ОСМИ клас 2020/2021 - Хайде, осмокласно ято - иде топло, щуро лято! :)

• 32 292
  • 769
  •   1
Отговори
# 705
  • о`майна лунна нощ е
Аз вирея повече на жега, отколкото на студ.
Ваканцията определено вече е заела трайно място в съзнанието на учениците. Не виждам да им променят графика от понеделник до сряда, така че се очертава да са си в училище през цялото време. Това, което ме притеснява, е, че в сградата е ад след 10 часа като напече. Имат стаи горе в гълъбарника, в които не се диша. Ниски тавански помещения, усвоени като учебни стаи. Трагедия е.
Наборът се похвали с 6 по БЕЛ за срока и годината, хвърли ми раницата и изчезна из града със съучениците.

# 706
  • гр.София
Звънче,а какво значи висока или ниска оценка? И друг път си споменавала. Да ни пообразоваш още малко.

# 707
  • софия
Оцененките са в проценти и децата и от това се впечатляват (къде повече, къде по-малко, но се обсъжда) - какъв е процентът на оценката. Не мисля, че има особено значение, но от един момент нататък казват "Имам висока 4-ка" напр. Четворката си остава четворка в крайна сметка Simple Smile

Доп. Това е едно от нещата, които не ми допадат особено там. Не стига, че се стремят към някаква оценка, а и тя е повече/по-малко оценка.

Последна редакция: пт, 25 юни 2021, 14:57 от zvаnchе

# 708
  • София
Аз вирея на всичко. Харесва ми да има промяна на сезоните. Но сега просто смяната дойде много рязко и още се адаптирам. Вечерите са доста морни - някаква влажна жега, дето чак не ти достига въздухът.
Младежът го пооформиха по повечето предмети. Остават философия, музика, изобразително изкуство. В понеделник им е изпитът към Гьоте и после следва ваканция Simple Smile .
Момичета, предлагайте заглавия за следващата тема.
Трябва да изпишем тази до 5 - давам ви цел Stuck Out Tongue .

# 709
  • гр.София
А окончателно в свидетелството какво ще пише- кръгла оценка ли? И ако се натрупат високи петици,може ли да оформят 6.
Вие там сте направо друга губерния.

# 710
  • Между гори и планини
Много високи критерии, 70% а тройка 😳
Аз вирея на топло, но в най-големите жеги се крия у дома. Не обичам климатика лятото, отворила съм всички прозорци, набора сега ми сглобява вентилатор, преди това го изчисти. Хубавото тук на Балкана е, че нощем става хладно към 20° и се спи прекрасно на отворени прозорци и щурци.

# 711
  • софия
А окончателно в свидетелството какво ще пише- кръгла оценка ли? И ако се натрупат високи петици,може ли да оформят 6.
Вие там сте направо друга губерния.
Де да знам. Сигурно (би трябвало) оценката. Да добутаме до там Simple Smile
Не, високата петица си е петица. Както и ниската шестица е шестица.
Сега осъзнах и още нещо, което е кофти при оценяването. Ако имаш висок процент оценка, една ниска оценка се отразява по-малко върху крайната. Но при ниския процент оценка директно пада оценката (става висока някаква си.)

Последна редакция: пт, 25 юни 2021, 15:49 от zvаnchе

# 712
  • София

Момичета, предлагайте заглавия за следващата тема.
Трябва да изпишем тази до 5 - давам ви цел Stuck Out Tongue .
“ Успешно осмокласникът приключва и на вълна ВАКАНЦИЯ се включва! “ 😁

# 713
  • София
Обаче МОНчовците кефят с първото изречение от анотацията си за резултатите от НВО при десетокласниците:
"Десетокласниците се представиха по-добре на изпита по български език и литература (БЕЛ) отколкото на този по математика на първото национално външно оценяване, което се проведе миналата седмица." Някак си трябва да се замаже ефектното следващо изречение: "Средният резултат по БЕЛ е 22,50 точки от максимум 50  (45%). Успехът по математика е по-нисък – средно 13,84 (27,68%)."

# 714
В крайна сметка наборът завършва с 5 по английски. Това ще му е единствената петица. Целия втори срок се дъни на изпитванията на думи. На тестове за граматика, за четене с разбиране и подобни получава 5 и 6, но при изпитвания на думи не може да отлепи от четворката.
Критериите на учителката по БЕЛ на малкия при оценяването са подоби на показаните от Звънче. Той имаше на класното към 88% и си беше с петица.
Аз бих предпочела оценките да са изцяло в проценти и да не се приравняват след това в нашите единици. В момента и 4,60 и 5,45 все си е 5, а разликата е почти една единица. При 5,45 и 5,55 първият ще получи петица, а вторият шестица, което някак си хич не ми се струва честно. Та има резон в изказванията за ниска петица и висока петица.

# 715
Моят син очаква единствено и само оценката си по ФВС. По всичко друго му оформиха годишните оценки.
Чудо е станало днес - чу-до! За годината има шестица по история. Това само като го видя в бележника черно на бяло ще повярвам. Joy
Младежът цял срок писа задания, които въобще не му бяха интересни, но го правеше въпреки нежеланието си. Мрънкаше постоянно, че това е пълна загуба на време, не виждал смисъл да го прави и т.н. Сега е доволен, че усилията му са възнаградени. А аз съм доволна още повече, че получи добър урок - когато работиш и се стараеш - успяваш. Същото се случи и по БЕЛ - полагането на усилия му донесе успех. Повиши си успеха в сравнение с първия срок. Доволна съм, че той е доволен от себе си. Grinning

Още няколко дни останаха и ще приветстваме скоро ваканцията. Simple Smile

# 716
  • София
Обаче МОНчовците кефят с първото изречение от анотацията си за резултатите от НВО при десетокласниците:
"Десетокласниците се представиха по-добре на изпита по български език и литература (БЕЛ) отколкото на този по математика на първото национално външно оценяване, което се проведе миналата седмица." Някак си трябва да се замаже ефектното следващо изречение: "Средният резултат по БЕЛ е 22,50 точки от максимум 50  (45%). Успехът по математика е по-нисък – средно 13,84 (27,68%)."
Абсолютно! Това в АК са си две чисти двойки. Дори не са "високи" двойки. Пълна трагедия!

# 717
  • Стара Загора
В края на учебната година, да влетя да пожелая прекрасно лято.
Избутахме и тая година Simple Smile))
Почти е оформен, аз не съм супер доволна, може много повече, но това онлайн направо го разби и приспа в буквалния и не толкова буквалния смисъл:)))) Около 5,40 ще му е успехът, но аз не съм много доволна.
Здраве да е в крайна сметка, но до година ще искам повече

# 718
  • София
Ох, бееее, "висока двойка". Joy

# 719
  • София
Идеално ми е в тия жеги, нищо че и на ме н м и идват в повече на моменти.Топлолюбива съм.Лятото е моя сезон.
Аз продължавам да чакам нанасянето на годишните оценки, но не си дават зор. Нямам идея как ще протекат последните учебни дни.ДНес са имали последен час математика, и то със заместничка,която е решила да  им преподаде....5 урока! Кому е нужно - не знам.Също така са си направили няколко общи снимки в двора и пред входа на училището.Че дори  бях удостоена с честта да ги видя.Не мога да повярвам.Виждам едни  големи  , хубави младежи.Моята девойка  се е позиционирала в групичката на момчетата и покрай тях малее( а не е  дребна- 172 см).ДА са живи и здрави.ДАно  изградят хубави  отношения помежду си.Това са едни от най-хубавите години. За класната още миналата година се направи бърза организация за подарък , в която и аз бях включена да съдействам.Купихме прекрасен комплект бижу- колие и обеци в нейния стил.КАкто се изрази щерката, " да й благодарим че ни  търпи цяла година " Simple Smile Ще й вземат и един  общ букет от името на класа.

Общи условия

Активация на акаунт