ОСМИ клас 2020/2021 - Хайде, осмокласно ято - иде топло, щуро лято! :)

• 32 334
  • 769
  •   1
Отговори
# 120
Ами има си рахат родители. Набори, та дори и седмокласници си ходят по нощни заведения, публикуват си снимки с цигари и алкохол, които са публични, т.е. не се крият, пускат ги сами на море, което мен ме шокира, защото става въпрос за 14 годишни, аз дори не бих била ок с обеца халка на носната преграда. Просто очевадно съм смотана или страхлива и най-нормално хората сме различни. Приятелка няма проблем с напиванията на сина си, казва, че така било по-добре, защото се учел и нямало да му е тежко като студент. Аз не съм на това мнение, но не виждам смисъл да спорим и да се караме по такива теми, всеки с разбиранията си.

Бисе, в календара ми пише, че днес имен ден празнува Бисер. Брои ти се Simple Smile, да си здрава, щастлива и да има кой да ти сбъдва хубавите сънища!

Последна редакция: нд, 20 юни 2021, 10:12 от Maria 007

# 121
Аз разбрах , че моето има опит с цигари, но за съжаление не мога да обвиня излизания, компания и т.н Оказа се, че за първи път е пробвал миналата година, когато бяхме на семейна почивка в едно село, близо до Дряново. Толкова му било тъпо, че запалил от скука от нашите цигари. Ние бяхме в компания, в която абсолютно всички пушим - ние, леля му, баба му и т.н  Някой си е оставил цигарите, докато сме ходили за риба и той е запалил. След това каза, че е пушил няколко пъти в началото на учебната година. В момента твърди, че не пуши, но не знам..Казва, че класната ги подозира, че пушат в тоалетната електронни цигари, но те се забавлявали, защото не е истина. А дали е така....
На последния рожден ден, на който ходи, две момичета са били в отчайващо състояние от напиване с мента. Питах го дали е пил - каза, че е изпил половин Съмърсби.

# 122
Моят младеж вечерен час няма по простата причина, че никъде не ще да излиза. Иначе е наясно, че по закон до 22 ч. трябва да си е вкъщи. Дано като свършат училище се организират да излизат, а да не висят само пред компютрите.

Приятелка няма проблем с напиванията на сина си, казва, че така било по-добре, защото се учел и нямало да му е тежко като студент.
А дали е питала дали на черния му дроб не му е тежко?
Да си съсипваш организма още в процеса му на растеж, не го разбирам аз...
Моите дори газирани напитки не пият. И съм ги запозвала в детайли с последствията от алкохол, наркотици, цигари.

# 123
  • София
Нормално е да мислят, че са измислени децата, които учат много и са съвестни.

Това е странно. Дъщеря ми и преди, и сега имаше доста съученици и приятелчета, които учат и са съвестни. Не е нужно да й давам примери от форум.

# 124
Чета за вечерен час и ми става едно гаааадно! На нашите няма как да наложим вечерен час или ограничения,защото почти не излизат.Старите съученици живеят далеко от нас,с новите - с ДО нямаше как да станат приятели за това кратко време ,в което бяха присъствено /особено 9 клас/.Разходки с кучетата, тренировките , театралната школа,пеене , пиано и......май с това се приключва с излизането им.От време на време до някой МОЛ да си купят някое парцалче.Добре,че живеем в една кооперация та са заедно и не са лишени съвсем от компания. Освен един шестокласник други деца няма в кооперацията,а и в квартала на пръсти се броят.Като си спомня колко шамари сме изяли за закъснения вечер,а сега...доброволна изолация,че и принудителна от горе на това.
                     Алкохол са близнали на НГ шампанско и то без ентусиазъм,а по наше настояване за здраве и късмет.С пушенето - също.Никакъв интерес.У нас пушим жените /аз и дъщерите/,мъжете - не и децата мрънкат постоянно да се откажем.Ран такива лекции ни изнася относно вредата от пушенето,че не е истина. Yum

# 125
  • гр.София
Условието е да не се прибира по тъмно.Снощи закъсня, чухме се,беше в метрото още , аз се повъртях и излязох да я пресрещна. Около нас има и клошари,и пияници, снощи крещяха разни компании след мач. Като се сблъскахме на улицата,тя започна с " Знам,знам,много съжалявам" и лекцията отпадна.
Моите ме поглеждат с разбиране,като цитирам форума. Smiley

# 126
  • у дома...
Вечерен час сега - до 20.30. Лятото ще видим. Давала съм ѝ да дръпне от електронна цигара. Не е очарована. Давала съм ѝ да опита Самърсби и Радлер. Предпочита шейкове и фрапе.

# 127
Нормално е да мислят, че са измислени децата, които учат много и са съвестни.

Това е странно. Дъщеря ми и преди, и сега имаше доста съученици и приятелчета, които учат и са съвестни. Не е нужно да й давам примери от форум.
bazel, написах това под афект, че не могат да се събрат. Естествено е да има различни деца.

# 128
  • Отвъд алеята зад шкафа
Моята няма вечерен час, защото не се налага - по-късно от 19.00-20.00 часа не се е налагало да се прибира.

# 129
  • sofia
Моите скромни впечатления за родителите, които са много  cool  и позволяват среднощни купони по заведения, пиене за тренировка на черния дроб, самостоятелни морета с гадже на 14-15 годишни, е че  просто си живеят техния живот. Да си ангажиран с комуникацията и "обгрижването" на един тийнейджър, особено ако е по-буен, изисква да отделяш време и много внимание. Те искат да се втурнат в живота, но трябва да им покажем как да го направят безопасно. До 18 години имаме много работа като родители. Иначе най- обичам фразата "Моите са много самостоятелни, не ги следя къде ходят и какво правят".
   Аз държа да знам къде е. Искам да ме информира периодично, за да не звъня. Не винаги ми се получава, защото когато им е забавно, не се сещат да се "отчитат".

Последна редакция: нд, 20 юни 2021, 10:48 от googlish

# 130
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз имам такава приятлка, която разрешава всичко - сега новото е от вчера - купон на седмокласници у тях, с алкохол и няколко наргилета.  Не го разбирам, но нейната логика е, че така и така го правят, поне тя да е наясно.

# 131
  • София
Аз си мисля, че въпросът не е в това, което ние позволяваме или не, а в комуникацията ни с децата и не на последно място примерът, който им даваме. Но да си почти 9 клас и да не ти дават да отидеш на кино, което започва в 20 часа не го разбирам. Навремето нашите ме пускаха навсякъде с уговорката, че когато реша да се прибирам се обаждам и ако е късно, баща ми идва и ме прибира.

# 132
gadamer, стана ми интересна гледната точка на твоята позната. Явно е доста уверена в себе си.
Тя ли ще носи отговорност за чуждо дете, което, да не дава Господ, получи пристъп или натравяне в дома ѝ, слад като предпочита всичко да е под нейн надзор?
Аз не бих могла да проявя такава смелост.

Баща ми навремето казваше: "Един миг невнимание и после цял живот страдание."

green_dawn, навремето времената бяха много по-спокойни! (поне по мое време Simple Smile ) Играла съм като дете до среднощ по улиците, ама сме в махалата и всички се познаваме като една общност.
Сега минаваме до супера и децата се загледаха по електропроводите и започнаха да се хилят, че някой си бил хвърлил маратонките да висят на жиците. Обясних им много бързо, че това не е случайно, а знак, че в района има дилър и могат да си купят наркотици. Спря да им е толкова смешно...

# 133
Спомням си, че моите родители ме молеха да почна да излизам, а аз не исках. Цигари пропуших на  20 години, а сега пуша като комин и няма изгледи да се откажа, докато не ме убият.
Не са били активно ангажирани с възпитанието ни. Ние със сестра ми си бяхме отделно ядро, те друго. Винаги са имали много работа, не са помагали за учене, не са ни държали житейски мотивационни речи. Пък пораснахме. Едната води здравословен начин на живот, другата не Simple Smile

# 134
Е то и някои родители са, с, как да кажа, друг манталитет. За щастие след 7 клас децата попаднаха в що годе подбрана среда, но няма как да не се види наоколо... родители, които дават същия пример- алкохол, цигари, чалга и т.н. са единствено забавление, съответно и за децата е така и родителя е ок с това.

Общи условия

Активация на акаунт