)

# 114
Интересно, моят също смята, че бг-мамите си измислят, и ме посъветва да си пиша и аз каквото реша, да се хваля, но да не го закачам Wink
Моята дъщеря беше на пикник с което, бъдещи ветеринари, попаднали на място с доста жаби, съответно и змия видяли. Колегите се разпищяли панически Joy Ма не става така, дискриминация към пациентите Simple Smile Виж, тя обича всички твари. Май само към мухите не проявява топли чувства Simple Smile

# 115
Нормално е да мислят, че са измислени децата, които учат много и са съвестни. В реалния живот от 10 дни не могат да се съберат да направят един проект по ИТ и накрая всички ще имат заслужени двойки за колективна безотговорност.
Не е и неестествено да ни подозират в родителска суета.
Прибира се в девет в учебната седмица, през уикенда - към десет. Но и ние сме от населено място, което позволява късно стоене навън.

# 116
Няма вечерен час. Помолила съм по тъмно да не се прибира и го спазва - сега между 8:30 и 9 си е вкъщи, лятото ще е до по-късно. Но има случаи, когато е някъде (примерно рд или в мола с приятелка), където съм разрешила да стои без ограничение на времето, но трябва да ми се обади и аз да я прибера.

# 117
  • Бургас
А, точно с вечерните часове имаме проблеми.
Сега е до 20.30, но не го спазва. В 20.45 звъня ядосано и чак тогава хуква да се прибира.
Твърди, че всички ги пускали до 23ч ПОНЕ. Аз като говоря с родители на нейни съученици и приятели, се оказва, че всички са с вечерен час като нейния. Пробва се, ама засега не става. Лятото обаче ще е до 21-22. Поне така обмислям.

# 118
Моят син няма точен вечерен час. Горе-долу сме се разбрали, че около 21:30 трябва да си е вкъщи. Ако не се е прибрал дотогава, му звънкам да се ориентира вече към къщи. Обикновено са някъде из центъра. Изобщо не ми е окей до среднощ да кръстосва из улиците. Зимата се прибира по-рано, около 20ч, но пък и като е студено няма какво толкова да прави навън. Още не е тръгнал по кафенета и барчета с приятели, т е. всичките му срещи са на открито или във фитнеса.

# 119
Моят бая скита из града с проклетото колело, но пък се прибира...в 18-19 часа...няма къде да ходи по-късно.

Общи условия

Активация на акаунт